Anonim

Termerna "tsundere", "yandere" och "kuudere" används oftast när man beskriver kvinnliga karaktärer. Men alla definitioner av dem börjar med "en person som...", vilken typ av föreslår att dessa termer också bör tillämpas på manliga karaktärer.

Så, kan de användas för att beskriva en manlig karaktär, och om de inte kan det, finns det några andra likvärdiga termer som kan användas istället?

3
  • Oranyan är termen som används för manlig tsundere. Jag är inte säker på om det finns andra termer som används för kuudere och yandere men alla tre är också tillämpliga på manliga karaktärer, även om de är vanligare hos kvinnor.
  • Observera att "unisexual" och "unisex" kan ha motsatt betydelse. Den vanliga innebörden av "unisexuell" är "av eller relaterar till 1 kön" (den mindre vanliga är "unisex"). Det ändrar inte betydelsen av frågan, men det kan vara förvirrande i svaret.
  • Tack för att du skickade den här sångaren, den har jag undrat bara aldrig fått fråga!

De dere familj tillsammans med tsundere (otillgänglig utanför, söt inuti), yandere (söt ute, galen inuti) kuudere (kallt ute, sött inuti) och dandere (asocial utanför, söt inuti).

Alla dessa termer används för att beskriva egenskaper snarare än karaktärerna själva, så de används asexually. Men eftersom termerna (mest framträdande med tsundere, eftersom det är den mest populära tropen i familjen) tillskrivs främst kvinnliga karaktärer, tillskriver folk vanligtvis termerna som kvinnliga egenskaper.

Så vitt jag kunde hitta är alla tre villkoren unisex. Dessa termer används sällan för män och används mest för kvinnliga karaktärer.

Tsundere är en japansk karaktärsutvecklingsprocess som beskriver en person som initialt är kall och till och med fientlig mot en annan person innan den gradvis visas hans eller hennes varm sida över tiden.

Yandere En vanlig term i otaku fandom, en yandere är en person (vanligtvis kvinnlig) romantiskt besatt av någon så att han använder våldsamma medel för att få dem i armarna. Ofta sett med ett skarpt vapen och ett psykotiskt flin.

Kuudere En karaktärstyp, mestadels av kvinnlig karaktär, som normalt är kall och anspråkslös men senare avslöjar en mjukare och snällare sida. Se Tsundere.

2
  • Det låter som om det var unisex första gången jag läste, men nu verkar det inte så. Är det din poäng att alla tre termer är unisex (könslösa) eller unisexuella (endast av ett kön)?
  • @nhahtdh Unisex det kan användas för kvinna och man eftersom det bara beskriver egenskaper snarare än ett specifikt kön. ändå använder de det främst för kvinnor