Anonim

Mina tankar om Tesla-lager (kommer det att slå 10 000 dollar?)

Kom ihåg scenen, Jiraiya drev Naruto från klippan! eller Naruto i svansdjursform när han fastnade i Pains Chibaku-tensai. De verkar ha en lång tid konversation med varandra, eller hur?

Hur lång tid tar det att falla från en klippa för att slå marken Men Naruto och jinchuriki tar sin egen tid att komma till en förståelse. Samma sak gäller medan Naruto har samtal med Kyubi, Kushina och Minato under lång tid! det tar flera minuter men i verkligheten skulle det inte ta mer än några sekunder.

Hur hanteras tiden?

5
  • Jag tror att detta inte är en duplikat. Denna fråga handlar om hur tiden verkar sakta ner tillräckligt för att de ska kunna prata, medan den andra frågan inte verkar vara bekymrad över tiden.
  • Men svaret i den andra täcker också tidsfördröjningsdelen.
  • @ Deidara-senpai: En "dubblettfråga" gäller också för svar. Eftersom ett av svaren (inte bara ett, det accepterade) innehåller svaret på denna fråga i sin helhet, bör det stängas som ett duplikat för att undvika duplicering av innehåll.
  • @MadaraUchiha Jag läste inte svaret på den andra frågan, men jag läste det nu och du har rätt.
  • Ja det ursprungliga inlägget gav svaret .. Jag såg bara .. Min dåliga .. Jag rekommenderar att stänga det. Om det finns några administratörer här ... vänligen ta bort denna fråga.

I stället för att avfärda detta som "konstnärlig licens", skulle jag hellre se det som att tiden går annorlunda i olika dimensioner, där "att prata med Kyuubi" sker i en speciell dimension inuti Junchuuriki. Till exempel, i Tsukuyomi-tekniken,

Itachis skicklighet med tekniken har gjort det möjligt för honom att enkelt förändra tidsuppfattningen inom genjutsu för att få några sekunder att verka som många dagar som ett sätt att tortera målet.

3
  • behagliga poäng .. accepterade ..
  • Tack, men det här är önsketänkande som vettigt men egentligen inte officiell information :)
  • Överens, i fallet med Naruto och Kurama är detta den bättre förklaringen än konstnärlig licens. Men konstnärlig licens gäller i de flesta fall, som Sakuras 3-minuters motgift, Kakashi-Zabuza-kamp etc.

Flexibel tid är en konstnärlig licens som tagits av skaparna och anses i allmänhet acceptabel eftersom den tjänar till att berätta historien bättre, och detta är ganska vanligt. Citera TVTropes:

Skapare får vara felaktiga om felaktigheten tjänar historien bättre än noggrannhet.

Detta känns ovanligt för anime anpassad från mangan. I mangan är panelerna inte proportionella mot verklig livstid. Du kan använda fler paneler för att beskriva vissa händelser mer detaljerat jämfört med andra, även om de kan ta samma tid. I anime är dock ramlängden proportionell mot verklig tid, men berättelsen bör följa mangan, vilket leder till denna avvikelse.

I de exempel du nämnde, om anime-skaparna var tvungna att hålla tiderna realistiska, skulle de inte kunna förmedla samma detalj som Kishimoto-sensei inkluderade i mangan, vilket skulle ge en sämre tittarupplevelse.

För att utarbeta den punkten finns det ett annat exempel nära seriens början, när Naruto och Sasuke slår sig samman för att rädda Kakashi från Zabuzas vattenfängelse. Naruto spenderar sedan cirka 5 minuter på att förklara vad hans plan var, medan Kakashi och Zabuza väntar! Det är helt omöjligt i en riktig strid, men utan den skulle tittarna inte ha något sätt att veta vad som hände, och det skulle inte vara intressant att titta på.

2
  • 2 Ett annat exempel är under Sakura och Chiyos strid med Sasori, när Sakura tar en antidot som ska pågå i 3 minuter. De pratar i 5 minuter och kämpar sedan i ytterligare 20 minuter eller så innan de tar slut på dessa 3 minuter!
  • Och de hånar att säga Deidara dosen't know art and artists! ;): P tack ..