Anonim

NIGERISKA ARMESKOTTEN OCH DÖDEN ENDSARS PROTESTERS PÅ LEKKI TOLLGATE || VÄNLIGEN DELA

I det första avsnittet av Yu-Gi-Oh!, Lyckas Yugi montera alla fem bitar av Exodia, till vilka Kaiba säger chockat:

Exodia! Det är inte möjligt! Ingen har någonsin kunnat ringa honom!

https://youtu.be/RfqNH3FoGi0

Varför var det så svårt att montera Exodia, till den punkt där ingen hade någonsin kunnat kalla honom? Jag menar att vi ser en sällsynt jägare göra det i Battle City-bågen utan att verkligen använda de nya reglerna som Kaiba skapade. Och med tanke på antalet personer som spelar Duel Monsters, skulle jag tro någon skulle ha försökt och lyckats tidigare, trots oddsen.

Så varför har ingen kunnat kalla Exodia före Yugi?

5
  • Korsplatsrelaterad. Med tanke på att du måste ha varje bit av Exodia i din hand innan någon spelare besegras, är Yugi först framgångsrikt kalla till Exodia
  • Dessutom, FWIW, den sällsynta jägaren använde förfalskade bitar av Exodia. Dessutom designade de förfalskade kopior av sällsynta kort, inklusive The Winged Dragon of Ra och de fem bitarna av Exodia
  • @Wondercricket Visst, oddsen är svåra, men jag skulle ha trott att med tanke på antalet spelare som spelar spelet skulle någon ha haft tillräckligt bra odds för att lyckas. Som sagt hade jag glömt att de sällsynta jägarnas kort var förfalskade. Kanske finns det väldigt få äkta kort i den världen, så folk hade bara inte provat?
  • Det finns också Gozaburo Kaiba men han ville bara att bitarna på kyrkogården skulle kalla till Exodia Necross som är mycket mer "dödlig" än den verkliga Exodia (även om jag minns att han har alla bitarna i hans hand men att kasta dem i ritualen)
  • @Thunderforge Jag tänker det senare, men jag kunde inte hitta några källor som stöder det. Den relaterade wiki s ger inte tillräckligt med information: /

Två skäl: Rarity och plot.

Exodia är förmodligen det starkaste monsteret och att kalla honom betyder att du vinner. Under normala förhållanden är det väldigt svårt att kalla Exodia, och kortlekar som är svåra att dra ut: Du ritar en starthand på 5 kort av ett minimum kort på 40 kort. Det betyder att du måste dra 5 specifika kort i hela kortlekarna, vilket är ungefär 0,00000152 eller en 0,000152% chans att dra ut det i starthanden.

Däck som kan uppnå seger säkert vid tur 1 måste tillgripa någon form av handledning och dra ut de 5 bitarna. Kort som brukade hjälpa till var Pot of Greed och Graceful Charity, det första ritade 2 kort (ett förhållande 2: 1) och det andra ritningen 3 men tvingade dig att kasta 2 (1: 1-förhållande), men ändå var de båda alldeles för kraftfulla och så småningom förbjöds, vilket tvingade Exodia att vara ett slumpmässigt vinnande villkor för vissa sällsynta däck.

Och det är bara om du faktiskt äger de 5 styckena. Den sällsynta jägaren äger förfalskningar och de andra kortägarna väljer andra sätt att använda dem, till exempel Exodia Necross.

Svårigheten ensam är varför Yugi sannolikt var den första personen i den framtida världen som var känd för att kalla till Exodia.

Det andra faktum är att det är en tomt. Yugi måste bli ökänd i kortspelsgemenskapen genom att i huvudsak vara en stigande stjärna som är tillräckligt stark för en utmaning för många. Detta drar fler människor mot Yugi, som Seto Kaiba (som ansågs vara den starkaste duellen), Pegasus och i stort sett alla andra som utmanar honom i serien.

Det finns några saker att tänka på i spelet Yu-Gi-Oh! universum och varför människor inte kunde spela Exodia:

  1. Spelet var fortfarande inte så populärt även i sitt eget universum när showen började. Där där många människor som inte visste någonting om spelet och det bara lyckades eftersom Industrial Illusions sponsrade turneringarna och skapade korten, medan KaibaCorp tillhandahöll duellfält som skulle göra spelet mer underhållande för spelarna och de som tittade på turneringarna på TV: n. Betyg ökade förmodligen när folk började titta på andra människor som kallar monster och slåss med dem. När tiden går, började spelet bli mer och mer populärt. Kaiba är den främsta anledningen till att spelet blev lika populärt som i DM-universum. Därför finns det skolor som utbildar människor som vill bli professionella dueller när GX börjar. Kaiba var direkt ansvarig för skapandet av sådana skolor, eftersom han insåg att många inte spelade sina kort ordentligt under turneringar. Därför var PRO-ligan endast exklusiv för starka duellister och den tjänade till att ytterligare marknadsföra spelet för världen och göra det mer populärt.

(Hur som helst blev jag lite off-topic)

  1. Spelbutiker, som den som Solomon Muto hade, där de enda platserna där du kan hitta och köpa kort, och ingen sålde kort online som vi gör nu i den verkliga världen. Så spelarna i anime hade bara två alternativ: köp boosters för att hitta starka kort, eller handla med de människor som finns runt dem.

  2. Om du har läst noggrant de saker jag skrev ovan borde du nu få en bättre förståelse för varför inte många hade bitarna av Exodia. Speciellt hela uppsättningen. Jag tror att många människor inte ville byta eller byta Exodia-biten de hade, för de ville själva hitta och ha alla bitar och ville inte ge bort de bitar de redan hade. Och de som var småaktiga om det skulle inte ge någon sin bit eftersom de inte skulle vilja hjälpa någon att samla det mest kraftfulla monsteret i hela spelet.

  3. Sällsynta kort är sällsynta av en anledning i showen. De är svåra att hitta och har bara ett begränsat antal släppta exemplar. Till exempel hade Blue-Eyes White Dragon bara 4 exemplar i hela världen. Detta berättar om möjligheterna att hitta sällsynta kort och bygga en stark kortlek. Rika människor som Kaiba kunde använda sina anslutningar och resurser för att spåra de kort de behövde. Så här hittade Kaiba de tre Blue-Eyes White Dragons. Och Leon von Schroeder skrev till Pegasus och begärde att en hel arketyp av sagomonster skulle skapas för honom. Pegasus gillade idén så han godkände begäran. Men han beviljade förmodligen inte andra förfrågningar, som att släppa fler kopior av sällsynta kort. Det är därför i Yu-Gi-Oh! universum, det är inte många som leker med samma däck som i den verkliga världen. Den sällsynta jägaren som heter Seeker, som slog Joey med Exodia, använde falska bitar av det monsteret eftersom han förmodligen inte kunde hitta de riktiga korten.

  4. Även om någon hade Exodia i sitt däck var sannolikheten för att rita alla fem bitarna mycket låg. En spelares hela kortlek måste byggas på kort som förhindrar att din motståndare attackerar dig och kort som gör att du kan rita och söka i bitarna. Seeker använde tre (falska) kopior av Exodia för att öka chanserna att rita en del, och han använde kort som låter honom rita för att påskynda processen.

Andra karaktärer som Gozaburo Kaiba och Adrian Gecko använde alternativa strategier med Exodia, för att rita delarna inte var tillräckligt effektivt och snabbt för att vinna en duell. Gozaburo bestämde sig för att dumpa delarna på kyrkogården istället för att rita dem, till förmån för att spela Exodia Necros, vilket kanske inte ger dig en omedelbar vinst, men monsteret kunde inte förstöras och det blev mer och mer kraftfullt för varje tur.

Adrian använde under tiden Exodius den ultimata förbjudna Herren, och han kunde antingen besegra sina motståndare med attacker från Exodius som blir starkare och starkare för varje normalt monster han skickar till kyrkogården när han attackerar, eller automatiskt vinna när han skickade alla 5 bitarna av Exodia till kyrkogården genom effekten av Exodius.

Så detta summerar ganska mycket varför ingen lyckades kalla till Exodia förrän den första duellen mellan Kaiba och Yugi. Jag hoppas att detta var användbart och roligt att läsa.

3
  • Välkommen till Anime.SE! Kom ihåg att placera ett mellanslag efter punkt och kommatecken, annars försvinner det syftet med att använda dem.
  • Ja, ledsen för det. Min engelska är inte så bra och från där jag bor lägger vi inte utrymme efter komma eller stopp. I vilket fall som helst, tack för redigeringen.
  • Inget problem! Redigeringsfunktionen är för just den typen av saker.