Anonim

โปร โม ชั่ น Samsung Galaxy S5 ใน ราคา เพียง 990 บาท

Vi vet att hon har tillbringat mycket tid med Yato (för att de har visat sig vara tillsammans sedan barndomen och Hiiro var hans första Regalia) och bryr sig verkligen om honom. Yato själv säger:

Det betyder att Hiiro bryr sig om Yato och har aldrig gjort någonting som hon trodde inte var för Yato. Strax före den här scenen ser vi också Hiiro säga att hon inte skulle ha något emot att dö i underjorden så länge Yato var med henne.

Så varför är det hon som är en Nora? Varför tillät hon andra gudar att namnge henne?

Hon namngavs först av sin far ("trollkarlen" nämns som hennes sanna mästare i wiki så jag antar att det betyder att han namngav henne först) som Mizuchi och sedan lät hans far Yato namnge henne som Hiiro.

Jag tror att hon aldrig smittade Yato för att hon bryr sig så mycket om Yato att hon aldrig gjorde någonting som en regalia inte borde göra för att plåga deras herre.

Jag har inte läst så långt i mangan så jag kan bara misstänka att trollkarlen tillåter henne att namnges av andra för någon otäck plan mot himlen.

http://noragami.wikia.com/wiki/Nora

1
  • 4 Jag tycker att din förklaring är formulerad lite fel. Hiiro tror att hon gör allt för Yatos eget bästa och därför känner hon sig aldrig skyldig till någonting, och har därför aldrig smittat honom. Dessutom kan hon också tro att det är ok att vara Nora, men det är inte ett definitivt svar.

Så för att börja ... låt oss titta på vad titeln "Nora" egentligen betyder. I sitt sammanhang är en 'Nora' en 'avvikande' shinki (Regalia). De jämförs med herrelösa katter som vandrar runt och ber uppmärksamhet och tillgivenhet från alla som kommer att ge det. (Detta ger dig också en antydan till vad titeln på serien betyder ... Noragami ... en sammansättning av Nora Kami ... Stray gud.Yato, den herrelösa guden som vandrar runt och ber uppmärksamhet och minnes från alla som kommer att ge det).

Kort sagt, en Nora är en term för alla Shinki med mer än ett namn, som används omväxlande med titeln "Stray." Detta ses som en dålig sak, först för att "sak" på en sak är helig och viktig i det universum, och vi lär oss senare att

Strays är fruktade på grund av det faktum att de äger mer än ett namn. A Stray kan inte bindas med någon teknik som länkar till deras namn; såvida inte alla namn på en Stray är kända, kan andra shinki inte använda begränsning eller någon annan bindningsteknik. Strays kan också byta händer från en gud till en annan om deras namn skulle kallas och bokstavligen förråda den herre de tjänade vid den tiden. Detta gör dem farliga, okontrollerbara och opålitliga.

När det gäller Hiiro / Nora själv, i kapitel 47 ...

Sakura ser att Hiiro också har namnet 'Mizuchi' på ryggen, förutom namnet Hiiro som Yato gav henne. Senare ser vi 'Fader' använda det namnet för att göra henne till ett vapen för att bryta Sakuras namn och göra henne till ett fantom.

Detta visar oss att även när hon bara arbetade med Yato var hon tekniskt sett en Nora. När det gäller varför hon har så många herrar, beror det på att "Fader" befallde henne att göra det. Hon hävdar att hon har arbetat med andra gudar helt enkelt för att Yato inte har ringt henne så länge ... men det kan vara mer i det.

Vid den här tiden kommer vi att avvika lite i spekulationer om varför han skulle vilja ha det ... men det är faktiskt ganska klart när du tänker på det. Anledningen till att gudar kommer att ingå avtal med en Stray är att det tillåter dem att använda en 'disponibel' regalia för smutsiga affärer som de inte vill involvera sin egen shinki i. Detta betyder att Nora är vittne för alla de smutsiga affärer gudar håller på med att de inte vill att deras egen shinki ska utsättas för, eller som kan räknas som en synd för deras shinki (jag kommer till det om en sekund). Och eftersom hennes ultimata lojalitet är mot '' Fader '' betyder det att han också är medveten om en hel del av de saker som gudar är upp till som de inte vill att andra ska veta om. Kort sagt, Nora är en spion för honom ... och ingen misstänker det för att alla antar att hon inte har någon riktig mästare.

När det gäller den 'aldrig fördärvade' saken ... från samtal med Kazuma och direkta bevis från Yukine kan vi se att 'synda' är en subjektiv sak för en shinki.

Från Kazuma

Vi lär oss att han undertrycker sina känslor och blockerar all skuldkänsla när han gör 'vad som måste göras'. Och alltså, om du tror att du gör rätt, räknas det inte som en synd. Han säger rakt på samma sätt i kapitel 52. Som ett resultat har han gjort saker som kan betraktas som "fel" men som inte skadade Bishamonten. Till exempel när Tsuguha förvandlas till en Ayakashi, dödar han henne med en gränslinje och svider inte Bishamonten.

Med Yukine

När Hiyori blev nötter och förvandlade sig till en Ayakashi, trodde han att det var fel att skada henne ... och så att slå henne med en gränslinje fick honom att sticka Yato.

Båda gjorde i princip samma sak ... men det räknades som en synd för Yukine eftersom han kände skuld över det och tyckte att det var fel ... medan Kazuma inte gjorde det.

Och i Noras fall ... ser vi henne begå flera mordförsök, delta i otaliga faktiska mord, delta i utpressning och avsiktligt utlösa galenskap / död hos flera shinki. Alla saker som är (objektivt) synder ... men trots att hon namngavs av Yato, stakade hon honom aldrig med dessa handlingar. Hon kan döda oskyldiga människor utan problem ... medan Yukine inte ens kunde skada en enda proto-ayakashi utan att sticka sin ägare.

Det faktum att Nora aldrig har stungit Yato kanske inte betyder att hon faktiskt bryr sig om honom så djupt att hon aldrig skulle göra något fel som skulle sticka honom. Istället är det mer troligt att hon är en fullvärdig sociopat som aldrig känner skuld över sina handlingar ... och eftersom 'synd' i Noragami-universum är beroende av skuld och att du känner att du gör något fel ... en sociopat utan samvete kunde göra vad de vill och aldrig sticka sin beskyddare gud. Och återigen ... det här driver upp det faktum att Nora kan användas av vilken gud som helst för att göra allt de känner att de behöver göra ... för att hon aldrig känner sig skyldig i det. Om en gud kände att de behövde döda några oskyldiga, kan deras egen Shinki känna sig skyldig att göra det ... och därmed sticka dem. Men med Nora i handen har du inte den risken.

Så, TL; DR: Nora är en vildfärd eftersom far befallde henne att vara en. Nora kanske eller kanske inte bryr sig så mycket om Yato, men känner helt enkelt aldrig skuld och därmed aldrig svider någon. Hennes personlighet är ganska mycket lärobok sociopati.

Jag har en teori om varför far kunde namnge henne Nora: för att han dödade henne.

Tänk på det här: Vanligtvis är Regalia själar av människor. Det enda som vi känner till (som jag minns) är Nora. Vad händer om Nora var en gud? Och far dödade henne för att ta kontroll över henne som om hon störde sig och så blev han av med henne och förvandlade henne till en slav? Det skulle förklara varför hon inte har någon fri vilja som vissa Regalia gör. Hon är avundsjuk på Yukine eftersom något djupt inne i henne vill skydda Yato från far och från fara.

Det här är en konstig teori men jag slår vad om senare i mangan får vi äntligen hennes historia och upptäcker mer om henne. Möjligen att hon faktiskt är fars dotter och han dödade henne så att han kunde behålla kontrollen över henne.