Anonim

Stronghold Crusader - Mission 11 | Rocky Valley (Crusader Trail)

The Twelve Kingdoms värld verkar ganska rik, med en komplicerad kungarikets historia och en bakgrundshistoria av stora världshändelser och människor. Vad jag undrar är, är de tolv kungariken baserade på historiska kungariken, eller bara skapade av hela tyg?

+50

Tolv riken hämtar eventuellt lite lös inspiration från Wei-, Shu- och Wu-kinesiska kungadömen under 300-talet CE som populärt kallas Tre kungariken.

De tre kungariken (AD 220 280) var Wei ( ), Shu ( ) och Wu ( ). Three Kingdoms-perioden, en del av Six Dynasties-perioden, följde förlusten av de-facto-makt från kejsarna från Han-dynastin. I strikt akademisk bemärkelse hänvisar det till perioden mellan grundandet av staten Wei år 220 e.Kr. och erövringen av staten Wu av Jin-dynastin 280.

Historien om de tre riken romantiserades och odödliggjordes på 13-talet av Luo Guanzhong som The Three Kingdoms Romance.

Romance of the Three Kingdoms hyllas som en av Fyra stora klassiska romaner av kinesisk litteratur; den har totalt 800 000 ord och nästan tusen dramatiska karaktärer (mestadels historiska) i 120 kapitel. Romanen är bland mest älskade litteraturverk i Östasien, och dess litterära inflytande i regionen har jämförts med Shakespeares verk om engelsk litteratur. Det är förmodligen den mest lästa historiska romanen i sent imperialistiska och moderna Kina.

Romanen är välkänd i hela Kina, Korea och Japan. Jag känner inte till historien för att kommentera likheter i plot eller struktur. Men som en gissning skulle jag säga att utöver det faktum att samhällena i tolv kungariken liknar det feodala Japan / Kina finns det inga större likheter.

Det finns dock några uppenbara buddhistiska influenser. Till exempel är själva geografin för de tolv kungariken formad som en lotus med ett harmoniskt magiskt centrum (det gula "havet") som har enorma bergskedjor. Det finns också åtta kronblad för de åtta inre riken med sina åtta kungar.

Lotus i buddhismen (och andra religioner från Indien) är representativ för åttafalsvägen och olika andra tolkningar som involverar siffran åtta (riktningar etc.). Buddha sitter i mitten och håller ihop saker. Det finns också ett Mount Meru i mitten som fungerar som världens axel.

Jag är inte helt säker på hur de fyra yttre kungadömena passar in, enligt bilden ovan, det finns förmodligen någon exotisk symbolik för hörnen.

Några östliga djur symbolik som har krypt in i buddhismen finns också i Juuni Kokuki. Till exempel kläcks allt liv från ranka, ägg som växer på träd. Jämför detta med följande bild av Buddha som kläcks från ett "kosmiskt ägg":

FWIW, koreansk historia har sina egna Three Kingdoms.