Anonim

Hur man ritar Stella Winx ✿ Fairy of the Shining Sun ✿ Draw Princess

Något jag alltid har undrat över, varför är mest anime inriktad på strider? DragonBall Z, RWBY, Bleach bara för att nämna några. Jag har sett några som inte är, men det verkar vara få och långt ifrån. Är det något som bara hänför sig till den japanska livsstilen?

2
  • 28 Du tittar på fel program då. Det finns massor av shower som bokstavligen inte har någon action eller slåss alls. Bara för att titta på saker som för närvarande sänds passar både Golden Time och Non Non Biyori din beskrivning.
  • De flesta anime är baserade på manga, som i grunden är en japansk version av en serietidning, och jag misstänker att proportionellt mycket mer amerikanska serier är centrerade kring en stor stark kille som slår upp skurkar än japanska. RWBY är inte ens japanska, det är en amerikansk show gjord i japansk stil.

Anime kan delas in i tre breda kategorier: shounen, shoujo och seinen. Dessa översätts till ungefär unga killar, unga flickor och vuxna (som inte unga). De flesta av de "populära" showerna är shounen, som innehåller mycket action / slagsmål, helt enkelt för att den demografiska gillar den typen av saker mer.

Som kan förväntas finns det också shoujo-shower, som mestadels är romantik, drama och romantiska komedier. Seinen visar teman av psykologi, mysterium och andra saker vuxna är intresserade av.

I slutändan kan du jämföra anime-genrer med västerländska filmgenrer, du har stora block-action-flicks, riktade mot killar, du har chick-flicks för tjejerna, och du har dessa thriller / mysterier / filosofiska grejer för de "sofistikerade"

Det är inte så att all anime är inriktad på att slåss, utan att din genomsnittliga amerikaner är tillräckligt okunnig för att tro att det att leva i Japan gör dig till en Kung-Fu-mästare för att rädda världen med din stolta och hedervärda stil.
Sanningen är att vi är de brutala som alla handlar om att slåss, så det är anime som är populära här. Medan i Japan och andra platser är den mer komplexa och mindre flashiga anime mer populär.

Inte för att vi inte alla älskar lite ass sparkar, stor explosion, bröst flyger överallt superhjälte action.

0

Ur otakus synvinkel.

Om du vet drak bollJag tror att du lätt kan förstå detta svar. De första delarna av drak boll är äventyrsmanga istället för strid (slåss) manga.

Det kördes i Weekly Shonen Jump. Jump har ett röstningssystem (med vykort) och rankningen är väldigt mycket viktig. Om en manga inte kan få ett bra resultat, bör den mangan avbrytas snart.

I den första delen, drak boll är inte populärt. Sedan försökte författaren ändra stil. Till exempel lägga till mer munkavle, introducera fler fiender. Slutligen fann han att strids manga kan få fler röster och fortsatte under tio år.

Förutom drak boll, många manga har dessa förändringar. Till exempel:

  • YuYu Hakusho: detektiv manga att slåss manga.
  • Magiska Taluluto: Doraemon-stil manga för att slåss manga.
  • Jungle King Tar-chan: gag manga att slåss manga.

Historien har loop:

  1. En ny fiende kommer.
  2. Huvudpersonen förlorar.
  3. Protagonist tränar.
  4. Slutligen vinner.
  5. Gå tillbaka till 1.

Men nyligen har användaren av shonen olika intresse. De slutar läsa i steg 2. Sedan har nyligen shonen manga en annan historia.

Notera: RWBY är inte en anime.

Allt baserat på demografin du tittar på. Du verkar titta på det mesta av shonen-anime, men det är förståeligt eftersom det mesta av denna typ av anime är populärt eftersom människor gillar den här typen av saker. Om du inte tycker att åtgärder passar dig, listar jag några från deras demografi och du kan kolla in dem.

  • Kodomo: för små barn (Doraemon, Pokémon, Inazuma elva)
  • Shojo: för tjejer i åldrarna 8-18 (Sailor Moon, Ouran Highschool värdklubb)
  • Shounen: för pojkar i åldrarna 8-18 (Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Attack på Titan, En bit)
  • Seinen: för äldre män över 18 år (Tokyo Ghoul, One Punch Man, Parasyte)
  • Josei: för äldre kvinnor över 18 år. Jag har inga val förutom Boku no Pico och jag vill verkligen inte att du ska titta på det, så ... nej ...
  • Emotional / Romance anime-serie som får dig att gråta: Clannad, Clannad: After Story, Raderad, Din lögn i april
1
  • av alla josei-anime där ute och du väljer Boku no Pico?