Anonim

Sarada Uchihas Mangekyou Sharingan, ritad av Masashi Kishimoto själv

Det finns två skäl till att jag har denna fråga (spoiler alert!):

För det första hade Obito inte Susanoo. Med tanke på att du behöver väcka både Tsukuyomi och Amaterasu, medan Obito aldrig använt ens en av dem, hur kunde Kakashi använda Obitos ögon för att producera Susanoo? Om han kopierade Susanoo, hur gjorde han det då? Är det till och med möjligt att kopiera något som Susanoo?

För det andra, eftersom han inte är i Uchiha-blodlinjen, står han inför enorma problem när han använder ett enda öga under långa perioder. Han förlorade nästan hälften av sitt chakra genom att göra en blixtklon mot Deva Path. Utöver det, nu har han båda ögonen efter en lång sträckt strid mot Zetsu, Obito, Madara och nu Kaguya, hur ska han ens stå?

2
  • Jag tror inte att den här webbplatsen är för att upptäcka tomthål. Även om du ställer dem i frågor.
  • Jag håller med, du har formulerat det som en fråga men du verkar redan ha bestämt dig för ditt svar. Anledningen till att han fortfarande kan stå är att Naruto för ett tag sedan gav honom och hälften av alliansen enorma chakraförstärkningar, och också, Gud vet vad Obitio faktiskt gjorde mot honom, men nu när han har båda ögonen kanske Obito också gav honom vad Uchihas har det betyder att de kan använda Sharingan mer effektivt.

Bortsett från det uppenbara chakraproblemet - som har visat sig vara ett problem vid tidigare slagsmål (nämligen mot Deidara, IIRC) - verkar det inte finnas några ställhål, IMO.

Som jag har påpekat i det här svaret:

  • Amaterasu, "representerar ljuset från den materiella världen"1, utförs med höger öga.
  • Tsukuyomi, "mardrömens rike, som representerar sinnets och mörkrets värld"1, utförs med vänster öga.
  • Susano'o är "styrkan i den stormfulla kraften som bara ligger inom de som har behärskat"1 båda ovanstående tekniker.

Beviljas att vi inte har sett Kakashi utföra någon av dem, men vi har inte heller sett Madara utföra dem, och han behärskade Susano'o på samma sätt. på grund av Sharingans kopieringsförmåga, utan snarare för att han nu har båda Sharingan.

När det gäller chakraproblemet kanske nästa kapitel kommer att kasta lite ljus på det, men låt oss också komma ihåg att Obito gav Kakashi både Sharingan inte i sin fysiska form, utan bara som en 'blob of chakra', och han kan ha överfört lite chakra över till Kakashi på processen.


1Naruto: The Official Character Databook

8
  • Han har inte båda. Den första han fick togs av Madara för att följa Obito när han läker Naruto.
  • Har du läst det senaste kapitlet (688)? För han har båda, ja
  • Verkar som ett tomthål ... eftersom Kakashi definitivt tappade ögonen på Madara hela anledningen till att Obito vill ge Sharingan tillbaka till Kakashi. Jag kunde leva med att han kanske var i ett tillstånd som edo där ögonen återvänder när du är död, men han verkade ha båda innan han dog ... Gissa att det är dags att starta en ny tråd när han fick båda ögonen.
  • Plotholen är det faktum att varje Sharingan kan ha en unik förmåga och Kakashis ögonpar har vardera en annan version av kamui. Obito har tidigare sagt att endast ett fåtal utvalda kan använda Susanoo och antyda att de som använder både Amaterasu / Tsukuyomi också kan använda Susanoo. Allt stämmer perfekt eftersom Susanoo i japansk mytologi är det tredje syskonet till Amaterasu och Tsukuyomi. Madaras månplan var att spegla hans blick för att kasta oändliga Tsukuyomi. Det betyder att han kan använda Tsukuyomi i ett av hans ögon, vilket är vettigt eftersom han också kan använda Susanoo.
  • Hittills har förutsättningarna för Susanoo varit oförändrade. Men nu kommer Kakashi från ingenstans med Susanoo, som helt bortser från alla Kishimotos tidigare subtila tips samt den japanska mytologins natur.

Det finns inget plothål. Alla med 2 MS kan använda Susanoo. Kakashi fick chakra från Naruto / Obito.

6
  • Se min kommentar till JNat men han har inte två. Madara har sin andra Sharingan. Det stal från Kakashi.
  • @Quikstryke Jag ger upp lol.
  • @Quikstryke Obito gav dem båda tillbaka. Plothole som det kan vara, det hände, även om Madara hade tagit en av dem först ...
  • @jNat Yup Jag erkände att han gav dem båda till kakashi trots att jag inte har någon aning om hur han fick tillbaka båda. Tog Madara sig verkligen tid att ge tillbaka och transplantera Obitos ursprungliga öga efter att han tog sin rinnegan tillbaka lol
  • @Quikstryke När denna fråga utforskas kan Sharingan tydligen dupliceras som en bieffekt av att använda Edo Tensei. Min gissning är att Sharingan på något sätt efter döden återlämnas till den ursprungliga ägaren, även om han kanske bara är i sin 'chakraform', som Obito var. Detta är den enda troliga förklaringen jag har på detta hittills. Jag tycker att det är svagt, men när det gäller plot.

OK. Kom du ihåg när Itachi transplanterade några av hans Mangekyou-krafter till Sasuke antagligen genom en chakra-enda transaktion? Sasuke fick Amaterasu och Itachis Mangekyou Sharingan. Så det var inte en sträcka att se Kakashi släppa loss Susanoo. Itachis befogenheter var bara tillfälliga i Sasuke, och Obito sa att hans befogenheter var tillfälliga i Kakashi. Samma exakta sak förutom Itachi och Sasuke som Uchiha men tydligen behöver du inte vara en Uchiha för att få Mangekyou Sharingan (Itachis kråka, Kakashi, Danzo). Du behöver bara chakra, som Kakashi fick från Naruto och Obito.

1
  • Itachi's powers were only temporary in Sasuke kan du citera vilket kapitel / avsnitt du hänvisar till? eller ge en källa som säger detsamma?

Lätt:

Varken Obito eller Kakashi hade båda Sharingans. men Kakashi gick definitivt igenom alla saker som behövdes för att låsa upp dess potential men han hade bara en Sharingan vid den tiden. Eftersom det bara var en kunde det faktiskt inte aktiveras. Jag tror att eftersom han hade åtminstone en, när han fick den andra skulle den låsa upp eftersom han tidigare gjorde alla saker som behövdes för att låsa upp den.

Mitt sinne är helt krypterat just nu, jag vet inte om hur jag uttryckte det var vettigt.

Susanoo är vaken när du aktiverar förmågorna i båda mangekyo som kan sägas i obitos fall i höger öga går igenom saker och i vänster öga absorberar saker. det är de två förmågorna obito awakend att använda susanoo eller i det här fallet kakashi är det inte nödvändigtvis att bara väcka amaterasu och tsukuyomi för att använda susanoo

1
  • Men varför kunde Kakashi använda Perfect Susanoo, som är förknippad med Rikudo-kraft, när Obito inte kunde?

Jag tror att jag minns att Obito sa att han behöver båda sina ögon för delningens sanna makt. Eller något sådant tidigare i serien .... så jag tror att du bara behöver två mangekyou för att använda susanoo