Anonim

MER Tappade filer med DOTODOYA! Dragon Ball FighterZ-spel

Super Saiyan Blue eller Super Saiyan Gud Super Saiyan sägs erhållas genom att få gud ki av en super saiyan gud och sedan förvandlas till super saiyan.

Multiplikatorn för en super saiyan är x50, om super saiyan blå är när du får gud ki av en super saiyan gud och sedan förvandlas till super saiyan betyder detta att kraften i en super saiyan blå är super saiyan gud multiplicerad med 50?

Nåväl, vid den här tiden har det inte kommit något officiellt uttalande från någon som betyder att beskriva vilken form som är mer kraftfull. Det enda uttalandet vi har var från Akira Toriyama ungefär ett år innan den blå formen ens kändes där han säger detta:

Enkelt uttryckt, det s för att [det röda håret] ser så starkt ut, sa Toriyama. Färgen gul har redan använts och blå är inte riktigt så snygg, så visuellt är rött lätt att förstå .

Källa: kotaku


Men enligt wiki:

Formen, på grund av den intensiva träningen och det lugna sinnet som behövs för att förvärva den, överträffar ytterst sin föregångare Super Saiyan Gud och alla andra Saiyan-former. Trots formens enorma kraftuppgradering från den ursprungliga Super Saiyan-guden, även efter träning med Whis kunde varken Goku eller Vegeta utmana Beerus ensam.

I Battle of Gods sa Whis att Beerus använde 70% av sin makt när han kämpade mot SSG Goku. Om SSB var 50 gånger starkare än SSG, kan det vara mycket troligt att antingen SSB Goku eller Vegeta skulle kunna besegra Beerus ensam med tanke på att 70% sak.

5
  • Se relaterat inlägg: anime.stackexchange.com/questions/28712/… I grund och botten är effektnivåerna inte så stränga i dragon ball super som de var i dragon ball Z.
  • Jag tror inte att effektnivåerna var rigorösa i Dragon Ball Z heller. Tien var till exempel svagare än Vegeta som var svagare än Piccolo (direkt efter att han smält) som var en match för 17, som var svagare än Cell första form som var svagare än Cell 2: a form. Men Tien kunde hålla Cell 2: a form och Piccolo dödades nästan av Cell första form och när Vegeta först kunde inte slåss 18. Eller Vegita får ibland zenkais på 50% av sin makt och andra gånger får han zenkais av flera multipler även när han fick mindre skada
  • @solalito Tja, kraftnivå är att göra maktjämförelsen mellan karaktärerna lättare. Ibland skulle det vara komplicerat och förvirrat när falsk information används av fansen, men totalt sett är det bara saker som DBZ-fans gillar att göra på fritiden.
  • @Pablo Tien är inte ett särskilt bra exempel eftersom han bara höll Cell i några minuter, med sin mest kraftfulla teknik som till slut lämnade honom ganska död. I DBZ var makterna strängare att vi aldrig såg en svagare kämpe stå länge mot någon mycket starkare. Detta är uppenbarligen inte så mycket fallet i dragon ball super. (Trunks, Master Roshi vs. Friezas soldater, etc ...)
  • @HappyFace Effektnivåer i DBZ utfärdades faktiskt av Jump-tidningar och annat officiellt material. Se dragonball.wikia.com/wiki/List_of_power_levels