Anonim

KOMMANDE XBOX 360-SPEL 2017-2018 | Story Rich Xbox-spel 2018

Jag hör eller läser ganska ofta om hur animeindustrin hade stagnerat under början av 90-talet. Det är främst upp i samband med Neon Genesis Evangelion är den första inflytelserika anime på flera år sedan som nämnts i detta svar:

Även om de aldrig direkt erkänner det, är jag säker på att det finns något inflytande som Evangelion hade på Rahxephon, avsedd eller inte, helt enkelt för att Evangelion var en otroligt inflytelserik show, i en tid då det verkade anime i allmänhet stagnerade. Så allt som kom efter det, på gott och ont, kunde ha haft något inflytande från Evangelion.

(Min betoning)

Är detta sant? Om så är fallet, vad exakt var denna kris och varför hände den?

5
  • trevlig fråga :)
  • lägg till några referenser till var du har sett sådana uttalanden om stagnation på 90-talet
  • @Hakase nämns uppenbarligen det på Jon Lins svar. Jag har lagt till citatet som referens.
  • @Hakase Tyvärr kommer jag inte ihåg alla dessa inlägg spridda över nätet. Jag såg svaret länkat ovan (och vänligen citeras av Aki Tanaka) och kom ihåg att det här inte är första gången jag såg det nämns, så jag lade upp den här frågan. Jag är helt säker på att jag har stött på denna åsikt flera gånger på olika platser.
  • @Hakase Wikipedia nämner det, synd att källan är på italienska: en.wikipedia.org/wiki/… Det nämner den ekonomiska krisen som Nevios svarade på, men också en kris i kreativa idéer som intresserar mig. De två är antagligen länkade men jag skulle vilja höra mer om det senare, om möjligt.

Jag vet inte var du hörde talas om en kreativitetskris men i början av 90-talet var det verkligen en enorm kris som försvagade animeindustrin i några år, tillsammans med många andra industrier: en ekonomisk kris.

I världen kallar vi mer eller mindre den här krisen som "lågkonjunktur i början av 90-talet". Med några få ord var det en massiv och världsomspännande ekonomisk kris som började efter marknadskraschen som kallades "Black Monday" (måndagen den 19 oktober 1987 för att vara exakt).

I Japan kallar de specifikt denna period för "Förlorat decennium"(låter som en anime-händelse, eller hur?). Jag tror inte att ekonomikurser intresserar dig här, så jag ska bara visa dig hur hårt japansk tillväxt kraschade.

Så för att sammanfatta, Japan hade stora ekonomiska problem under den tiden, så det är normalt att både anime-kvalitet och kvantitet skadades allvarligt.
Som denna artikel förklarar, även om antalet tv-anime gradvis återhämtat sig, på grund av dessa ekonomiska problem har hela animeindustrin aldrig återhämtat storheten på 80-talet.

En nedgång i reklamintäkterna, lägre födelsetal och populariteten hos andra former av underhållning som videospel och mobiltelefoner har lett till trög bästa tid och en minskning av antalet anime sedan toppen 2006.

Jag tillägger att Osamu Tezukas död (Astro pojke) under denna period kunde ha bidragit till den "kreativitetskris" du pratade om.


Att gå längre :
- Osamu Tezuka
- Svart måndag
- Förlorat decennium
- Japans BNP - Animeindustrins kamp

6
  • 2 Har du någon information om hur det förlorade decenniet specifikt påverkade animeindustrin?
  • Säker. Jag rekommenderar att du läser den här artikeln: nippon.com/en/features/h00043. Jag redigerar också mitt svar.
  • Som du nämner redigeringen i kommentarerna tycker jag inte att det är nödvändigt.
  • Den artikeln har inte ett enda citat som stöder sina påståenden. Var 80-talet verkligen så bra? Var 90-talet så dåligt? Och har det bara gått nedförsbacke sedan 2006? Särskilt den sista punkten som jag har svårt att tro, från att titta på MAL så verkar antalet anime (som nämnts i artikeln) vara lite stillastående efter 2006, men började stiga runt 2010 och var en hel del högre 2012 året innan den artikeln, även om författaren hävdar att den har minskat sedan 2006. Och det var ~ 4x beloppet på 80-talet. Vad var så bra med 80-talet? Korrekt objektiva källor uppskattas.
  • 4 @ SebastianWahl Jag tror att du har glömt det här, men vi hade den stora lågkonjunkturen 2007. att ekonomisk nedgång också kan påverka anime-produktionen efter 2007.

Jag vill lägga till Nevios svar att som en bieffekt av en ekonomisk kris investerare inte gillar att ta onödiga risker, så de satsar på säkra finansieringsproduktioner med teman som är trendiga, tror att evangeliet påverkar mecha-genren eller madoka magica som påverkar det magiska flicka genere.

Lägg märke till exempel hur många magiska tjejanime efter madoka magica är mörkare som mahou shoujo keikaku.

TL: DR om det är populärt kommer liknande animeringar att produceras för att kontanter i trenden