Anonim

DBZ Transformations

TIL Super Saiyan 2 Gokos hår har samma längd som hans normala hår, men när han förvandlas till SSJ3 börjar hans hår växa och blir ganska långt.

Även om håret växer medan det är i SSJ3 bör det inte krympa tillbaka när det återgår till det normala. Tillväxten kan bero på trycket från hans kropp, men bör inte krympa tillbaka när han är normal.

Finns det en förklaring till det eller är det precis som det är?

8
  • Bara en tanke. Det kan vara något som liknar det här. Precis som hårets färg ändras när Goku går från normalt till SSJ och vice versa, ändras också hårets längd när man omvandlar mellan olika nivåer av SSJ och det normala jaget.Ett annat exempel skulle vara DB DB, där Goku är ett barn och när han går till SSJ4 blir han lång och håret växer, men när han återgår till det normala får han tillbaka sin barnstorlek igen.
  • ja man kan säga att det extra håret kommer från ögonbrynen eftersom jag kommer ihåg att jag inte såg något i Super Saiyan 3, kanske det också dras från andra platser som rygg, bröst och ben .... då kommer jag inte ihåg att ha sett Goku har håriga ben till att börja med
  • @ R.J Jag förbises SSJ4 eftersom det var ett fyllmedel.
  • Tja, hela DB-GT var inte precis ett fyllmedel som Akira Toriyama övervakade produktionen av den. Ändå var poängen där att transformation förändrar personens fysiska egenskaper, och när det transformeras tillbaka är det bara vettigt att gå tillbaka till det normala. Det kan dock inte finnas ett definitivt svar på detta, eftersom det inte nämndes av någon, varför sådana förändringar sker under transformation. Om svaret på en kunde hittas kan vi också använda det för andra.
  • Det är bara ett designbeslut, det finns ingen djupare mening med det än "för att det ser coolt ut".

Innan vi börjar svara:

Jag föredrar ärligt talat att det inte finns något svar på detta (eller såg personligen aldrig något som svarar på det på webben), men vi kan använda några avdrag från det vi känner till och upplevt från den långa serien av anime.

Som vi redan vet från Dragon Ball är det varumärke som kännetecknar omvandlingen användarens hår, det blir gyllengult på Super Saiyan 2-nivån som en representation av att uppnå en högre energinivå.

Jag antar att du också kan fråga:

varför blir hans hår i första hand gultgult?

För mig vet jag ingen anledning att få hårfärgen förändrad när jag stiger den energiska nivån, men genom att anta att sajianer är en annan ras än människor kan vi förklara det som ett resultat av ökningen av Ki-konsumtionen, till exempel i SS3:

Det styva håret i Super Saiyan 2-tillståndet flyter och släpper igen och växer ner till eller passerar ibland användarens midja. Ögonbrynen försvinner helt, vilket gör att pannan och ögonryggarna verkar större och avslöjar en mer framträdande pannrygg. En liten ökning av muskelmassa är uppenbar och muskeltonen definieras skarpt. Energistrålning är så stor att auren pulserar vid en extremt hög frekvens, nästan till den punkt där den verkar statisk; ljudet av auran är också tonad ännu högre än för Super Saiyan 2. Bioelektricitet, som i Super Saiyan 2-formen, är återigen konstant och kan nå längre utåt från kroppen än tidigare. Saiyans röst kan bli lite djupare, även om detta uppenbarligen är en funktion som bara finns i anime. Om användaren av Super Saiyan 3-formen har en svans blir den gulaktig guld.

Källa

Så som en personlig förklaring:

Jag kan säga att precis som när du äter mycket blir du fet (som människa), när du öppnar din kropp för en perfekt Ki-konsumtion (som på SS3-nivå) kommer ditt hår att växa så långt gultgult (som en Saiyan).

Och som en anmärkning:

Kroppen måste ändra den morfologiska formen för att uppnå en högre effektivitet när det gäller att använda den aktuella energinivån för strid (till exempel de största musklerna i SS3, den högsta i SS4 .. etc), och som man kan härleda: hår har ingen effekt på striden naturligtvis, men personligen igen, tror jag helt motsatsen: frisyren kan orsaka mer effekt än muskler, det har en inverkan på fiendens moraliska och psykiska tillstånd, för att göra det ännu tydligare:

Precis som lejonet är läskigt med stort hår, så är saiyan i SS3, han ser starkare ut ibland mer än vad han verkligen är. Till skillnad från vad som var den lilla onda Boo, visade hans fysiska utseende inte sin styrka, därför hade det ingen inverkan på hans fiender (Goku och Vegeta).

0

Jag måste säga att det punktformade svaret som jag just läste var otroligt, och mycket kan tas bort från det för att förstå Saiyan-loppet. I mina ögon är Saiyans hår en mycket viktig del av deras ki-kontroll, deras fysiska kropp och deras egen förståelse av sig själva. Jag tror att det var Vegeta som sa till Bulma att en Saiyans hår aldrig växer, det ändras aldrig (för att parafrasera, naturligtvis).

Saiyans frisyrer och styrkor

Det verkar inte som att längden på en Saiyans hår omedelbart är relaterad till Saiyans baskraft. Saiyan-sagan gjorde det helt klart att Raditz är svagare än Nappa är svagare än Vegeta, och hårlängderna blir inte kortare eller längre i den sekvensen, eftersom Nappa är skallig och är starkare än Raditz (enligt Team Four Star, Nappa är 5Raditz, lol). Det är möjligt att jag har fel, och Raditz hade orealiserad potential att vara obevekligt stark men var för mentalt svag för att uppnå det. Men jag tror inte att detta är fallet.

Supers och deras hår

Nu på förhållandet mellan frisyren och Super Saiyan förmågor. För att göra en anteckning hade alla Saiyans som vi vet har uppnått en riktig Super Saiyan-form hår. Detta är mindre, men gör analysen mycket enklare. Goku och Bardock var de första två Saiyans i känd historia som förvandlades och de hade samma ganska kort, taggiga frisyr. Vegetas tidiga SS-form var enligt min mening lite ogiltig, eftersom han tvingade sig in, som att uppnå full meditation med hjälp av droger. Men hans frisyr är på många sätt mycket lik Goku, vilket jag kommer att kommentera i min nästa punkt. Goten, samma frisyr som Bardock och Goku, och så långt som Trunks, det är bara en annan historia, jag ska göra en sidopunkt i slutändan för det.

Goku vs. Vegeta

Så vad är skillnaden mellan Gokos frisyr och Vegetas (i basform)? Om du tittar noga är deras hår faktiskt ganska identiska. Jag har dock aldrig räknat spikarna. Om Goku hår tvingades uppåt känner jag att de skulle ha samma längd och stil. Detta öppnar upp för min verkliga uppfattning om vad håret representerar. På jorden har krigsartister förmågan att undertrycka sin makt, inte gömma sig, men undertrycka. Vegeta lär sig detta och bevisar att han aldrig hade denna förmåga innan han kom till jorden. Så medan Goku tillbringade sitt liv bara sprängde sin kraft i det ögonblick han behöver det, har Vegeta alltid drivit sig själv till gränserna hela tiden. Jag tror att deras frisyrer liknar detta. Goku är alltid i lugn och avslappnad, så jag tror att hans hår är avslappnat och inte flyter så mycket ki. När Goku använder Kaio-ken rusar håret upp ett ögonblick.

En kanal för ki

Så allt som allt är min teori att en Saiyans hår inte har något kosmetiskt värde och är en direkt representation av deras genomsnittliga ki-konsumtion. När Goku och Vegeta förvandlas passerar deras hår mycket mer ki än normalt, och detta får det att stå upp och likna deras aura. För alla kända Super Saiyans finns det en guldura, men vi vet inte att detta alltid är fallet. Kanske hade legenderna SS, för tusentals år sedan, en grön eller röd aura. Men Goku och Bardock har en aura av gyllene anda och Vegeta lärde sig att förvandlas genom att titta på Goku, som liknar hans teknik och skickar den till sin son Trunks (igen, inte komma in i den lilla jäveln). Broly sista omvandling hade mer av en grön aura också, men jag är inte en expert på filmer.

SSJ1-SSJ2-SSJ3

Den typiska första omvandlingen innebär att håret blir från svart till guld och ögonen blir blågröna. Nästa omvandling innebär att håret flyter ännu mer kraftfullt uppåt, auren växer ibland med blixt och muskeltillväxt. Sedan involverar omvandlingen till SSJ3, som jag bara har sett gjort av Goku i den största scenen någonsin, uppenbar hårväxt, mer muskeltillväxt och några större ansiktsförändringar.

SSJ3-analys

Nu tror jag att jag kommer till min åsikt om den fråga som ställdes. I SSJ3-formen försvinner inte bara ögonbrynen utan hela pannan växer kraftigt. Det verkar för mig att toppen av hårets huvud och bas är den sista biologiska punkten i kroppen som passerar ki, och tillväxten av hans kranium är utan tvekan för att tillgodose det intensiva flödet av ki. Ögonbrynen kan fungera som en extra port för nyckel för att förbättra syn och sinnen, eller till och med bara för att projicera ki i olika riktningar. Men när kroppen måste fokusera tillräckligt med energi för att nå en så hög nivå är sådana tillbehör meningslösa, därför försvinner de i flödet av ki. När jag ser Goku förvandlas för första gången på jorden ser jag honom inte bara intensifiera sin egen energi utan också ta in den från världen, som en långsamt expanderande andebom på ett sätt. Molnen flyger mot honom, gräset böjer honom och alla träd skakar oerhört. Hans kropp håller vid den tidpunkten alldeles för mycket energi för att hantera och han måste anpassa sin fysiska kropp för att överleva och använda den energin. Det är här håret reagerar och blir mycket större för att låta honom hålla energin lite längre och rikta sin kraft mycket finare. Detta svarar inte på frågan hur hår bara kunde växa och krympa, men tanken är att kanske ett Saiyans hår är gjort av rå ki istället för kalcium och proteiner.

Stammar

Jag lovade att göra en sidoanteckning om hur Trunks hår fungerar, så här är det. Stammar kan skruvas för att jag inte vill tänka på det enda hålet i hela min teori. Bulma förstör det ännu och jag är trött på hennes ** t. TRÖTT PÅ DET!

0

Kanske beror det på att en saiyans ögonbryn försvinner på grund av ökningen av muskler runt ögonen, där för att öka deras synförmåga ytterligare.

Hårlängden dock. Jag skulle säga att det är halvt kosmetiskt bara för skrämmande syften men också för att det har en djupare innebörd. Hårstilarna med saiyan personligen, går av människohår, betyder ingenting. Men ökningen av hårlängden på ett Saiyan-hår är att det ökar i längd genom basformen - SSJ3 (ja det ökar något). Detta kanske ett sätt att kyla ner kroppen eller ett utlopp för överflödig energi som kroppen behöver för att exilera eller gör naturligt. Jag tror inte att det är en energikanaliserare eftersom det inte finns några bevis och det inte är meningsfullt, men det är helt klart min åsikt.

När det gäller den ursprungliga frågan om varför håret ökar och varför denna förändring inte är permanent, kanske på grund av att kroppen genomgår massiva fysiska förändringar för att anpassa sig till de fysiska och fysiologiska behoven till nuvarande form, eller till och med bara en enkel bieffekt omvandlingen där hårbytet bara kan vara en tillfällighet och en oavsiktlig argumentation.

När användaren "retirerar" (och jag använder det ordet löst) vänds biverkningarna eller förstärkningarna på grund av omvandlingen på grund av omvandlingen "retirerar" och är inte längre i kraft.

Dvs Som när en rökare börjar efter ett tag blir lungorna värre men när de börjar sluta blir lungorna bättre. Samma teori gäller. Att inte vara i det tillståndet återställer kroppen till sin ursprungliga form.

Hoppas det löser din fråga och andra också, jag hoppas att någon tycker att min teori är intressant.

Detta är inte ett svar, utan snarare en teori:

Precis som när ditt hår laddas av statisk uppbyggnad och börjar stiga, när en Saiyan går Super Saiyan blir deras hår superladdat med Ki-energi i en sådan utsträckning att det bokstavligen börjar glöda, vilket resulterar i ett blont utseende.

Eftersom denna laddning skjuts i större utsträckning lyser den fokuserade laddningen som pulsar från rot till spets inte bara utåt från axeln utan avfyrar också en synlig laserliknande ljusstråle från spetsen, vilket resulterar i en uppenbar förlängning av håret.

När denna laddning trycks i ännu större utsträckning förstärks ljusets synliga avstånd och utrymmet runt håret börjar förvrängas, vilket ytterligare "förlänger" håret och förstärker dess volym.