Anonim

MÄRKSTA varelser på Galapagosöarna!

I slutet av öppningssekvensen av Outbreak Company kan huvudpersonerna ses rida någon form av enorm flygande fiskvarelse. Jag har tittat på 11 avsnitt hittills och jag fick inte syn på något som var fjärrliknande eller till och med ett omnämnande av vad det kunde vara.

Vad är det? Har det ett namn (antingen art eller individuellt namn)? Visas det alls någonstans i berättelsen (t.ex. i senare romaner)?

6
  • Jag antar att det här bara är en rolig fantasisak att göra - låt karaktärerna rida ovanliga varelser i op / ed-sekvenser.
  • Kan det här vara husdjursfisken från hennes höghet "Elizabeth" som dog efter att pigan blev knivhuggen? Som en reinkarnation? Ärligt talat är detta den enda fisken jag såg i denna anime.
  • Jag är säker på att det bara är ett roligt fantasyelement som animatörerna sätter in. Som ni sa kunde det täckas i de andra böckerna, men jag tvivlar på att det har någon annan betydelse än att det ser coolt ut. Det är inte ovanligt att se tunna ks i inlednings- och avslutningssångerna till en anime. De är gjorda för att se coola ut och kanske motsvarar låten.
  • Det påminner mig om Remoraid i Pokemon när jag först såg det, men utseendet är inte någonstans nära, förutom hudfärgen.
  • Jag har sett utbrottsföretaget många gånger och känner att fisken bara var ytterligare ett element för att lägga till skönheten i hela fantasyelementet i showen.

Det närmaste jag känner till denna varelse är det mytologiska Peng, en fisk-fågelhybrid från forntida kinesisk folklore. Tekniskt sett är det antingen en fågel som kan förvandlas till en fisk eller vice versa.

Jag känner inte till några förklaringar i anime eller i ljusromaner för denna varelse, men jag föreslår att det inkluderades för att lägga till den fantastiska atmosfären i anime, lägga till en annan magisk varelse i repetitionen, liksom att vara något roligt och spännande för tittarna att titta på under kreditsekvenserna!

Icke desto mindre är Peng en lämplig varelse att använda som modell, eftersom dess flykt förknippades med att vara upphöjd av '' rättfärdighet '' och '' dygd '' och under en lång tid stod som en metafor för att 'vidga sitt sinne' eller 'utvidga ens horisonter '. Detta är ett mycket passande tema för Outbreak Company, som handlar om att "bryta igenom" till andra sidan och expandera till ny mark, både fysiskt och mentalt. Både Kano och Myucel måste växa och bredda sina sinnen och upplevelser, och så är Peng en utmärkt metafor för dem!