Anonim

Obligationsvärdering

När jag kom ihåg alla typer av Geass under de två årstiderna frågade jag mig själv vad egenskaperna hos Geass är. Till exempel undrade jag om varje Geass-makt behöver någon annan än Geass-användaren (exempel är Lelouchs Geass och Mao's Geass), men det fanns några människor under andra säsongen som regeln inte gäller. (Jag vet inte hur mycket jag kan säga utan att ge spoilers.) Effekterna av Geass varierar mycket, så jag tror att jag inte kan hitta några attribut som är vanliga för Geass-effekter.

Men finns det några egenskaper / regler / etc., Som är desamma för varje Geass-power?

8
  • Jag redigerade din fråga för tydlighet och grammatik. Om jag på något sätt har ändrat innebörden av något, kan du dock redigera det igen.
  • @Maroon Jag märkte det och jag är tacksam. Min engelska är (som du tydligt kan se) inte den bästa och jag är glad att någon korrigerade mig så att andra användare kan underskatta vad jag ber om. Du klarade dig bra och lämnade meningen med min fråga oförändrad, bra gjort.
  • @Sirac Jag är ganska säker på att de olika Geass-befogenheterna inte har något gemensamt, förutom att de manifesterar sig i användarnas ögon.
  • 'Jag undrade om varje Geass-kraft behöver någon annan än Geass-användaren (exempel är Lelouchs Geass och Mao's Geass)"din mening verkar avskurna här, vad menar du behöver någon annan än Geass-användaren?
  • Jag skriver upp något av ett svar som kan adressera @ Memor-X.

Det finns några grundläggande egenskaper / regler / begränsningar som är vanliga i alla kanoner Geass-användare

  • Deras kraft kan inte påverka Code Barer: Vi ser med med C.C när Lelouch försöker befalla henne och Maos besatthet för C.C föddes av det faktum att hennes sinne var den enda han inte kunde läsa. Charles blockerade också Lelouchs order när hans kod blev aktiv

  • Varje användning ökar kraften: Mao, Lelouch och C.C innan hon fick koden ökade användningen av deras krafter dess styrka och därmed kunde de inte kontrollera den. Rolo medan han alltid kontrollerade sin makt stoppade samma makt hans hjärta. när kraften blev starkare kan vi anta att belastningen på hans hjärta förvärrades också och dör innan den helt gick utom kontroll. barnen

  • Sigil manifesterar sig i ögonen när kraften aktiveras: med alla tecken visas Sigils i ögat / ögonen när den används och förblir i ögat / ögonen när användaren inte längre är som kontroll. Lelouchs sigil försvinner när han tappade kontrollen på grund av de kontakter han hade på sig. C.C: s okontrollerade Geass förlorades när hon fick koden. Bismarks kraft var inte aktiv hela tiden eftersom han hade sått ögat och wiki verkar tyda på att han inte kunde stänga av den.

  • En användare lämnar sina befogenheter när de får Koden: När C.C fick koden kunde hon inte längre använda sin makt medan Charles inte använde sin makt efter att koden återupplivade honom. det är osäkert om koden är inaktiv eller inte får en användare att ge upp sina befogenheter som när Lelouch var noga med att inte påverkas av Charles makt en andra gång men visste inte att han hade en inaktiv kod

  • En användares kraft kommer att isolera dem: om vi tittar på alla användares befogenheter skulle användningen av samtycke isolera dem för samhället. Lelouch kan få någon att göra vad han vill, Mao kan alltid kunna läsa någons sanna tankar. kärleken som C.C återupplivade var alltid falsk kärlek framkallad av hennes Geass och Code Barers som odödliga.varje makt har möjligheten att isolera någon från resten av världen, som vi har sett i annan fiktion hur otrevlig med världen man blir om de alltid kunde se någon sanna tankar, se framtiden eller aldrig få ofrivillig kärlek.

Den sista punkten kanske eller inte är sant på grund av Geass Order

  • Krafterna är unika: vi har sett att varje karaktär hade en unik kraft. detta men det finns vissa motsägelser mot detta,

    • Geass-ordningens barn - de tvingar en Black Knight Pilot att attackera sina allierade, Wiki konstaterar att det kan vara mer dockteater

    • Shin Hyuga Shaingu - det spekuleras att det fungerar på samma sätt som Lelouch från de begränsade observationerna i Akito av den exil

I dessa fall är vi osäkra på vem som är entreprenören (kodbarer). de enda kodbarerna som var i Britannia var alla anslutna till Geass Order (CC och VV var direktörer, Charles blev troligtvis defacto direktör efter VVs död) och på grund av karaktären av Orderns forskning kan denna makt faktiskt ha tillverkats . detta är troligt på grund av Julius Kingsley som om han är Lelouch då var Lelouch inte i Ashford hela tiden i 1 års lucka och det faktum att kejsaren skickade honom med Suzaku (som också visste om Geass och möjligen att ordern hade visats Swash of Akasha) det är trevligt att Ordern kunde ha studerat Lelouch (det enda undantaget från detta om Julius är Lelouchs tvillingbror).

När det gäller din kommentar

Jag undrade om varje Geass-kraft behöver någon annan än Geass-användaren

Om du med detta menar "kan Geass bara påverka en annan person som inte har Geass eller under effekterna av någon annans Geass"då nej. i den första säsongen använder Lelouch en spegel för att kasta Geass på sig själv för att få honom att glömma planen att rädda Nunnally från Mao, på detta sätt kunde Mao inte läsa hans tankar och detonera bomben. Också Mao använder sin makt för att läsa Lelouch tänker flera gånger på att se varje drag han tänker på när de spelar schack och att upptäcka att han var noll att bryta Shirley (även om Mao var tvungen att fokusera hårt för att rikta Lelouch och inte alla andra).

Under andra säsongen använder Rolo sin Geass on Lelouch i OSS H.Q, vilket är när Lelouch tänkte på att Rolo's Geass påverkar ens uppfattning om tid eftersom Lelouch räknade den andra på klockan före handen.

Bismarck Waldsteins makt är att "se framtiden" men vi använder bara detta i strid när han använder det på Suzaku medan han nämnde att ha använt det på Marianne. hans krafter är inte helt förklarade, men vi kan anta att han ser framtiden för "Cause and Effect", så när han använder den på Suzaku ser han Before Images av Suzakus styrning av Lancelot. Suzaku använder Geass på honom för att "Live" för att övermäla Bismarcks makt.

Och av anledning finns det Charles som torkade Lelouchs minnen efter den första säsongen med sin Geass och Lelouch kunde beordra honom att döda sig vid Akashas svärd (innan hte-koden aktiverades). det finns också misstankar om att icke-mänskliga enheter kan påverkas som när Lelouch beställer "Gud" men jag har spekulationer om vad som hände här.

4
  • Tack för det detaljerade svaret. När du frågade vad jag menade med "Jag undrade om varje Geass-makt behöver någon annan än Geass-användaren" menade jag att Geass-makt skulle vara värdelös för användaren om han var helt ensam (Lelouch kunde använda sin makt på sig själv en gång, Rolo's Geass skulle vara värdelös liksom Charles 'Geass), men den punkten är oklar eftersom det finns undantag (som Bismarcks Geass).
  • 1 @Sirac hmmmm, Lelouch använde sin Geass på sig själv men han gjorde det för att passera Maos Geass. Charles och C.C har kanske kunnat återspegla sin egen Geass tillbaka till dem men det kommer då ner till vad nytta om någon skulle kunna komma från det, C.C skulle tvingas älska sig själv och Charles kunde skriva om sina egna minnen eller försegla sin egen Geass.
  • Vädret eller inte är en Geass Power användbar när användaren är ensam är beroende av makten. hittills har vi ännu inte sett en kanon Geass Power som skulle kunna
  • 1 Förmodligen kan Waldsteins makt falla i den kategorin, men utan ytterligare information är det svårt att säga säkert.