Anonim

Love's to blame - Joel & Luke yrics Lyrics Video

När Tsukihi badar tillsammans med Koyomi, lekte hon med skummet och slog en pose medan hon sa [ ] (eller så tror jag, baserat på översättningen). Koyomi sa att det var läskigt och stänkte lite vatten på Tsukihi för att tvätta bort allt tvål.

Nedan visas bilden av den aktuella scenen (NSFW):

Vad är meningen med Tsukihis ställning här? Och varför freakade Koyomi så ut?

Ja, det Tsukihi sa var tojourei, som är det korta namnet på "Tokyo Metropolitan Ordinance About the Healthy Development of Youths" (även kallat "Bill 156"). Denna förordning genomgick en större översyn 2010 som väsentligt utvidgade dess tillämpningsområde. I synnerhet krävde det att förläggare i Tokyo Metropolis självreglerade och förhindrade publicering av "manga, anime och andra bilder (förutom fotografering i verkligheten)" som "omotiverat förhärligar eller överdriver" vissa sexuella eller pseudo sexuella handlingar.

Denna proposition var uppenbarligen inriktad på anime / manga / etc. industrin (med tanke på undantaget för verklig fotografering). Och naturligtvis var industrin (som till stor del är baserad i Tokyo) inte ett fan av detta - denna förordning har varit ett snabbtangentämne under en längre tid. Jag är ganska säker på att hela slutet av Kenzen Robo Daimidaler-anime var en reaktion på det.

I praktiken har lagen inte tillämpats särskilt starkt. Från och med mitten av 2012 hade inga verk faktiskt ansetts vara "skadliga", men jag tror att ett litet antal (enstaka siffror) ansågs "skadliga" 2013. Men ändå:

Vad är meningen med Tsukihis ställning här?

Jag förhärligar en pseudo-sexuell handling. Posen är inte en hänvisning till något särskilt; de enda tidigare exemplen på det jag kunde hitta var några saker på pixiv (en, två; NSFW) som gjorde teckningar baserat på beskrivningen i ljusromanen (kapitel 004; kom ihåg att ljusromanen skrevs i september 2012 , nästan två år efter det att den reviderade förordningen antogs). Mer allmänt är detta ett ganska prototypiskt exempel på vilken typ av saker som kunde ha varit föremål för granskning eller direkt förbjudet om "icke-existerande ungdomar" bestämmelse i lagförslaget hade gått igenom.

Och varför freakade Koyomi så ut?

Tja, här är hans interna monolog direkt efter att Tsukihi gör hennes ställning:

Inte kul på det!

I panik tappade jag tvättskålen på henne. Tvålen tvättades bort. Jag tror att det gjorde det värre, åtminstone när det gäller Metropolitan-förordningen. Men ändå var jag av den uppfattningen att täcka över bitar och bitar var mycket mindre hälsosamt.

Nakenhet är hälsosam och konstnärlig.

Jag vet inte riktigt vad jag ska extrahera från det. Kanske bröt han den fjärde muren och var orolig för att regeringens censurer skulle stänga av dem?

1
  • 1 I romanen Kabukimonogatari hänvisar Koyomi till denna lag: han säger att han skulle vilja gå tillbaka i tiden och få loliconmaterial som är förbjudet enligt den för närvarande.

Jag förstår inte japanska och relevant del av lätt roman är inte översatt, så jag antar att översättningarna av anime är korrekta.

Tokyos storstadsförordning angående hälsosam utveckling av ungdomar är en prefekturell lag, som helt enkelt säger att allt material som "anses skadligt" måste markeras som så (endast vuxna eller 18+) och endast kan placeras i endast vuxna sektioner av butiker. 2010 skulle "anses skadligt" utvidgas med "sexuellt provocerande skildringar av fiktiva karaktärer som verkar vara under 18 år" (aka. "Ingen existerande ungdom" -räkning), men godkändes aldrig på grund av kraftigt motstånd från industrin.

Meta-skämtet här är att Tsukihi är både kanoniskt och visuellt under 18 år, är slående suggestiv och hennes privatpersoner är knappt täckta. Araragi är rädd, för om nämnda lag faktiskt var i kraft, skulle det omedelbart göra avsnittet till 18+ material och hanteras som någon form av pornografi. Och det är något Araragi uppenbarligen inte vill ha. Detta är mindre uppenbart i anime, men det skulle definitivt kännas som ett riktigt meta-skämt i skriftlig form. Och med tanke på NisiOisiNs strimma med meta-4-väggbrytande narativ, skulle jag inte bli förvånad över att han skrev detta exakt för att göra livet för animatörer svårare.