Anonim

Human Transmutation: Sac Con mars 2010

Så, säg någon i Fullmetall alkemist världen förlorade båda armarna.

Kunde de fortfarande forma alkemi med sina automailarmar? Finns det ett sätt att justera automail så att du kan använda alkemi?

3
  • Automail hindrar inte någon från att använda alkemi, så vitt jag förstår mekanismen i FMA. Om man lägger bort fall av människor som har begått tabu, utför människor transmutation genom transmutationscirklar. Så länge de kan rita en cirkel antar jag att de kan utföra alkemi.
  • Åh okej tack! Det är vad jag trodde, ville bara se till med fler fans av FMA.
  • 6 Är inte Al bara en rustning i metall? Och han kunde använda alkemi, så jag förstår inte varför någon med två bilar inte kan.

Ja, de kunde ... typ av.

Som Scar nämner i avsnitt 5 är det enda kravet att personen producerar en cirkel. Izumi säger att det är detta som låter transmutationsenergin flöda (eller "kraft", beroende på din sub / dub). De flesta alkemister ritar transmutationscirklar, men de som har sett bortom Sanningens port skapar istället sin egen cirkel med sin kropp.

Izumi: En grund för en transmutationscirkel är cirkelns kraft. Cirkeln visar cirkulationen av makt, och genom att skissa konstruktionssymbolen i den blir det möjligt att aktivera dess kraft. Detta är också en cirkulation av makt. Det är bäst att uppleva det själv. Nu ... Granska det tills lunchen är klar!

Alphonse: Okej, så ... Cirkeln visar cirkulationen av kraft, och genom att skissa konstruktionssymbolen i den blir det möjligt att aktivera dess kraft. Men du transmuterade genom att bara slå ihop dina handflator, eller hur, mästare? Behöver du inte skissa konstruktionssymbolerna?

Izumi: Jag är som en konstruktionssymbol.

Ed kan göra sitt genom att klappa sin vanliga hand med sin metallhand (eller handskhand) eftersom köttet som skjuter mot metallen skapar en cirkulär tätning för energiflödet.

Al kan göra detta eftersom båda hans "händer" är handskar, så tyget kan komprimeras tillräckligt för att skapa samma typ av cirkulär tätning som ovan.

Så, så länge de två metallarmarna kunde pressas ihop i ett cirkulärt mönsterkunde användaren skapa det erforderliga energiflödet och skulle kunna använda alkemi (så länge de hade gått igenom porten).