Anonim

Kan inte lita på någon i det federala fängelset - Mike the Situation's Prison Stories

Enligt denna Wikia-sida, där den diskuterar skillnaden mellan TV och DVD:

En av de mest anmärkningsvärda skillnaderna är förändringen av Nanohas ökända "döda" uttryck när man kastar Crossfire Shoot på Teana i StrikerS till en mer besviken.

När jag köpte DVD-setet som innehöll alla 3 serierna och de 2 filmerna från eBay, antog jag att det var rätt japanska DVD-skivor. Med tanke på hur ofta undertexterna byter typsnitt och hur översättningen av namn och terminologier ändras i senare avsnitt är det uppenbart att säljaren gjorde kopiorna från fansubs.

Med detta sagt är jag osäker på om avsnittet jag såg var en från DVD-utgåvan eller den japanska TV-utgåvan.

Så jag undrar, vad är Nanohas "döda" uttryck? Hur jämför det sig med hennes besvikna? Och varför skulle det ändras?

4
  • how repeated name is different in later episodes Inte säker på vad du menar här. (Inte riktigt viktigt för frågan, dock).
  • Om ämnet, en kommentar som detta blogginlägg verkar avslöja något om det, men jag förstår inte riktigt, eftersom jag inte tittar på den här serien: kurogane.animeblogger.net/2007/05/21/nanoha-white-devil -läge
  • @nhahtdh Namnet är nästan säkert med hänvisning till Nanohas enhetsnamn: Raging Heart versus Raising Heart. De officiella subs börjar med en (höjning tror jag) och byter till den andra. Raging var det mest populära bland fansen, men jag tror att Raising är officiellt korrekt.
  • @nhahtdh vad jag hänvisade till var när Ödet först introducerades det är varken Ödet inte Feito i subs utan något annat som bara ser fel ut men sedan korrigeras i förändringsepisoder, jag visste Fates namn före hand och vad jag såg det trodde jag " vänta, hur kan officiella prenumeranter få det så fel? " det finns andra fall men det är det som främst fastnade för mig

Se den här bilden:

Bilden består av jämförelseskott mellan TV-sändningen (vänster) och DVD-skivorna (höger). Med undantag för den nedre högra, uppenbarligen. Resten är legitima bilder.

Detta är den ökända vita djävulsscenen från StrikerS, och du borde inte ha mycket problem med att märka signifikanta skillnader i ansikten, särskilt i Nanoha.

Skillnaden i allvar bör också föreslå varför den ändrades: de bestämde Nanohas reaktion och karaktärisering i den scenen var olämpligt dyster och hård. I sändningen dödas hon till brutalitet. På DVD-skivorna är hon besviken men cool och kontrollerad.

2
  • du är säker på att den tredje till vänster inte är falsk, jag kommer inte ihåg att Tiida Lanster såg ut som Suzaku Kururugi, men om det inte är falskt kan det bara bevisa att fläktarna jag såg fanns på TV-versionen och jag misstog Nanohas "döda" uttryck som besviken och förväntade mig något annat (även om jag minns att Nanohas handblödning blockerade Teanas attack)
  • 1 @ Memor-X Jag tror att det är legitimt, men jag har inte videokopior av varje version att verifiera. Jag ville ha en version utan skämtbilden, så att vi inte skulle vara misstänksamma mot chicanery någon annanstans, men hittade den inte.