Anonim

Herr och fru spelare - 10

Mot slutet av avsnitt 1 av Tsukigakirei, som börjar runt kl. 21.45, ser vi Akane och hennes syster i sitt rum. Akane får en text från Azumi då hennes syster gör något med sin egen smartphone. Hennes syster står upp, ser texten och retar Akane och frågar om det är hennes pojkvän. Detta gör Akane lite generande. När hennes syster lämnar rummet hämtar Akane sin systers smartphone. Hon säger till sig själv: "Jag ska röra med henne." Vid den tiden trycker hon på något flera gånger. Smarttelefonen är på, men det verkar som om ingen app är aktiv. Så vad gjorde Akane?

BTW, jag är säker på att det inte var något skadligt inblandat. Det var bara två systrar som var lekfulla.

Jag kollade nästa avsnitt, men det finns inget förtydligande. Kanske är jag helt oklar om japansk smartphone-användning. Den vanliga kommunikationsappen som alla använder verkar vara LINE. Det är en riktig app, mycket populär i Japan. Den kombinerar textning, telefoni och snabbmeddelanden (över Internet, inte telefonlinjer). Vi såg inte om det var vad hennes syster använde innan hon åkte, men det skulle vara min bästa gissning. Men hur skulle man röra med det utan att det är öppet och aktivt?

Hennes systers telefon verkar vara en nymodell iPhone. Att trycka på Home-knappen och Sleep / Wake-knappen samtidigt är hur du tar en skärmdump.

Så hon har nu en massa bilder på sin låsskärm som tar plats på sin telefon. Ta det, Akanes syster!