Anonim

Kämpfer 「Maid AMV」 - Tillverkad av rustning

Att se Citrus anime som sändes under vintern 2018 fick mig att tänka. Denna anime har så många ecchi-scener. Yuzu och Mei kysste och gjorde så många perversa handlingar.

Hade detta varit en pojke-flicka kyssande scen, kan det anses vara okej och normalt nog. Problemet är att Yuzu och Mei båda är kvinnor, så deras kyssscener är ecchi. Taketatsu Ayana (Yuzus seiyuu) och Tsuda Minami (Mei's seiyuu) måste göra massor av perversa ljud för dessa scener.

Detta påminner mig om det Gymnasiet DxD har också Itou Shizuka (Himejima Akenos seiyuu) och Hikasa Youko (Ria's Gremory's seiyuu) gör många liknande ljud för inspelningen.

Medan Itou Shizuka är känd för att vara en seiyuu för eroge, blev hon till och med generad när hon var tvungen att göra många perversa ljud under inspelning framför många andra seiyuus (jag läste det någonstans men glömde var, kommer att uppdatera med länk om jag kan hitta artikeln igen). Itou-san gick så långt som att gråta till Asakawa Yuu (röstskådespelerska av Megurine Luka vocaloid och seiyuu för många eroge) på grund av förläget.

Det bör också noteras att både Itou-san och Asakawa-san använde pseudonymer för sitt eroge VA-arbete. Detta tyder på att sådant arbete inte egentligen är önskvärt, eller åtminstone, det är definitivt inte högst upp på önskvärda jobb att göra. Hanazawa Kana gör till exempel inte eroge röst.

Nu återvänder till Citrus, Taketatsu Ayana och Tsuda Minami var inte färska, nyutbildade seiyuu. De har arbetat i branschen ganska länge och har byggt namn åt sig själva.

Betyder detta att anime med många perversa scener betalar sin seiyuu mer?

Obs: För att göra saker tydliga, med "ecchi" menar jag det eller de förvrängda buller som seiyuu måste göra för scenen, och inte de förvrängda bilder som följer med dem.

Enligt vad jag har läst är eroge röstarbete inte en önskvärd väg. Lönen är mindre, även om jag inte är säker på hur mycket exakt. Jag tror att röstaktörer i allmänhet betalas av ordet, och långa / komplicerade rader krävs vanligtvis inte i eroge. Jag vet inte hur de skulle mäta en betalning för bara andning och andra ljud.

De flesta röstskådespelare liknar kändisar genom att de vill bli kända och få anseende för sina färdigheter. Detta kommer att ge dem högre betalande jobb i mer populära serier, och deras efterfrågan kommer att växa. Men eroge-arbete är förmodligen livskraftigt om du behöver tjäna pengar eller börja. Många välkända röstaktörer har gjort eroge-arbete innan de blev mer etablerade och flyttade bort från det. Röstskådespelaren för Vegeta i DBZ uppenbarade sig tydligen vid ett tillfälle. Mycket "röst-otakus"? kommer att försöka matcha eroge VAs som använde pseudonymer till deras riktiga namn, vilket är avskräckande för vissa VAs att ens göra någon eroge om de bryr sig om det.

Jag är ledsen att jag inte har några riktiga källor till något av detta, så ta det med ett saltkorn. Jag har just googlat igenom några anslagstavlor om det här ämnet, som det nedan

Webbadressen kan innehålla innehåll som inte är säkert för jobbet

http://blog.livedoor.jp/myonkui/archives/5522517.html

0

Nej, Seiyuus får inte betala mer för att uttrycka h-scenen i anime.

I anime har alla seiyuus en fast lön per avsnitt. Så länge han / hon medverkade i ett avsnitt kommer han / hon att få samma belopp oavsett hur många ord han sa. Lönen är beroende av upplevelsen av seiyuu.

Detta är en mekanism för att förhindra ohälsosam konkurrens mellan veteran och yngre seiyuu, och för att säkerställa utvecklingen av yngre seiyuu. Om de betalas fritt eller samma kommer yngre seiyuu inte att ha någon chans mot vet seiyuu, särskilt inte för TV-anime-roller, där tävlingen är den mest brutala. Detta är också anledningen till att många seiyuu kommer att få mindre huvudroller efter 10 till 15 år. De blir dyra och ersätts av den nyare seiyuu. Det är grymt men också hållbart och bra för branschen som helhet.

https://www.amgakuin.co.jp/contents/voice/column2/debut/become/income (Det finns en artikel på japanska om hur man betalar seiyuu)

Om varför de fortfarande tar ecchi-anime är det bara att de har tagit emot sexuellt innehåll som en stor del av branschen och kulturen, och därför skulle de ta auditionen (som till och med det stora namnet seiyuu skulle misslyckas med mer än 90% av tid). De vet vad de potentiellt anmäler sig till och de värdesätter alla roller de får. Förresten kommer Taketatsu Ayana definitivt inte att ha något emot att delta i audition för ecchi-anime, Ako-ne i Kissxsis var en av hennes tidigaste huvudroll. Hon måste ha spenderat mycket tid på att studera hur man gör dessa ljud.

Betalningen av spelet (inklusive Eroge) har ingen sådan rak regel, och de betalas mer och på olika sätt. Liksom de kan betalas för en fast lön, betalas per rad, och kan direkt förhandla med produktionssidan för mer. Men inte alla seiyuu kommer att rösta Eroge, och även om de vill att någon byrå kan förbjuda deras seiyuu att göra det. (Till exempel är jag företag) Även även seiyuu betalas mer för att rösta spel, konkurrensen om att uttrycka anime är fortfarande mycket högre, eftersom de kan bli kända för att uttrycka anime, och att visas i anime är drömmen för många av dem.

Det är också helt enkelt mer fördelaktigt för dem att rösta i alias. I slutet av dagen, även om seiyuu inte bryr sig om R18-innehåll (genom att bokstavligen vara en del av det), kanske inte allmänheten gör det. Det kan inte hjälpa att någon publik kopplar karaktärer som delar samma röstskådespelare från olika anime / spel. Genom att använda olika namn i icke-R18-anime och R18-anime skulle det vara mindre bekymmer från produktionssidan när de valde dem för icke-R18-roller. De gör det för att dölja det från den avslappnade allmänna publiken snarare än deras fans, fans av seiyuu känner igen dem med röst, inte namn.

Till exempel, alla vet att Fukuen Misato uttryckte massor av Eroge, men hon uttryckte dem alla under olika namn, så tekniskt "Fukuen Misato" röstade inte någon av dem, och fans som vet i allmänhet skulle bara köpa spelet, men vann inte ta upp det vid normalt tillfälle. Därför kan hon fortfarande väljas för att rösta Pretty Cure, en stor anime för små flickor. Föreställ dig att om hon gör hela Eroge under namnet "Fukuen Misato" skulle det nästan inte finnas någon chans för henne att väljas.

4
  • Hej och välkommen till Anime & Manga Stack Exchange! Detta ser ut som ett riktigt informativt svar, och även om vi vill tro att det är korrekt utan att säga, kan du ge några hänvisningar till de första 3 styckena om "fast lön" och "ohälsosam konkurrens" om möjligt, eftersom det är kärnan i frågan?
  • Här är en artikel som angav hur seiyuus betalas i anime och spel. amgakuin.co.jp/contents/voice/column2/debut/become/income " 15,000 45,000 "Det betyder" Det finns rankning för seiyuu av seiyuu unionen, och deras lön (15000-45000) per avsnitt beror på rang. Mängden rader av karaktären påverkar inte lönen, så även om du har sa bara ett ord, du får betalt enligt din rang. "
  • Tack! Det är också att föredra att nämna / citera avsnittet direkt på svaret för att göra det fristående :)
  • Tack, jag lägger in det i avsnittet och är medveten om nästa gång.