Anonim

Afrikanskt hår och dess betydelse: Anslutning till vår ande (ENG ESP-undertexter)

Jag har märkt att i öppningssekvensen och det stora klimatmomentet i slutet av säsongen har Lucy händerna på figurens rygg med ring / långfingrarna ihop och de andra två fingrarna åtskilda i en 'w' sort av form.

Är detta en symbol för kärlek, en hänvisning till Gustav Klimt (som målningarna) eller något annat?

Jag har också märkt det på omslaget till den tredje Vampire Bund Omnibus.

3
  • Har du en bild av detta?
  • Hon representerar på västkusten på västsidan
  • @JonLin hon slog dem upp!

Det är troligtvis en hyllning till El Grecos arbete, som använde denna handsymbol i sina olika verk.

Som den här med titeln Gentleman med handen vid bröstet

eller Kristus bär korset

Betydelsen av denna gest är föremål för mycket debatt ...

Vissa hypoteser tyder på att:

  1. Handgesten är ett hemligt tecken som indikerar att gentleman är en Marrano - en kryptijud som accepterade det kristna dopet för att stanna kvar i Spanien efter de katolska kungarnas order 1492 att alla judar lämnar Spanien;

  2. Gesten indikerar en andlighet från Loyolan / Jesuit som kräver att syndaren lägger sin hand på bröstet efter att ha begått en synd som ett tecken på moralisk smärta. Båda dessa teorier har diskuterats utförligt i akademiska kretsar utan dock något formellt godkännande av någon, även om åtminstone en akademiker tillåter att handen "antar funktionen av en viktig kommunikation, ett personligt avowal."

1
  • 1 Så som en religiös konnotation, som något heligt? Jag antar att den används i vampyrbunten för att vara mer cool än i Elfin Lied

Det har föreslagits att M-fingrarnas symbol hänvisar till Maria Magdalena och teorin att de hade ett barn. Knights Templar order och allt det där. Berömt porträtt (postumt) av Christopher Columbus visar sina fingrar i detta arrangemang, olika statyer och målningar visar också händer ordnade på detta sätt. Det är ganska nyfiken eftersom det inte är ett naturligt sätt att hålla fingrarna. Vissa människor säger Frihetsgudinnan, handen som håller tabletten visar också detta arrangemang. Frimurarna var inblandade i många av dessa saker och det sägs att de är det som återstår av templarna.

2
  • 1 Har du några källor för dessa påståenden?
  • Scott Wolters America Unearth-show på History Channel. history.com/shows/america-unearthed/season-3/… och boken "The Templar Revelation: Secret Guardians of the True Identity of Christ" av Lynn Picknett och Clive Prince. En liten google-sökning hittar andra saker.

Den handgest Lucy gör i officiell konst och under öppningen förekommer i andligheten i Loyolan / Jesuit, där de som begår synder ska lägga händerna på bröstet med mitt- och ringfingrarna förenade för att visa moralisk smärta och / eller ånger för sin åtgärder.

1
  • 2 Det här svaret lägger inte till något som inte nämns i det för närvarande accepterade svaret.