Anonim

I avsnitt 6 släppte Staz nästan ut en Kamehameha-attack.
Är det okej att använda detta drag utanför Dragon ball-serien? Om Staz släppte lös den här Kamehameha, skulle det då anses upphovsrättsintrång?

Med tanke på att Blood Lad använder sig av mycket parodi (endast i det ena avsnittet kommer nästan alla hans avslut / attack-drag från andra anime / spel)

Efter FUNimations policy

Rättslig

Får jag skapa nytt innehåll med FUNimation-egenskaper?

Att ta ett konstverk till ett nytt medium som 3D-animering och / eller skapa fan-fiction baserat på ett befintligt konstverk faller vanligtvis inte under rättvis användning. Mer information om rättvis användning finns i Wikipedia-posten: http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_use

Sådana verk betraktas i allmänhet som ”härledda verk” och rätten att skapa sådana verk är en exklusiv rättighet för en upphovsrättsinnehavare. 17 USC § 106 (2)

Om någon skapar ett derivatverk utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren kan de vara ansvariga för upphovsrättsintrång. Oavsett om vi kommer att sträva efter dem eller inte, är en annan historia ...

Skäligt bruk

Rättvis användning är en begränsning och undantag från den ensamrätt som författaren till ett kreativt verk medger upphovsrätten. I USA: s upphovsrättslag är rättvis användning en doktrin som tillåter begränsad användning av upphovsrättsskyddat material utan att få tillstånd från rättighetsinnehavarna. Exempel på rättvis användning är kommentarer, sökmotorer, kritik, parodi, nyhetsrapportering, forskning, undervisning, arkivering av bibliotek och stipendier. Den föreskriver laglig, olicensierad citering eller införlivande av upphovsrättsskyddat material i en annan författares verk under ett fyra-faktor balanseringstest.

Om man tar hänsyn till dessa regler skulle det sannolikt innebära att om han avslutade Kamehameha skulle han verkligen ha gått bortom rättvis användning och in i området för upphovsrättsintrång.

REDIGERA

När det gäller de japanska upphovsrätten. De verkar verkligen vara tysta, men ändå kommer de att vara ungefär samma i grova linjer (kan läsa dem här) Och en modifyd rättvis användningslag verkar också vara på plats, vilket liknar mer den koreanska versionen än den engelska versionen.

3
  • 1 Jag tror inte att FUNimation och andra amerikanska företag är riktiga för denna fråga. Jag är inte väl insatt i japansk lag och praxis när det gäller parodi, men min uppfattning är att det är väldigt annorlunda än i USA.
  • @senshin Ill bryter ut den japanska regelboken om parodys senare också och redigerar den till frågan då :)
  • @senshin Du sir lyckades ge mig så mycket text att jag fick huvudvärk: |