Anonim

[Money Monster] Digitalisering av distributionsnätverket (디지털 물류 산업)

I det andra avsnittet av anime sa Senku Ishigame att kalciumkarbonatet de samlade hade fyra applikationer. Gödselmedel för odling av grödor, råvara för husbyggnad och tvål.

Vad är den fjärde appliceringen av kalciumkarbonat enligt Senku ishigame?

1
  • (Sido sak men CaCO3 är inte gödsel alls. Det neutraliserar sur jord utan att göra det grundläggande. Om du inspekterar ett lönnträd (för ett lätt observerbart exempel) kommer bladen att göra jorden runt den mycket sur, vilket gör det svårt för saker att växa där. Det händer med jordbruk över tid. Att lägga till CaCO3 rättar till detta.)

Den fjärde appliceringen av kalciumkarbonat förklaras senare i manga / anime och det är lite av en spoiler. Men det används i:

Tillverkningen av krut. Det förklaras i kapitel 7 Krutäventyret och det tredje avsnittet av anime Weapon of science.

2
  • Och ändå är det inte meningsfullt.Du gör krut av kaliumnitrat. De extraherar kaliumkarbonat (tror jag) från tång, inte skal. Och helst skulle du faktiskt göra KOH av ask och sedan använda det för att neutralisera salpetersyra för att göra KNO3. CaCO3 borde ha varit relevant för krut, såvida jag inte saknar något.
  • (det skulle också vara lättare att bara använda guano från grottan)

Från vad de tre första uppgav och från en liten undersökning, tror jag att det kan vara kombinationen av de tre som är MÄNSKLIG CIVILISERING. Eftersom, enligt vad jag har läst in på denna sida och från analys, är det en mycket viktig förening för starten på en mänsklig civilisation.

Och enligt den länken består chalk av kalciumkarbonat och användes skriftligen för 10 000 år sedan. Tja, att skriva är en form av kommunikation och därmed ökar chansen att överleva och därmed inser att det är stora spoilers och därmed utvecklingen av stenåldern till modern tid. Det var vad jag tänkte på.