Anonim

MyStreet säsong 6 Trailer nr 2

Det finns några lätta romaner på Sword Art Online, nämligen:

  • Sword Art Online 1: Aincrad
  • Sword Art Online 2: Aincrad
  • Sword Art Online 3: Fairy Dance
  • Sword Art Online Progressive, Vol 1
  • Sword Art Online Progressive, Vol 2

Jag har läst att Progressive handlar om Aincrad, men det finns också två andra ljusromaner som heter "Aincrad", vad skulle vara den korrekta kronologiska ordningen för dessa ljusromaner?

1
  • Min förståelse är "Progressiv" äger rum mellan början och slutet av Aincrad Arc (dvs. när spelarna fångas av Kayaba) som utarbetar några av de händelser som ägde rum under den tiden som bara får ett passande omnämnande i de ursprungliga romanerna

Sword Art Online 1: Aincrad berättar historien från början av SAO till slutet:

efter att Kirito besegrar Heathcliff och vaknar på sjukhuset.

Speciellt utesluter det följande bågar som var ingår i anime:

  • Sachi and the Moonlit Black Cats,
  • Kiseldioxid och Pina,
  • Smeden Lizbeth och
  • Yui.

Det utesluter dessa bågar och, så vitt jag kan minnas, lade det inte till något nytt innehåll. (Kanske bara beskrivit händelser som hände i anime mer detaljerat.)

Istället beskrivs alla bågarna ovan i följande bok, Sword Art Online 2: Aincrad.

När det gäller tid presenterar böckerna inte information i kronologisk ordning som anime gjorde. Vi vet i ordning efter förekomst, "sidobågarna" är ordnade enligt följande:

Sachi-båge -> Silikabåge -> Lizbeth-båge -> Yui-båge

där händelserna med Sachi inträffade först kronologiskt och Yui, sist.

Ingen av dessa bågar finns i bok 1, men de presenteras i följande ordning i den andra boken, som inte är i kronologisk ordning. Jag vet inte anledningen till att författaren / producenterna byter ordern som de gjorde, men det är:

Kiseldioxid -> Lizbeth -> Yui -> Sachi

Berättelserna själva beskriver i huvudsak händelser exakt hur anime skildrade dem. Jag tyckte verkligen om att läsa de lätta romanerna, även om det mesta du får ut av att läsa dem är lite annorlunda formulering / beskrivning av samma händelser. Ett undantag som kommer att tänka på är

de innehåller lite i slutet av Lizbeth-bågen som beskriver hennes reaktion när Kirito besegrar Healthcliff och hon skulle äntligen bli fri från SAO. Det var inte så länge - högst en sida eller två.

Visserligen läste jag inte Sachi-bågen eftersom jag antog att jag inte skulle ha fått något nytt ur den.

Jag vet inte beställningen av Fairy Dance (ha dem men har inte läst dem ännu), men det är möjligt att det följer en liknande idé (för ALO). Här är länkar för Sword Art Online 3: Fairy Dance ("1") och Sword Art Online 4: Fairy Dance ("2").

Jag har inte läst de progressiva, så jag vet inte var de passar in.


tl; dr:

Anime skildrar händelser i nästan kronologisk ordning, även om Sachi-bågen är en flashback.

SAO 1 LN utelämnar några bågar men berättar huvudhistorien från början av SAO till slutet.

SAO 2 LN har fyra sektioner, var och en en båge som var i anime men inte i SAO 1 LN. Dessa avsnitt är varken helt i kronologisk ordning eller i den ordning de hände i anime.