Anonim

Digimon World - Nanimon till Digitamamon 1080p

I Digimon Adventure (under båda årstiderna) möter vi Digitamamon, en djupt ond, girig digimon som ser ut som ett jätteägg med dinosaurieben och en spricka i skalet där två gula ögon stirrar ut.

Digimon (som föregick Pokémon) bygger på en leksak för pojkar som tävlade med leksaken Tamagotchi. Tamagotchi är en äggformad leksak med ett ägg som snabbt kläcker in i en främmande varelse.

Tama-gotchi betyder bokstavligen äggklocka (med andra halvan är en omskrivning av det engelska ordet "watch")

Digi-tama-mon bryts ner till digital-äggmonster (med digi och mon lånas från engelska).

Digitamamon är en av få digimon med ordet 'digi' i sitt namn, vilket tyder på något digitalt, men det ser inte digitalt ut alls. Det är därför jag undrar om det är relaterat till Tamagotchi, det första "digitala ägget".

Det är en intressant hypotes, men jag tycker inte att den är rätt.

Som Digimon-entusiasten kommer ihåg kallas äggen från vilka Digimon kläcker sig "Digi-Eggs" på engelska. Men på japanska kallas de "Digi-Tama" (デ ジ タ マ), från vilka engelska i grund och botten översätts direkt, eftersom tama betyder "ägg", som du påpekade.

Det verkar ganska troligt att namnet "Digitamamon" härstammar från "monster som är ett Digi-Tama / Digi-ägg", snarare än "digitalt monster som är ett tama/ ägg ". Den senare tolkningen kan föreslå en koppling till Tamagotchi, men är osannolik, eftersom den (som du påpekade) inte ser speciellt digital ut alls. gör ser mycket ut som ett Digi-Tama / Digi-ägg - se nedan.

Med det sagt tror jag att det fortfarande finns en koppling till Tamagotchi på ett annat sätt: det är allmänt erkänt att Digimon-produktlinjen i grunden är "Tamagotchi plus strider".

Minns att både Digimon och Tamagotchi är Bandai-produkter. Man tror att Tamagotchi sålde bra bland flickor men inte pojkar, vilket ledde till att Bandai introducerade Digimon för att fånga den andra hälften av marknaden. Som sådan, även om Digimon och Tamagotchi inte uttryckligen refererar till varandra, borde det inte vara alltför förvånande att de kommer att ha vissa funktioner gemensamt, produceras av samma företag och alla.


En åt sidan:

Digimon (som föregick Pokémon) ...

Inte riktigt. Kronologin här är som följer:

  • Februari 1996: Nintendo släpper Pokémon Red and Green
  • Nov 1996: Bandai släpper den första Tamagotchi
  • Juni 1997: Bandai släpper den första Digimon virtuella husdjursenheten

Pokémon-anime (apr 1997) föregick även Digimon-anime (mars 1999).

Digimon slutade inte alls med Tamagotchi. De VAR Tamagotchis och av samma företag, Bandai. Bara en nyare version eller sidelinje som fick ett eget liv. Med detta i åtanke skulle inte Digitamamom vara en parodi utan mer sannolikt en hyllning till sitt eget andra varumärke.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.