Anonim

Motivation | Tänkesätt | Uppenbar framgång

I Lucky Star-anime finns det en scen där en karaktär nämner något om drama-CD-skivor och anime-anpassningar av samma verk som har olika röstaktörer. Ironiskt nog (och förmodligen avsedd) är Lucky Star en av dessa franchisetagare.

Karaktär: Drama CD / Anime
Konata: Hirohashi Ryou / Hirano Aya
Kagami: Koshimizu Ami / Katou Emiri
Tsukasa: Nakahara Mai / Fukuhara Kaori
Miyuki: Nakayama Erina / Endou Aya

Jag kan gissa varför detta händer, men jag har aldrig undersökt det ordentligt och vet därför inte det faktiska skälet till varför.

När det gäller Lucky Star beror det på att drama-CD: n föregick anime med ungefär två år och producerades av en helt annan grupp människor. När Kyoto Animation tog emot Lucky Star-anime-projektet bestämde de sig för att casta nya röstaktörer. Varför? Jag vet inte i det här specifika fallet, men en möjligen bidragande faktor är att drama-CD-skivor sannolikt har en mindre budget än anime, vilket innebär att det förmodligen finns fler begränsningar för vilka röstaktörer kan anställas. Återigen, kanske gillade producenterna bara inte Hirohashi Ryou som Konata, eller kanske hade Hirohashi schemaläggningsproblem (för trots allt skulle Lucky Star-anime inte ha varit en del av hennes kontrakt för att göra drama-CD-skivorna). Vem vet?

Det här är ett mönster som du kommer att se då och då - det finns några manga / LN-franchises som får drama-CD-skivor innan de får en anime-anpassning. I dessa fall kommer troligen CD-skådespelarna att bytas ut när det är dags att göra en anime, helt enkelt för att produktionspersonalen för drama-CD och anime är annorlunda, och så det finns inget som verkligen kräver att anime-produktionspersonalen använder drama. CD-cast. Kara no Kyoukai är ett annat exempel på detta - det fanns en drama-CD redan 2002, men hela rollerna (förutom den härliga Nakata Jouji som Araya) ersattes för filmerna.

Å andra sidan, när drama-CD-skivorna är en bindning till anime kommer du nästan alltid att se samma skådespelare som används för båda, eftersom de båda produceras av samma personer / företag. Jag känner inte till några undantag från detta, även om jag inte skulle bli så förvånad om det fanns några undantag där ute.

Jag vet inte det här säkert, men praktiskt taget, bara för att en talang är kontrakterad för att uttrycka en karaktär, betyder det inte att personen är knuten till karaktären för livet.

Lägg till det faktum att produktionsföretag kommer grönt ljusprojekt vid olika tidpunkter, det finns också schemaläggningskonflikter.

Jag hämtar också detta från seiyu ka, men det verkar om ljudregissören inte gillar talangen, de kan slåss för att få bort talangen från projektet.