Anonim

Satyricon - Mother North (instrumental cover)

När Mononobe Yuu bekämpar Hecatoncher säger Yggdrasil att han måste ge upp fler minnen för att han har en "ofullständig Marduk".

I mitologi är Marduk den babyloniska guden som kämpade mot Tiamat.

Även wikipedia heter felaktigt Yuus kanon som Marduk. Kanonen heter Babel.

1
  • Marduk är namnet på det anti-Dragon-vapen som Mononobe Yuu använder. Det kan förvandlas till 3 olika kanoner (sett hittills): Megido (mot Hecatoncheir), Babel (mot Leviathan), Noah (mot Hresvelgr). Det är inte känt om de alla är Marduks vapen eller inte. (Från ja.Wiki: ja.wikipedia.org/wiki/…)

I Juuou Mujin no Fafnir, Yuu kontrakt med den äldsta Dragon Yggdrasil. Detta gör att han kan få ritningar för vapen från en forntida förlorad civilisation. Om du tittar noga är alla vapen namn på en mesopotamisk myt, särskilt med Babylon. Om du känner till Babel tillskrevs den den mesopotamiska guden Marduk (inte Babel, men associerad med en liknande struktur Etemenanki).

Så i huvudsak, Marduk är en stort vapen och Babel är dess huvudkanonen vilket stoppar Leviathan. Som nhahtdh påpekade i kommentaren är Megiddo och Noah de andra kanonerna. Så för att slutföra hela vapnet Marduk måste han ge upp fler minnen. I grund och botten kan du tänka på Marduk som ett enormt slagskepp och Babel som en av dess kanoner.

För anteckningar om Tower of Babel: Tower of Babel - Wikipedia

1
  • Inte säker på vad du pratar om i den här delen If you know Babel, it was attributed to the Mesopotamian god Marduk (not Babel, but associated with a similar structure Etemenanki). Babel kan hänvisa till Tower of Babel eller Babylon city, och jag vet inte vilken du hänvisar till.

Enligt Juuou Mujin no Fafnir artikel på japanska Wikipedia (jag tycker att de japanska artiklarna om senaste anime är ganska detaljerade, jämfört med motsvarande artikel på engelska):

Marduk

Som trumfkort i kampen mot Dragon är det ett anti-Dragon-vapen som Mononobe Yuu använder då och då. Bland de vapenritningar som erhållits från Yggdrasil är dess huvudsakliga beväpning omöjligt att reproduceras med den nuvarande vetenskapliga tekniken.

Även om den ursprungliga Marduk är enormt består vapnet av många typer av batterier1är det inte möjligt att helt materialisera hela vapnet med kraften av D. Men det kan användas i strid genom att materialisera den enda minimalt nödvändiga delen av batteriet.

Hittills är batterierna hittills de speciella kanonerna Megiddo (Boundary-Scorching Blue Flame) som förintade Hecatoncheir, huvudkanonen Babel (Sky-Blocking Tower) som förintade Leviathan, tvillingpistolen Noah (Equinox-Lasting Ark) som förintade Hresvelgr. [...] Det är för närvarande inte känt om dessa tre kanoner utgör hela Marduk eller inte.

1 Det betyder en befäst placering för tunga vapen. Översatt från .

Översatt från artikelversion daterad 2015-05-03. En del text har tagits bort på grund av konflikt med kunskap från andra källor eller inte relaterat till frågan.

Som anges i Wikipedia-artikeln är Marduk namnet på hela vapnet, vilket Yuu bara materialiserar delar av under striderna mot Dragons. Megiddo, Babel och Noah är namnen på kanonerna på Marduk.

4
  • Jag försökte mitt bästa för att översätta artikeln, men jag är säker på att det finns felöversättning här och där. Jag översatte inte heller på , eftersom jag inte har någon aning om vad det betyder. Fixa gärna översättningen.
  • Så Marduk är en tungvapenplattform, och Yuu materialiserar bara dess komponenter?
  • @Mindwin: Marduk är som ett stort vapen som består av många kanoner, vad jag förstår från Wikipedia-artikeln, och Yuu materialiserade bara kanonerna hittills. Imprfectlucks svar ger en bra analogi: ett slagskepp och dess kanoner.
  • Och efter säsong XXIV blir det en humongous mecha vs Kaiju anime. Yuus Marduk-mecha drivs av en reaktor med mörk materia med alla D-tjejerna inne.