Anonim

HUR MAN TILLBAKA NEDLADDNING LADDA NER ANIME MANGA ELLER NÅGON VIDEO I EN GÅNG

Andra anime-streamingwebbplatser blockerar min IP eftersom jag är iransk medan anime1.com inte är det. Jag ville veta om det är lagligt att titta på / streama anime från den här webbplatsen. Tack.

Du kanske vill se det här inlägget: Hur kan jag se om en webbplats är laglig? Den listar lagliga webbplatser för streaming av anime och läsning / köp av manga.

Är anime1.com lagligt? Nej. En omedelbar indikator på att en webbplats är olaglig är om den är kopplad till annonser som vanligtvis är irrelevanta för anime / manga i allmänhet. anime1.coms anime-sidor är nästan fyllda med annonser och att klicka på anime-avsnitt länkar resultat till popup-fönster.

'Du kan också kontrollera webbplatsinformation för att bekräfta om de har ett giltigt certifikat och anslutningstyp', som nämnts av @Rumplestiltskin. Om det finns ett grönt hänglås är webbplatsen troligtvis säker och meddelandet "Anslutningen är säker" dyker upp när du klickar på det. Detta hjälper dig att undvika "riktigt farliga webbplatser för anime-bluff." anime1.com har inte detta så var försiktig med sajter som dessa.

Klargörande: Jag vill bara klargöra något eftersom folk verkar missförstå. Kontrollen av giltigt certifikat är inte ett sätt att kontrollera om webbplatsens laglighet är. Det är bara av säkerhetsskäl. Det finns många sätt att kontrollera en webbplats säkerhet, men det tror jag ligger utanför frågan.

10
  • 3 Bara för att lägga till svaret kan du också kontrollera webbplatsinformation för att bekräfta om de har ett giltigt certifikat och anslutningstyp. En laglig webbplats kommer alltid att ha "Hänglås som liknar ting" vid webbläsaradressen och anslutningen är säker. Detta hjälper dig också att undvika riktigt farliga "anime-bluff" -sidor. Anime1 är helt klart en farligt olaglig webbplats eftersom den saknar alla 3
  • 3 En olaglig webbplats kan ha en säker anslutning, men om den inte har symbolen är den definitivt olaglig. Det gröna hänglåset innebär inte helt dess lagliga orsak. Jag använder också ganska olagliga och säkra anime-webbplatser själv lol
  • Det finns inget krav på att en laglig webbplats ska använda ett certifikat. Det är troligt att de kommer att välja - men om en webbplats är laglig och om den har ett giltigt certifikat utesluts ömsesidigt.
  • @Shadow Som nämnts är kontrollen av certifikat och anslutningstyp bara av säkerhetsskäl, inte för att avgöra om en webbplats är laglig eller inte. Personligen skulle jag vara försiktig om en så kallad juridisk webbplats inte har ett giltigt certifikat eftersom alla juridiska webbplatser jag besöker har dem.
  • Till exempel hade Crunchyroll tills nyligen inte https. Även om det är en mycket stor laglig streamingwebbplats.

Du kan också kontrollera genom att titta på anime-urvalet och om de kan ha en licens för dem. En hel del anime är bara licensierade till en enda webbplats.

Till exempel från och med detta skrivande är Violet Evergarden och Devilman Crybaby exklusiva Netflix och Evangelion är inte licensierat till någon streamingwebbplats. Om någon annan webbplats tillhandahåller dem är de piratkopierade.

En annan metod är av spelaren. Många piratsidor kommer att lägga ut själva videovärdet genom att använda inbäddade videospelare från andra webbplatser. Vissa har flera sådana webbsajter som du kan växla mellan.

1
  • 3 Tangential, men jag läste att Netflix licensierar Evangelion.

Om en strömmande webbplats erbjuder dig upphovsrättsskyddat material gratis kan du vara säker på att webbplatsen inte fungerar lagligt.

Att titta på / streama anime (eller annat material) från en webbplats anses dock vara lagligt i många länder, även om webbplatsen inte är laglig. Om det här gäller ditt land skulle det vara bättre att fråga på law.stackexchange.com.

Trots vad som föreslogs i det andra svaret är det dåligt och till och med farligt råd att kontrollera om webbplatsen har ett giltigt certifikat och säker anslutning, eftersom det idag är en webbplats som kan få dem gratis på bara några minuter med noll bakgrundskontroller genom öppna certifikatmyndigheter som Låt oss kryptera.

6
  • Hej. Om du tycker att "att kontrollera om webbplatsen har ett giltigt certifikat och säker anslutning är dåligt och till och med farligt råd", så föreslå ett bättre sätt eftersom det inte hjälper användaren som ställde frågan. Det här är kanske inte den bästa lösningen, men det är ännu värre att inte kontrollera om en webbplats har ett "grönt hänglås" :) Försök också att begränsa omfattningen av ditt svar till webbplatsen i fråga.
  • @ W.Are Så som jag föreslog är att kontrollera om webbplatsen ger upphovsrättsskyddat material gratis. Nigerianska prinsar ger inte bort pengar gratis och filmstudior ger inte heller sina verk gratis :). Varför jag tycker att det är farligt att lära användare att söka efter gröna hänglås är att antingen webbplatsen i fråga kommer att lägga till det gröna hänglåset eller så kommer en användare att besöka en annan liknande webbplats som har det gröna hänglåset - och nu tycker användaren att det plötsligt är lagligt. Inte heller ger det något skydd mot att webbplatsen missbrukar din kreditkortsinformation eller ger dig skadlig kod.
  • 5 FWIW, Crunchyroll tillhandahåller anime-streaming gratis och det är också lagligt, även om anime-alternativen är begränsade baserat på tittarens land på grund av licensiering. Jag tror att Funimation också tillhandahåller det gratis, men jag kan inte testa eftersom det är blockerat.
  • 4 Kenji, förekomsten av ett certifikat och säker anslutning innebär inte att det är lagligt. En lagligt upprätt strömmande webbplats som tillhandahåller upphovsrättsskyddat animeinnehåll MÅSTE dock ha ett GILTIGT certifikat och säker anslutning för att skydda användarnas privata information. En laglig streamingwebbplats utan ett giltigt certifikat eller säker anslutning riskerar sina användare information för hackare, bara en olaglig webbplats bryr sig mindre om konsekvenserna av sådan oaktsamhet för privat information.
  • 2 För att förstärka @ AkiTanakas poäng har jag en Funimation-prenumeration och kan titta på vissa Funimation-program gratis. (Eftersom jag betalar kan jag också se de betalda grejerna.)