Anonim

[KSX145] Dreamy - Taiki (Original Emotions Mix)

I säsong 10, efter att Nnoitra överlevt Cero Doble som Nelliel åt och sköt tillbaka, sa Nnoitra att det hade gått år sedan Nelliel var en Espada.

Från min förståelse började Espada bildas först efter att Aizen fick Hogyoku och jag kan inte se hur det har gått år sedan han tog Hogyoku ut ur Rukia.

Så hur byggde Aizen upp Espada innan han fick Hogyoku?

Jag tror att scenen ifråga är från kapitel 291 och avsnitt 192, så det här är vad jag ska arbeta med.

Enligt wiki:

Den ursprungliga Espada fanns redan någon gång innan Aizens bortfall från Soul Society och förvärvet av H gyoku.

Så detta skulle betyda att Aizen inte hade någon H gyoku innan Espada samlades.

För att svara på den andra halvan av din fråga, i scenen du nämnde talar Nnoitra om hur det har gått år sedan Nelliel har tagit sin fulla form som en Espada på grund av den trama han tillförde henne långt innan han gjorde sitt utseende till det av ett litet barn.

Så i det här fallet sa han inte att det hade gått år sedan Nelliel hade gjort det bli en Espada, men att det hade gått år sedan hon returnerad att vara en Espada.

1
  • Den ursprungliga Espada fanns redan som Vasto Lordes. De förvandlades till Espada som vi känner först efter att de kommit i kontakt med Aizen. Hougyoku behövs för att en Hollow ska passera gränsen mellan Hollow och Shinigami.

SPOILER ALERT för dem som inte har avslutat Aizen's Arc!

Bara en gissning baserad på det faktum att det fanns två Hougyoku. Det faktum att det fanns två Hougyoku avslöjades under en återblick av Ichimaru Gins minne när han dör.

Det fanns två hougyoku, en gjord av Urahara och en annan gjord av Aizen. Den senare smältes sedan in i den första eftersom båda var ofullständiga. Den smälta är den perfekta Hougyoku som gömdes inuti Rukia.

Eftersom det fanns år före berättelsen skulle ett rimligt svar vara att Aizen använde sin egen Hougyoku. Detta beror på att den andra Hougyoku var i Uraharas laboratorium. Men sedan igen, eftersom det är Aizen som vi pratar om här, skulle en annan möjlighet vara att efter att båda hade smält, använde Aizen Kyouka Suigetsus Kanzen Saimin (perfekt hypnos) på Urahara för att få honom att tro att Hougyoku fortfarande var med honom medan han var i faktiska Aizen tog med sig att utföra några experiment med Hollows.

Den andra teorin har en svaghet i varför skulle Aizen återlämna den till Urahara, vilket antyder att det kan finnas en tidsgräns för Kyouka Suigetsus Kanzen Saimin. Det skulle vara möjligt att avgöra vilken som hände om vi hade känt till hur Aizen's Hougyoku makt utökades. Vad vi för närvarande vet är kraften hos den redan smälta Hougyoku och det finns inget sätt att känna gränsen för de två ursprungliga Hougyoku eftersom Bleach redan har avslutats utan att det avslöjas. Det är säkert att säga att den ursprungliga Hougyoku skulle vara svagare jämfört med den smälta Hougyoku, men vilka förmågor var och en kan bevilja, vare sig båda ger samma förmågor eller inte, det vet vi inte.

2
  • Jag har alltid trott att Aizen smälter samman dem efter att han fått Urahara från Rukia. Även om Kanzen Saimin kunde förklara det, förklarar det inte varför han var tvungen att ta en från Rukia. Det är mest meningsfullt att han hade sin egen, och allt i berättelsen fram till att han lämnade Soul Society var helt enkelt att skaffa Urahara's Hougyoku.
  • Fusionen hände tillbaka under Aizens Gotei-dagar. IIRC förklarades det antingen av Aizen när han dör av en överraskningsattack, under Aizen vs Ichigo + Isshin eller när Ichimaru Gin dör. Glömde exakt vilken. Han måste ta den inuti Rukia sedan den tiden som är den enda Hougyoku eftersom hans redan var smält i den.

Det korta svaret: genom att vara en magnifik jävel med en överdriven shikai.

Det mer generella svaret varierar något mellan varje Espada. Aizen skulle hitta den blivande Espada och byta på deras svagheter och önskningar att locka dem till hans banner. Ibland ville de bara ha mer kraft, antingen för att de hade en enskild lust för det (som Grimmjow) eller för att de ville använda den i vissa syften.

Till exempel ville Halibel att det skulle skydda sina vänner / fraccion från aggressiviteten i andra håligheter.

Och Starrk

Ville bara ha sällskap. Kapitel 375, Sida 7, Aizen hittar och rekryterar Starrk:

Men ibland spelar brute force in.

Vid ett tillfälle förklarar någon att anledningen till att Aizen kan hålla en så kraftfull grupp av Espada fungera tillsammans är av hans rena, överväldigande kraft. I kapitel 371 ser vi till exempel hur han rekryterade Barragan. Det var i grunden genom att förödmjuka honom. Här är några av dessa sidor: Sida 4

Sida 7

Sida 8

Sida 11

Sida 12

Sida 13

En sak som kan vara värt att notera här:

När vi ser Aizen rekrytera Barragan, har han sitt "själssamhälle" frisyr, så det här är innan han avslöjas som den dåliga killen, och så innan han har extraherat Hogyouku från Rukia. Men när vi ser honom rekrytera Starrk, har han sin "post svek" frisyr, så denna händelse inträffar efter att han har Hogyouku från Rukia.