Anonim

Alla Susanoo-formulär - Itachi, Shisui, Indra, Madara & Sasuke

Ta mig inte för en dåre, jag känner till situationen, men jag har tittat på striden mellan Itachi och Sasuke, där han sa något liknande detta från gamla tider: "Kom efter mig, när du får samma ögon som min, är den tredje som har en MS. "

Han hade redan Mangekyo Sharingan, så vi kan säkert anta att han kände historien om sina "äldste", och därmed inte bara veta om Madara, utan Izuna och naturligtvis Shisui också. Uppenbarligen visste han inte om Obito / Kakashi, men är detta ett tomthål, eller visste Itachi verkligen inte att tillsammans med Madara och sig själv hade två andra redan den typen av Sharingan, vilket gjorde sitt uttalande falskt, eftersom Sasuke skulle ' har jag varit minst den femte personen?

(Jag har skrivit Shisui med syfte i titeln, men vi behöver inte bara prata om honom.)

1
  • det är inte vad jag frågade ...

Det är inte ett tomthål. Och han har inte nödvändigtvis fel. Han menade bara den tredje personen Levande. Naturligtvis visste han om Shisui, han hade sitt öga. Naturligtvis visste han om Izuna och Madara sedan han presenterade deras berättelse för Sasuke. Och han visste förmodligen också om andra namnlösa Uchihas, om det fanns några, för som han sa Uchihas dödade sina bästa vänner i årtionden för att uppnå det. Så jag kan inte hitta någon annan logisk förklaring.

1
  • Jag håller med den här tanken, fast baserad på hur historien utvecklades, var det förmodligen ursprungligen ett plothål, så det blev till att det bara fanns 3 levande med mangekyo. Som vi lär oss senare var sasuke den 6: e som låste upp Mangekyo, dock 7: e om du räknar Kakashi. ögat), det fanns bara två vid liv den gången, Itachi själv, och killen som han tycker är Madara.

Jag tror att jag förstod din fråga lite. Jag kommer att försöka utarbeta det.

Om du tittar på avsnittet av Nine Tails angriper Leaf Village måste du ha märkt olika åldersgrupper med olika karaktärer. Kakashi, Gai och Asuma avbildades som tonåringar. Det finns till och med ett klipp där Itachi höll spädbarnet Sasuke i knäet och försäkrade honom att han alltid skulle skydda honom. Itachi var cirka 10-11 år gammal. Av detta kan jag dra slutsatsen att Kakashi var en äldste till Itachi.

I din fråga sa du att: - "Självklart visste han [Itachi] inte om Obito / Kakashi", jag skulle vilja lyfta fram något som kan motsäga ditt uttalande. Itachi visste om Kakashi eftersom han var ett underbarn i sin ålder. Att få Sharingan efter Obitos död gjorde honom en källa till attraktion. Då var Obito helt ur bilden [eftersom alla antog att han var död]. I början av Shippuuden-episoderna kallade Itachi Kakashi, "Kopiera Ninja", medan han kämpade mot honom. Nu när han kom till din fråga kunde Itachi inte räkna ut mannen bakom Tobis mask. På grund av hans skrytande natur och starka kraft, Fick Obito Itachi att tro att han var Madara. Obito kallar sig Madara skildrar hans bedrägliga och skrytande beteende.

Med detta kan jag säga att det inte finns något tomthål någonstans.

REDIGERA

Som debal sa, både Kakashi och Itachi var i ANBU-gruppen. Genom detta kan vi dra slutsatsen att båda kände varandra.

REDIGERA II

För att göra det tydligare kan vi lista alla nuvarande kända Mangenkyo-användare och hur de har eller kan ha fått det.

Itachi - Man tror att han dödade Shisui men gjorde det inte. Mycket troligt att han bevittnade Shisuis död. Jag kan tänka på ett scenario men det är bara en spekulation.

När Itachi såg Shisui för sista gången, fick han MS aktiverad. Jag tror att Shisui använde Kotoamatsukami på Itachi och gjorde Itachi för att döda Shisui. Itachi kommer inte ihåg det, för Shisui använde Kotoamatsukami, så offret är inte medveten om att de kontrolleras. På det sättet fick Itachi sin MS och Shisui ville att han skulle skydda Konoha.

Shisui - Okänd. Men det verkar osannolikt att han mördade någon eftersom han visade mycket självuppoffring, dödade sig själv snarare än att hans ögon hamnade i fel händer.

Sasuke - Dödade Itachi och han bevittnade hans död.

Kakashi - Fick sin MS efter att ha dödat Rin; även om han lärde känna sin Mangekyou i senare skeden

Obito - Såg Kakashi dödade Rin; vilket utlöste hans MS

9
  • 1 både Kakashi och Itachi var en del av anbu och var tvungna att känna till varandra
  • @debal bra observation ......
  • @Jiraiya, kan du snälla använda rätt stavning och grammatik nästa gång? Om du har information som är relevant för ämnet, säg det. Inte antyda det. Använd en stavningskontroll eller något tack.
  • @ Alex-sama kommer att ha det i åtanke
  • för att vara ärlig: 31 maj till 12 juli: Itachi förlorar Uchiha Shisui och får Mangeky Sharingan; 09 juni till 21 juli: Sasuke behärskar Great Fireball Technique '; Nästa dag: Uchiha Massacre; så av det här skulle jag satsa på att Kakashi inte visste om Itachis MS (sedan periodens korthet), och om jag kommer ihåg bra, när de kämpade mot varandra, runt den 80: e episoden av Naruto, var Kakashi ganska mållös när han såg Itachis delare.

Själv tror jag att den tredje personen kunde ha varit Madara. Nu hade Itachi träffat Madara en eller två gånger och Itachi var väldigt klok. Han uppmärksammade de saker de andra sällan gjorde, sade den tredje Hokage när han återupplivades av Orochimaru. Han visste också att Madara var den första som väckte Mangekyo Sharingan Izuna. Han berättade det för Sasuke i Naruto Shippuden avsnitt 136 eller 137.

Obs: nu vet vi att den maskerade mannen var Obito och den verkliga Madara var död men Itachi inte vid den tiden. Klok som Itachi var som planerare, Madara var bättre än honom och Madara sa till Obito att han måste leva med aliaset 'Madara Uchiha'. När det gäller de människor som säger att han visste att Kakashi hade Mangekyo, visade Kakashi sällan sin Sharingan. Itachi och Kakashi var inte heller så nära varandra. Om jag minns rätt sa han att du kommer att bli den tredje som lever det. Shisui och Izuna var döda och han visste inte om Kakashis så det skulle ha varit Madara.

Detta är falskt. Vad Itachi säger för i The Itachi Story Arc lär vi oss att Fugaku Uchiha, hans far, har mangekyou-delningen och visar Itachi. Också Itachi berättar för Sasuke historien om Izanami när han återanimeras och nämner förekomsten av många andra Uchihas som hade mangekyou. Därför måste det vara ett tomthål.