Anonim

Blyant bly

Detta är den sista scenen i det första avsnittet av Cowboy Bebop. Strax innan denna gif startade tittade Spike ut i rymden från fönstret.

Följande händelser som visas i denna gif är motsägelsefulla:

  • Först flyter Jet ganska långsamt ner från stegen för att stå stadigt på golvet. Det är för att de är i rymden som han svävade, men hans närmande fotsteg kan höras, vilket innebär att han har på sig några magnetkängor som låter honom hålla sig till golvet.
  • Jet håller en cigarett, från vilken röken går lodrätt uppåt, bort från golvet (som det skulle på jorden).
  • Jet har ett par solglasögon som hänger nedåt från sitt förkläde. Så det finns antingen konstgjord tyngdkraft på fartyget eller så hålls glasögonen riktigt tätt i den här positionen.
  • Jet kastar sedan cigaretten till Spike, och den flyter i luften som den skulle göra i rymden, rök fortsätter fortfarande mot taket. Kanske är ventilationen utformad så att luften strömmar från golvet mot taket.
  • Spike fångar sedan upp cigaretten och dess rök fortsätter att gå uppåt, medan rökmolnet som Spike andas ut bara flyter framåt utan att ändra sin allmänna riktning Det betyder att det inte är ventilationen som får rök att gå dit den går.

Detta är verkligen förvirrande. Jag förstår att sådana grejer lätt kan förbises i anime, men cigaretten flöt uppenbarligen just nu och flög i rak linje, så jag köper inte allt. Vad är känt om allvaret på Bebop?

2
  • För ordens skull: detta kom upp på TVTropes (Ctrl + F för "inkonsekvent gravitation") och ingen verkar ha kommit med ett tillfredsställande svar. Jag tvivlar på att det kommer att finnas någon konsekvent förklaring till varför tyngdkraften på fartyget fungerar som det fungerar.
  • Jag antar att det är mitt svar.

Bebop använder centrifugalkraft för att generera "gravitation". Den har en roterande cylinder som är där besättningen tillbringar mycket av sin tid i rymden. Det visas både inuti fartyget och utanför fartyget, och i några avsnitt visas det att när cylindern slutar snurra, börjar människorna inne i den delen av fartyget plötsligt flyta.

Förmodligen skulle det inte finnas någon uppenbar gravitation i de delar av fartyget som inte roterar när fartyget inte skjuter. När fartyget trycker (accelererar), skulle hela fartyget uppleva en kraft som liknar tyngdkraften längs axeln.

1
  • 1 Inte säker, men jag tror att i detta fall skulle cigarettens flygning i en rak linje vara vettig. Jag skulle vilja prova det någon gång i zero-g.

Gravitationen på fartyget är något inkonsekvent. Det är dock användbart att komma ihåg att det faktiskt finns två system som används på Bebop för fastsättning på hårda ytor; tyngdkraften och magneterna (som vi ser i "Honky-Tonk Woman").

Bebop genererar, åtminstone i teorin, uppenbar gravitation genom att rotera, åtminstone en del av fartyget (se "Leksaker på vinden"). Hur detta passar in i det stationära utseendet på Bebop i omlopp kunde jag inte riktigt säga.

Tyngdkraften på kommandot är, som ni antydde, något inkonsekvent i showen. I de inledande avsnitten verkar bara Spike och Jet ha tyngdkraft. När showen fortsatte verkar dock fler föremål på bron uppleva gravitation - shogibitar och Ein är de bästa exemplen. Men när man tittar på Bebop är kommandot däcket faktiskt i motsatt orientering för att uppleva synbar gravitation på grund av centripetal kraft - om detta var orsaken till allvaret i den, skulle Spike / Jet gå upp och ner och det skulle behöva finnas två kontrollkonsoler; en i taket och en på golvet, för när man landar på en planet.

Här är min ganska generösa teori: Bebop har konstgjord tyngdkraft i fartygets bostadsområde, som den åstadkommer genom att rotera dess inre fördäck oberoende av resten av fartyget, vilket förklarar bristen på uppenbar rotation av Bebop själv. På baksidan av fartygets baksida genereras dock "gravitation" av magnetism. Detta förklarar hur Jet har en tendens att fixa fartygen under 0 g-förhållanden i hängardäcket (om inte Fayes förmåga att hoppa och landa på sitt skepp och Ein); det betyder också att Spike under "Leksaker på vinden" inaktiverade ett magnetiskt system med konstgjord tyngdkraft bakom, liksom rotationen av de främre bostäderna, för att sväva kylen ur luftslussen.

Rolig fakta: Baserat på detta är kärnreaktorn som driver Bebop antingen i det (roterande) fördäcket; eller Jet gör 0-G Bonzai. Personligen hoppas jag på det senare.

Detta har tydligt stört mig mer än jag trodde. : P

Tyngdkraften genereras av en centrifugalkraft. Golvet drar föremål till ytan. Röken från cigaretten dras till centrum av centrifugen.

Men när cigaretten kastas blir den fri från den simulerade gravitationen och börjar agera som om den var i mikrogravitation. Det är också därför han när han hoppar till golvet från stegen verkar vara i mikrogravitation. Tills han kommer i kontakt med golvet och därmed centrifugen är han i en mikrogravitationsmiljö.

Röken från hans cigarett är en indikation på att han snurrar.

1
  • 1 Om du googlar "cowboy bebop ship" ser du att den inte har en ringform, och heller inte bron, där de befinner sig i den här scenen, roterar runt skeppet på vilken axel som helst i rymden, som du kan se i gifen (Stjärnorna är stillastående, och ändå finns det centrifugalkraft? Förmodligen inte). Dessutom, hur förklarar du rök som dras till centrifugens centrum och så till toppen av brorummet, om Spike och Jet står med fötterna i motsatt riktning mot golvet i rummet?