Anonim

Dave Portnoy intervjuar president Trump (23 juli 2020)

Efter att ha läst Senshins fråga om varför Sidonia no Kishi har så låg bildnivå, undrade jag: finns det inte ett sätt att förbättra en animes bildhastighet i vårt slut, liknande det som HDTV gör?

Vilka är några sätt att förbättra bildfrekvensen för en låg FPS-anime?

1
  • Personlig soapbox-tid: Jag tror inte att det är vettigt att använda SVP för något förutom kanske full-CG-anime (Sidonia, Arpeggio, etc). Det är inte lika svårt med ritad animation som med live action, men du får fortfarande en hälsosam dos tvåloperation. (Japanska) animatörer har förfinat sina tekniker under det senaste halva århundradet för att se bra ut trots begränsade bildhastigheter; interpolation dödar det, IMO.

Som nämnts uppnår HDTV denna effekt som beskrivs genom att använda Motion Interpolation för att generera mellanliggande ramar, vilket minskar rörelsens ojämnhet. Om du streamer showen till din TV, se till att du har en sådan funktion (Motion Plus, TrimensionDNM, Motionflow, etc.) på och du bör märka en ökning av bildfrekvensen.

Om du undrar om det verkligen är skillnad, här är en video som visar 24 FPS och 60 FPS anime sida vid sida. Se till att du ställer in YouTube-spelaren på 1080 / 60FPS för att kunna märka skillnaden.

https://youtu.be/kHPVDXwMxiA

Den här videon belyser rörelseinterpolering genererad av Smooth Video Project på en Windows-dator. Den fria versionen av deras programvara gör det möjligt för oss att öka bildfrekvensen för våra shower från 8/12/24 till 60FPS.

Det är viktigt att notera i allmänhet att anime-produktionsföretag gör ett bra jobb med att skapa smidiga actionscener utan behov av fler ramar. De fall som SVP är användbart är i allmänhet begränsat till datorgenererade bilder. Anime som huvudsakligen består av CGI- och 3D-bilder drar nytta av denna interpolering särskilt bra i fall där bakgrundsbilderna återges i 2D, eftersom det kommer att göra karaktärsrörelserna mycket mer flytande. Även om det kanske var anekdotiskt testade jag det personligen Sidonia no Kishi och känner att det gjorde ett bra jobb att lösa den hackiga animationen i den showen.


För information om hur du ställer in detta, se deras manual. SVP kräver installation av ytterligare programvara, ffdshow och LAVFilters för att kunna bearbeta video. SVP är inte en videospelare, den här sidan har en lista över kompatibla videospelare.

Ytterligare läsning om FPS i anime: Vad betyder det att animering görs på en eller på två

6
  • Wow! Jag är inte så intresserad av anime, men SWP är fantastiskt!
  • 1 Jag måste hålla med senshin här, rörelseinterpolering utgör inte en "förbättring" av arbetet. Jämförelsen ovan är ganska dum, eftersom (a) vänster sida ganska tydligt har högre kontrast, ljusare enskilda bilder, som du helt enkelt kan säga genom att pausa videon, och (b) exemplet i fråga är ett högkvalitativt OP-segment med en ganska stor mängd CGI och en hög startfrekvens, det är där SVP borde prestera bäst ...
  • 1 När den appliceras på en mer typisk anime-scen med låg bildnivå ser du inte mycket skillnad, och där det finns en skillnad ser den interpolerade videon vanligtvis ut värre (även ignorera märkbara artefakter, som kan och kan inträffa såvida du inte spenderar mycket tid på att ställa in inställningarna). Naturligtvis är det en personlig åsikt, men den delas helt klart av de flesta animatörer, eftersom animationsstudior själva lätt kan använda denna teknik men medvetet väljer att inte göra det.
  • @LoganM För att täcka alla sidor och bilda ett objektivt svar har jag uppdaterat mitt svar för att inkludera de punkter du och Senshin tar upp. Meddela mig gärna om du tycker att denna information är felaktig.
  • Jag använde SVP tidigare, och ja .. eftersom jag sällan tittar på CGI-renderad anime, brukar jag bara njuta av den släta bakgrundspanningen (vanligtvis på OP / ED), men förutom det, nej. Du har förmodligen glömt att inkludera SVP-inställningar för att titta på anime.