Anonim

Ren Terror - här för att stanna

Shinobu hade ursprungligen ingen hatt, men i Nekomonogatari Black ber Shinobu Oshino att köpa den hatten, han gav henne den som en belöning eftersom hon var den som löste problemet med Black Hanekawa. Men eftersom hon bor i Araragis skugga började hon prata mer och bar inte den hatten längre, någon specifik anledning till varför är det?

Shinobu i Nekomonogatari (svart), Bakemonogatari och i Nisemonogatari:

2
  • För det första ser du sötare ut utan den motorcyklisten / pilothatten :) Jag antar att det är den främsta anledningen till att animatörerna bestämde sig för att ta bort den från Shinobus vardagliga syn.
  • @ user1306322 men jag tror att det finns mer att förklara, eftersom Oshino nämner det att Shinobu själv ber honom att köpa en hatt och det faktum att hon blir riktigt annorlunda person (mer pratsam och glad) efter att hon har levt i Araragis skugga. Det finns en anledning till att hon blir mer pratsam men jag kommer inte ihåg att jag såg någon förklaring om hennes hatt.

Det här är ovanför mitt huvud, så jag kan skälla galet, men det här är hur jag kommer ihåg det. Spoilers för Kizumonogatari, Nekomonogatari Black och Nisemonogatari framåt.

Shinobu, i Kizu, säger till Koyomi att head-patting är någon form av intim underhållning mellan en vampyrtjänare och mästare. Koyomi tycker att det här är lite konstigt, men går med på det.

I slutet av Kizu drar Tsubasa slutsatsen att Shinobu ville dö hela tiden. Koyomi vägrar att bevilja henne detta och istället åstadkommer situationen där han är en asymptotiskt mänsklig pseudovampyr och Shinobu är en mestadels maktlös asymptotiskt vampyrisk pseudomänniska som måste suga Koyomis blod för att överleva. Shinobu är rasande och pratar inte med Koyomi förrän Karen Bee.

I Neko Black hjälper Shinobu att besegra Black Hanekawa. Efteråt går Koyomi för att klappa henne på huvudet som en belöning, men finner att hon bär den konstiga pilothatten. Hon fick hatten för att visa Koyomi att hon fortfarande var förbannad över honom och inte skulle låta honom klappa henne på huvudet.

Senare, i Tsubasa Cat, slutar Shinobu att vara arg på Koyomi och börjar leva i sin skugga. I Karen Bee kommer hon till och med ut för att prata med honom när han är i badet. Eftersom hon inte är arg på honom längre, slutar hon bära hatten, eftersom hon inte behöver hindra honom från att klappa på huvudet.

Redigera: Nu med faktiska bevis.

Kizumonogatari, kapitel 4 fastställer att huvudgnugga betraktas av Shinobu som ett tecken på lydnad. Koyomi har precis tillåtit Shinobu att göra honom till en vampyr, och Shinobu har frågat honom om han förstår att han måste vara undergiven henne. Den första som talar är Koyomi.

“Ha, haa”

"Huh, ett tvetydigt svar Förstår du verkligen?"

"Um, umm Jag förstår."

"Gnugga mitt huvud som ett tecken på lydnad mot mig!"

Sa hon majestätiskt.

....

Gnugga huvudet.

Uwa, håret är riktigt mjukt.

Även om det finns mycket hår är det väldigt slätt.

"Det är nog."

“.... Det är tecknet på lydnad?”

"Vet du inte det?"

Hon tittade på mig med förakt.

Vampyrer använder en annan uppsättning regler.

Här är Nekomonogatari Black, kapitel 13, där Koyomi går in för att tacka Shinobu för hennes hjälp och hitta att hon bär hatt. Oshino säger också till Koyomi att han gav henne hatten. Jag masserade ut några av grammatikfelen i översättningen.

Jag ville till och med stryka hennes huvud.

Tecknet på lydnad - även om jag inte skulle kalla det så.

Ändå trodde jag att hon kunde låta mig göra det åtminstone - jag trodde att hon verkligen skulle låta mig tacka henne.

“............”

Min förväntan var till stor del ouppfylld.

Känslan av allsmäktighet med blicken uppifrån i epiloger gällde inte här.

När jag kom fram och träffade henne i klassrummet på första våningen hade den lilla vampyrflickan, av allt, en gåtfull hjälm med skyddsglasögon, av den typ du bär när du rider på en moped.

Jag kunde inte stryka hennes huvud så här.

”Ah, det? Vampire-chan badgered me about it. När allt kommer omkring är det hon som löste hela kattens sak, så jag gav henne det som ett pris ”

Förklarade Oshino.

Citaten säger inte uttryckligen att Shinobu hade på sig hatten för att hindra Koyomi från att gnugga huvudet, men det verkar ganska tydligt ur sammanhanget. Det var hennes sätt att berätta för Koyomi, utan att planera att prata med honom, att hon inte hade förlåtit honom.

1
  • Nu är allt meningsfullt!