Anonim

När Veldora försvann sägs det ha stor inverkan på de omgivande länderna. Varför skulle det göra en så stor skillnad om han redan fängslades och inte kunde använda sina färdigheter?

1
  • Med påverkan eller inflytande menar du ....?

Vanligtvis i alla slags media som använder någon form av supermakt har karaktärerna någon form av aura. Detta kan ses från början från Rimuru utan att man medvetet utstrålar en kraftfull aura. Jag tror att det sades i LN att Veldora inte kan kontrollera sin aura så bra, så oavsett vad han gör kommer hans aura att vara närvarande.

Din fråga är inte helt tydlig för mig eftersom din introduktionsklausul inte verkar vara relevant för vad du frågar. Så jag tolkar det som: "Varför har Veldora fortfarande stort inflytande även om han är fängslad?"

Redigera: Jag tror att jag förstod frågan halvvägs genom att skriva mitt svar.

Inte redigera: VV

Först av allt, förutsatt att sälen ursprungligen blockerar sin aura eller till och med undertrycker den, kommer skogen att ha ett stort område som inte längre täcks av Veldoras aura, vilket innebär att svagare livsformer nu kan vana det område som det en gång täckte.Försvinnandet av något så stort kommer säkert att ha en stor effekt. Senare, förutsatt att aura / magi sprids genom förseglingen / luften, om Veldora förblir fängslad så länge, kommer området runt honom att vara mättad med magisk kraft från hans aura. Detta kan ses när Rimuru utforskar grottan när han anländer och det finns ett överflöd av sällsynta material. Eftersom det omgivande området är fullt av magisk kraft från Veldoras aura, om magi följer liknande lagar som materien gör, kommer det att fortsätta sprida sig för att försöka hålla en jämvikt mellan magiska partiklar och så småningom nå utanför grottan, så småningom täcka ett annat område och förhindra svagare livsformer från att bo där igen. Det faktum att han fortfarande är där orsakar stort inflytande, även om han är förseglad. När Rimuru slukar honom är hans aura inte längre närvarande, vilket gör att alla som kan upptäcka att hans aura inte längre finns att veta. Vem skulle inte vara nervös om en av de starkaste livsformerna i din värld helt plötsligt försvann?

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.