Anonim

Lyrical Nanoha - Franchise Retrospective, del 2

Efter att ha sett säsong 2 (Magical Girl Lyrical Nanoha A) gick jag för att titta på tredje säsongen (Magical Girl Lyrical Nanoha StrikerS), i slutet av säsong 2 under kreditrullen Nanoha, Fate och Hayate är äldre och Reinforce har återfödts till en liten tjej och i säsong 3 ser Nanoha, Fate, Hayate och Reinforce likadan ut som i slutet av säsong 2, jag antar att det inte har gått för mycket tid sedan den sista scenen men världen verkar mer futuristisk och rymd- Time Administration verkar fungera offentligt.

så jag undrar, är Magical Girl Lyrical Nanoha StrikerS i en annan värld / universum än den Nanoha och Hayate föddes i

Det är samma universum - bara tio år senare.

  • Nanoha, Fate och Hayate är alla vuxna. (tonåringar i motsats till barn)
  • Signum, Vita, Zafira och Shamal åldras inte alls för att de är bundna till Mörkets bok (de är inte mänskliga).
3
  • är att tio år efter att originalförstärkaren sa adjö eller tio år efter den sista kreditrullen där vi ser Reinforce återfödda och Nanoha, Fate och Hayate är äldre
  • Det är tio år efter att originalförstärkningen "dör". Jag är dock inte säker på kreditrullen. Men det är definitivt mellan de två årstiderna.
  • Slutet av Nanoha A. var sex år senare än historien. Nanoha StrikerS var tio år senare än den faktiska berättelsen, därför finns det ett gap på fyra år mellan dessa två (därför är Nanoha och co. fortfarande i skolan, men är inte i StrikerS).

För att klargöra är det samma universum, samma kontinuitet. Men StrikerS äger rum (mestadels) på en annan planet.

Nanoha och Hayate föddes på jorden, vilket administrationen kallar icke-administrerad värld # 97. Inställningen av StrikerS (och Levande) är mestadels huvudstaden i rymdtidsadministrationen Midchilda, där Fate och Yuuno ursprungligen kommer. Epilog av Som var det sista året av flickornas grundskoleutbildning på jorden; som framgår av A till Strikers kapitel i StrikerS manga, efter slutet av sin obligatoriska utbildning, tänkte tjejerna alla att flytta till heltidstjänst hos administrationen, och de tre tillbringade de närmaste fyra åren på att fortsätta sin karriär där innan de återförenades under Hayates ledning i Riot Force 6.