Anonim

Dragon Ball Xenoverse Goku-kollisioner med Ginyu Force

Är de två anslutna eller bara i närheten? I videospel verkar det alltid som om de är två separata byggnader. Men i anime verkar det som om det tar ingen tid att flyga från det ena till det andra.

Nej det är de inte.

Kamis utkik ligger i en geostationär bana direkt ovanför Korins torn men är inte ansluten, direkt. The Lookout - Wikia

De var förbundna med kraftpolen innan mästare Roshi gav den till farfar Gohan, som senare gav den till Son Goku. Goku använde det som ett vapen men dess primära syfte var att nå Kamis utkik.

Här är vad Wikia har att säga om detta. Power Pole - Wikia

Power Pole är en magisk personal som ägs och hanteras av Goku under större delen av Dragon Ball-serien. Innan mästare Roshi gav kraftpolen till farfar Gohan (som senare gav den till Goku innan Dragon Ball startade) ägdes den av Korin. Även om Goku använder det främst som ett vapen, dess verkliga syfte är att använda sin storleksförändrande förmåga att resa från Korin Tower till Kami's Lookout.

Med hänvisning till Vad hände med Goku's Nyoibou och Kinto'un? för detaljer om Power pole i DBZ. Det ses igen i slutkrediterna för DB GT.

Kraftpolen ses senare sträcka sig från Korin Tower till Lookout flera gånger under Dragon Ball Z, och Goku ses med den en sista gång i de japanska slutkrediterna "tills vi träffas igen", det sista avsnittet av Dragon Boll GT.

2
  • Jag undrar, vet vi om Goku returnerade kraftpolen till Korin någon gång under Z? Jag är ganska positiv till att anime ibland var inkonsekvent i huruvida Lookout hade en stam i botten eller inte.
  • anime.stackexchange.com/questions/14222/… Kraftstången gick tillbaka till Korins torn men Goku ses använda den i slutkrediterna för GT.