Anonim

1979 1979 || Mithun Chakraborty || Ranjeeta

Eftersom en shinigami dör när han räddar en människa med sin dödsnot, dör han. Men när en människa gör det, kommer han / hon inte att dö. Detta får mig att undra vad som händer när en människa räddar en annan människa med en dödsnot. Så här är mitt dåliga exempel:

Mr. X är en seriemördare.

Han ser en ung dam och bestämmer sig för att döda henne. Han förföljer henne för att känna henne bättre.

En vecka senare får pojkvännen från damen en dödsnot från en shinigami.

Nästa dag försöker X att döda damen men hennes pojkvän skriver Mr. Xs namn i sin dödsnot. Kommer den unga damen nu att få en ny livslängd. Eller kommer hon att få livslängden från Mr. X?

(Bara ett exempel)

4
  • Jag tror att hon kommer att få den livslängd som X gav henne
  • Ingenting händer, människor gjorde det genom hela showen. Ljus, Miza, Mikami alla använde det för någon annan vid ett eller annat tillfälle. Kommer du ihåg gisslan / rånet i avsnitt 1 eller 2?
  • @Quikstryke om du pratar om Kuro Otoharadas (en brottsling som har hållit en grupp barn som gisslan), det var i avsnitt 1: Återfödelse
  • "Eller kommer hon att få livslängden från Mr. X?" Enligt mangan fungerar överföring av liefetime bara på två sätt: 1) Shinigami skriver namnet på en människa för att stjäla sin lieftime. 2) Shinigami använder dödsanteckningen för att förlänga en kär människas liv, dör och dess livstid går till den skyddade människan (det är vad Rem sais men det är troligt att det bara är en ny livstid eftersom Misa hade en enorm livslängd efter två Shinigamis gav livet för henne och så hon kunde bli 100 år gammal även efter två ögonavtal)

Hur man använder LIX:

En mänsklig död orsakad av Death Note kommer att indirekt förlänga någon annan människas ursprungliga liv även utan en specifik avsikt att förlänga en viss persons ursprungliga livslängd i den mänskliga världen.

Damens liv kommer att förlängas till en ny tid

3
  • 1 Eftersom Death Note-reglerna verkar vara förvirrande för många människor vill jag påpeka att detta är rätt svar.
  • Även om vi får en förklaring av en av shinigami i showen. Jag tror att det var Rem som uttryckligen säger att bara det faktum att shinigami finns för att förkorta människors livstid får dem att dö av att rädda dem och lägga till sin egen livslängd till de räddade mänskliga.
  • Vid ett annat tillfälle (relaterat till ögonglobavtalet) lär vi oss att varje gång ett namn skrivs i en dödsanteckning kommer den mänskliga naturens livslängd att förändras men människor med shinigami-ögon ser inte "uppdateringarna". Så om pojkvännen hade ögonkulorna, såg att hans flickväns liv skulle avslutas den dagen och dödade stalkeren med lappen för att rädda henne, även när hon verkligen skulle dö i en olycka, skulle hennes livslängd förändras eftersom hon förmodligen inte skulle tar inte samma rutin samtidigt som hennes stalker dog precis framför henne.

Jag håller inte med Grimlock77X kommentar.Det anges i reglerna och av Ryuk att den grundläggande skillnaden mellan människor och Shinigami som använder Death Note är att människor inte får livslängd.

Hur man använder: XLII

Användningen av Death Note i den mänskliga världen påverkar ibland andra människors liv eller förkortar deras ursprungliga livslängd, även om deras namn faktiskt inte är skrivna i själva Death Note. I dessa fall, oavsett orsaken, ser dödsguden endast den ursprungliga livslängden och inte den förkortade livslängden.

^ betoning lagt till av mig

eftersom regeln säger att användningen av Death Note kan påverka liv eller förkorta den ursprungliga livslängden kan vi anta att Death Note indirekt kan ge en människa mer liv.

tänk på våldtäktsoffer som nekas rättvisa (som Yonegoro Nusumis offer), om polisdrama är som Law och Oder: SVU är något att gå, utan att råda deras liv försämras. med Ljus dödade Yonegoro Nusumi eller någon liknande honom känner offren rättvisa har tjänats och förbättrat deras liv (och det finns inga framtida offer för serieförbrytare) eller kommer inte att begå självmord från den nekade rättvisan.

När det gäller livslängden, enligt detta svar skulle Mr Xs livslängd bara gå till spillo så att detta inte distribueras. det finns inget sätt att garantera att damen skulle ha levt längre eller ännu kortare på grund av sin död, jag vågar också säga att även med Shinigami Eyes kommer du inte att se om damen lever längre eftersom Shinigami bara någonsin kommer att se den ursprungliga livslängden så På samma sätt kommer en människa med ögonavtalet att se detsamma, det enda sättet är om du var som Beyond Birthday eller L och hade räknat ut hur man läser Lifespans och visste när damen skulle dö

5
  • ja men hur kan livslängden öka? Får den sparade personen en ny livslängd?
  • @DarkYagami inte helt säker, eftersom regeln säger att det kan påverka andras liv, enligt mitt svar antar jag att de får nya dödsdatum men exakt var den extra livslängden kommer ifrån vet jag inte. det kan ha något att göra med den här frågan misstänker jag
  • @DarkYagami: Ja. Närhelst Death Death används, förändrar den framtiden, och alla som den påverkar får sin livslängd omberäknad.
  • Denna regel förvirrade mig alltid. Förmodligen skulle dödsguden alltid se den ursprungliga livslängden, oavsett om den hade förlängts. Men Misas livslängd förlängdes när dödsguden offrade sig själv för henne, ändå säger Rem fortfarande till Ljus "Om Misa dör innan hennes tid tar slut, kommer jag att hålla dig ansvarig". Hur skulle hon kunna se detta? Misas livslängd borde ha avslutats för länge sedan enligt citerad regel, men ändå kunde Rem se den nya livslängden?
  • 1 @PeterRaeves Jag tror att skillnaden beror på att dödsanteckningen då användes i Shinigami-riket eftersom regeln säger "användningen av dödsanteckningen i den mänskliga världen". Så antingen användningen av dödsanteckningen i Shinigami Realm gör att Shinigami kan se uppdaterade livslängder eller när människor använder dödsanteckningen Shinigami inte ser uppdateringarna (eftersom det är sannolikheten för att en människa använder dödsanteckningen i Shinigami-riket)