Anonim

\ "Köttätande \" bakterier

Att inte försöka döda L eller någon annan potentiell Ljusfiende med hjälp av bilder med Misas öga är ett plothål?

Jag har glömt om anime eller manga (jag har inte läst manga) har en scen där de skrev någons namn i Death Note med hjälp av bilder eller foton. Och om de gjorde det, hur kunde Ljus aldrig tänka på att använda denna taktik?

4
  • Det är definitivt möjligt att döda någon med bara deras namn och ett foto (i början dödar Light en man som är ansvarig för en gisslan på det sättet, efter att han har sett honom på TV) men jag kommer inte ihåg varför han inte har Misa döda L på det sättet. Enligt Wiki bör ett fotografi vara tillräckligt för Shinigami-ögonen.
  • Det är därför det verkligen är förvirrande. Historien är väldigt kvick, men en enkel lösning tacklades inte ens eller försökte användas. Jag antar att författaren inte var så bra, men du borde verkligen tacka hans originalitet. Att komma med en idé om en bärbar dator med sådan kraft är mycket imponerande. Även om det är en besvikelse speciellt med hans senaste verk, "Platinum End".
  • Det kan ha något att göra med att Light vill undvika misstankar: notera att Light inte heller har Misa att döda L omedelbart. Jag tror inte att jag skulle kunna erbjuda ett bättre svar men utan att starta mangan (som jag har tänkt på att göra nyligen) eller titta på.
  • Jag antar att författaren kanske har kommit på den här idén, men eftersom ljus vägrar att ha shinigami-ögon, kunde samma koncept ha använts för detta fotografikoncept också ...

Du kan döda människor med foto eller video. Men att få L-bild är inte så lätt. (Bilder tagna från kapitel 30)

Senare mötte Misa Light och L tillsammans och hon visste L riktigt namn. Ljus kunde be Misa döda honom eller be henne hans riktiga namn men Misa arresterades kort efter att de skildes. Men även om Light känner till hans riktiga namn ville han inte göra det omedelbart för att Light var mycket försiktig med att döda L. (Bilder tagna från kapitel 19)

Han tänkte djupt på det men han drar slutsatsen att han inte kunde döda L utan att bli misstänkt av polisen. (klicka för att förstora bilden)

Senare när han fick veta att han är den riktiga L. Han ville fortfarande inte döda honom och vill bara ta det långsamt och ta reda på allt innan han gör något.

3
  • Jag tycker att det är löjligt att tänka på det sättet: "Jag behöver inte skada honom, annars kommer jag att bli misstänkt, så jag lär mig mer först så att jag får veta allt om den här killen som bokstavligen har försökt döda mig". Det var minst sagt mycket överdrivet, skulle det inte vara vettigt att hitta ett sätt att döda honom så snart som möjligt. Han är hans största hot, han borde hitta alla sätt så snart som möjligt för att döda honom, men istället lät han bara sin största fiende nära sig "för att lära sig mer" även om L borde ha varit den som inte borde veta mer om honom eftersom det kommer att peka på honom som Kira i slutet.
  • Om han inte kunde få tag på en bild av L (jag tvivlar på det, det finns för många sätt att få en), borde han ha vidtagit åtgärder åtminstone mot alla som hjälper L.
  • En av Lights mycket bristande handling är att försöka döda dem med foton. Det kunde ha varit den mest betydelsefulla åtgärden han kunde ha vidtagit, för att praktiskt få L att kapitulera, eftersom han inte förstår varför människor omkring honom dör trots att deras ansikten och namn inte avslöjades. Sammantaget är Death Note en mycket spännande anime. Men jag tror att det var den typen av en show där man skulle tro att ett geni måste ha gjort det här först, och sedan omprövar det och du kommer att se en hel del håligheter och tillfälliga händelser som författaren gjorde för att motivera hålen i deras berättelse.

Ja, han kunde ha dödat L om han hade en bild av honom. Men L var för försiktig, han avslöjade inte sitt eget eller Wataris ansikte (om inte absolut nödvändigt). Det var inte så att Light kunde ha hittat bilder på L som låg kvar i sin fars dator.

Han kunde inte heller ha tagit dem själv eftersom varje person som kom in i huvudkontoret skulle komma in utan några elektroniska prylar (om jag minns rätt.)

Det enda plothålet enligt min mening är att han kunde ha fått en bild från åskådarna som bevittnade hans tennismatch mot L. Uppenbarligen skulle eleverna ha spelat in och / eller tagit bilder av matchen.

1
  • Nej, jag tror inte att det är den enda plotholen. Ljus kan enkelt ta en bild av L. Även med att döda alla som hjälper L skulle räcka, om det aldrig kommer / skulle bli någon bild av honom. För mig finns det så många plotholes, som andra medelmåttiga anime, för om du verkligen undersöker varje regel och hur eller när den introducerades är det mycket tydligt att de flesta regler bara finns för att täcka några hål i berättelsen. Och en av de största ass-pull-reglerna är "En person kan förkorta sitt eget liv genom att använda lappen." vilket gör att han kan göra nästan vad som helst och ändå komma undan med det.