Anonim

Profeten - Peso

Innan jag tittade på anime-anpassningen läste jag beskrivningar av Fröken Bernard sa (Bernard-jou Iwaku) i MyAnimeList och hösten 2016-diagrammet kopplat till i Anime.SE-chatten. Båda nämner att Bibeln kommer upp i minst en konversation i serien. Trots detta kommer jag inte ihåg att jag någonsin sett en diskussion om eller en hänvisning till Bibeln i anime-shortsen, vilket jag tyckte var lite nedslående - jag skulle gärna vilja se hur de närmade sig ämnet.

I det här fallet, med tanke på att Bibeln nämndes i utställningsbeskrivningen, verkar det troligt att den åtminstone visas en gång i mangan. Stämmer jag, och i så fall var visas det? (Alternativt har jag förbisett några detaljer i anime?)

Bibeln kommer upp minst en gång i mangan. Det finns ett segment på två sidor i volym 1, kapitel 4 (s. 35-36), med titeln "Bibeln sa" ( ). Det är ganska loony, som allt annat i Fröken Bernard sa.

Sida 35

Panel 1
NARRATION: Miss Bernard, aka Machida Sawako, läste i biblioteket, som hennes vana var. Världsberömda ordspråk du kommer att älska att använda var en av hennes favoriter.

Panel 2
SAWAKO: Hmm.
NARRATION: Vad planerade fröken med dessa ordspråk?

Panel 3
SAWAKO: När utomjordingar attackerar och åstadkommer världens ände, vill jag murra en vers från Bibeln när jag står där förstenad ... men jag kan inte hitta något som passar här.

Panel 4
SAWAKO: Som, "skalorna föll från mina ögon" är tydligen från Nya testamentet, men det är så halt.

Panel 5
RÖST: Utlänningar har attackerat! Världens ände är nära!

Panel 6
SAWAKO: Vågen har fallit från mina ögon ... antar jag?

Sida 36

Panel 1
SAWAKO: Argh! Det här är inte bra! Jag behöver något mer ... apokalyptiskt ...

Panel 2
BIBEL: Och den stora staden delades upp i tre delar, och nationernas städer föll: och det stora Babylon kom till minne av Gud för att ge henne en kopp vin med hans vredes hårdhet. [...] och män hädade Gud på grund av hagelens pest; ty dess pest var mycket stor.

Panel 3
ENDOU: Uppenbarelseboken, kapitel 16 ...

Panel 4
SAWAKO: Det är för länge! Jag känner inte det !!

Panel 5
SAWAKO: Åh. Jag hittade något bra.

Panel 6
SAWAKO: När utomjordingarna äter oss, säger jag den här versen!
ENDOU: Att äta oss är en klar affär?

Panel 7
SAWAKO: Om inte en vetekorn faller i marken och dör, förblir den ensam; men om den dör, bär den mycket frukt.

Det kan finnas andra hänvisningar till Bibeln (jag har inte läst mycket tidigare i detta kapitel). Om jag stöter på mer, försöker jag komma ihåg att uppdatera det här svaret.