Anonim

Fairy Tail Forces Unite! Kapitel 3: Rädda Macao

I Fairy Tail kapitel 269 under Grand Magic Games-bågen finns det ett evenemang som kallas Dold.

Deltagarna transporteras till olika platser i en jättestad.

De måste hitta en attack varandra med antingen en fysisk eller magisk attack.

Deltagaren som framgångsrikt landar en attack tjänar en poäng som dras av från den attackerade deltagaren.

Nu kommer den knepiga delen: Staden fylls med kloner av deltagarna, och de måste nu gömma sig mellan klonerna och försöka hitta de ursprungliga. För om en deltagare attackerar en klon förlorar han eller hon en poäng.

Jag tycker att detta liknar multiplayer-spel som Assassin's Creed där du har ett mål som gömmer dig mellan NPC och du måste gissa vilken det är baserat på dess beteende (t.ex. om han agerar på ett konstigt misstänkt sätt).

Så finns det något ursprung i detta spelkoncept?

Ursprunget är bokstavligen omöjligt att spåra. I bästa fall kommer vi att se vem som implementerade denna idé först men det kunde ha varit tänkt på för länge sedan eller gjort i många saker som vi inte har kunskap om. Hiro Mashima (manga-ka) kanske kan säga var han fick detta eller varför han bestämde sig för detta men det är inte precis en sällsynt idé att göra detta. Det är ganska enkelt en enkel twist på ett "noll summa" typ av spel. Jag är nästan säker på att Assassin's Creed inte var den första som gjorde det här.

Kommer att tänka på det, i tidigare kapitel av Fairy Tail brukade Mashima klottra "Mashimas vandringar" i luckorna eller sidorna på sidan. Från dessa "ramblings" vet vi att Hiro Mashima spelar videospel (och åtminstone äger en PS3). Så även om Assasin's Creed multiplayer inte var den första som implementerade detta system, finns det en viss chans att Mashima fick idén från att spela det spelet.

När det gäller konceptets ursprung tror jag bara Hiro Mashima kan berätta!

Inte bara Assassins Creed utan många andra spel har denna typ av koncept. Det är faktiskt ett mycket enkelt koncept där du föreställer dig själv som en eftersökt person och försöker gömma dig i mängden omkring dig.

Hiro Mashima gjorde det bara mer spännande genom att klona tävlande och göra det svårare att hitta rätt person.

Så vad jag kan svara är att han måste ha kombinerat begreppet gömma sig och begreppet Shadow Clones från Naruto!