Anonim

Gör hinata shoyo i gacha club | gör haikyuu karaktärer i gacha club del 1 |

Jag har märkt att de flesta anime karaktärer dras utan läppar. Finns det en specifik anledning till att göra detta?

2
  • Kan du visa några exempel?
  • Bilder lades till. Jag trodde att jag inte skulle kunna skicka bilder med mitt nuvarande rykte (som i stackoverflow).

Anledningen verkar vara mer historisk och teknisk än någon form av konst eller kostymer. Realistiska läppar är svåra att dra. Läpparna har vissa kännetecken som förhindrar att annonsmaterial försöker imitera dem. I de fall där de behöver en närbild (fokusera på) läpparna kan kvaliteten / reliken ökas (detta beror i hög grad på produktionen) men i de flesta fall, medan det finns en annan viktigare del i scenen, är precis tappat.

Naturligtvis kan viss teknik tillåta producenter att pimpa upp alla realistiska funktioner (läppar ingår) så att de föreställer sig mer realistiska läppar.

I en enda rad är svaren: om de inte är avbildade, beror det på att det ger ont att producera dem; om de avbildas beror på att alla andra detaljer också är realistiska, varför inte läppar.

2
  • 3 Jag skulle uppskatta det om du kunde ge en hänvisning till detta, även om det bara gäller animering i allmänhet.
  • 1 Jag minns också att jag läste i olika stilguider för att rita att mindre är mer, särskilt i anime. Det är därför näsan och läpparna försvinner ibland. Det uppmuntrar tittaren att fylla i näsan och munnen med generiska versioner. De får mer uppmärksamhet när de behöver mer uppmärksamhet, som en ovanligt formad näsa, en kattformad mun eller en kvinna som applicerar läppstift.

Denna typ av brist på definierade läppar är stilistisk inom konstform av anime (och vissa manga gör det också). Det här är inte något som artisterna inte kan bry sig om att dra på grund av brist på talang, skicklighet eller tid. Även om den stilen finns, många anime karaktärsdesigners och mangaka har ritat läppar i sina karaktärsdesigner, från den tidigaste anime upp till idag. Så vi kan vara säkra på det det är inte så att läpparna är för svåra, eller det bara de tidiga artisterna kunde hantera det men att nyare generationer bara inte klipps ut för att rita läppar. De som inte införlivar väldefinierade läppar i sina karaktärsdesigner önskan att deras mönster ska se ut så; det handlar inte om att vägra att lära sig att rita ett ansikte exakt. På samma sätt kan vi notera att vissa anime-karaktärer har knappt näsdesign, men det beror på att vissa artister tycker att detta ser bättre ut än att rita ut en stor näsa eller detaljera näsborrar, snarare än för att de inte kunde rita en mer robust -skuggad näsa om de ville (och på samma sätt väljer vissa karaktärsdesigners och mangaka att rita mycket definierade näsor jämfört med vad andra artister föredrar).

Dessutom en kan till och med vara hårt pressade för att bevisa att anime-karaktärer "vanligtvis dras" utan läppar. Två av de fyra bilderna som du publicerade som exempel är faktiskt ritade med läppar ( Fullmetallalkemist bilden ser inte ut som om den kommer från en anime-cel ... men den har en läpp i bilden). Så det här är kanske inte det mest populära svaret på din fråga - säkert är bristen på synliga läppar sant för många serier - men om det är sant för majoriteten av serier (med andra ord, "vanligtvis" fallet) är diskutabelt.

Historiskt sett båda shounen och shoujo anime har med läppar regelbundet i karaktärsdesignerna för både manliga och kvinnliga karaktärer:

http://www.new-anime.com/images/black-jack_3.jpg

Än senaste serien har också presenterat en hel del definierade läppar ...

http://animemvc.com/Content/animes/nana/nana_hachi_komatsu_nana.jpg

Vissa serier har karaktärer som bär läppstift som en del av sin personlighet ...

... eller som ett plotelement:

I serier där karaktärernas läppar vanligtvis inte betonas, ses formen på läpparna ofta i sidovyer...

... men även i sådana serier, ibland karaktärernas läppar är ritade i detalj, för att betona att den andra karaktären i scenen märker deras läppar (oroar sig för att bli kysst, tänker den andra personen ser lockande ut) eller för att kontrastera en kvinnlig karaktär som ung och dum mot andra karaktärer.

5
  • Jag tycker att du borde utarbeta mer
  • 3 Tänk på att lägga till ytterligare bilder i ett galleri och bara lägga upp några få som exempel för att inte röra dig med bilden och ta emot användare på anslutningar med låg bandbredd och bandbredd.
  • @seijitsu Förklara mer detaljer genom att ange skuggor och höjdpunkter
  • 3 Jag är förvirrad över att detta inte är det accepterade svaret. Vissa människor jag har stött på verkar ha någon form av konstiga mentala block som tvingar dem att tro att läpparna är för hårda / dyra att rita.
  • Några av bildlänkarna i ditt svar är trasiga.

Animes är svåra att skapa och huvuddelen av anledningen till att skapa animationer är att uttrycka fantasi, kreativitet, idéer etc och inte hur bra du är med att rita riktiga bilder.

Om du drar riktiga läppar, måste du också visa tänder när karaktärerna ler, vilket ytterligare ökar komplexiteten utan väsentlig visuell fördel för tittarna.

Tycker du inte att versionen utan läppar ser söt ut?

1
  • 3 Lol, åtminstone rita den i rött :)

Många traditioner inom anime-design kommer från manga. Detta är vettigt: många anime är anpassningar av manga, och därför vill tillverkarna av anime att det liknar den manga som anpassas.

När det gäller manga kommer denna tradition till stor del från det faktum att rita läppar kräver invecklade detaljer i ett mycket litet utrymme. Bortsett från att det är svårare att rita än en enkel munlinje, tar läpparna också mycket längre tid att rita, och manga dras ofta enligt ett mycket tätt schema. Som ett resultat anses de i allmänhet inte värda att göra för mest tecken: specifika situationer eller mönster kan kräva dem, men om det inte händer är standard att utesluta dem.