Anonim

Mighty No. 9 - Part 14 - Destiny Beckons

I slutet av Akira, det finns en massiv kraftutsläpp; sedan:

Tetsuo lyckas få full kontroll över sina krafter, och dessa förmågor skapar en ny Big Bang i en annan dimension.

Efter denna händelse säger Tetsuo följande: "Jag är Tetsuo."

Varför sa han detta? Vilken mening har det?

3
  • Jag tror att Tetsuo är en överlägsen makt på grund av akiras död, har gjort ett universum av misstag (läkaren sa att det har kraften i Big Bang) och härskar det som en sheriff över en liten stad
  • Jag har alltid tänkt på det som en tautologi. "Jag är en gud, jag är gud, jag är Tetsuo"
  • "I början fanns Ordet, och ordet var" JAG ÄR ""

Testuo (förmodligen som Akira före honom) får äntligen full kontroll över sina krafter och använder den för att initiera skapandet av ett nytt universum. I själva verket är han nu skaparguden för detta nya universum, och han förkunnar detta i slutet:

"Jag är Tetsuo"

Detta är den verkliga Tetsuo, säger han. Hans väsen utan den dödliga kroppens begränsande skal. Hans rena energi destilleras till ett fickuniversum.

Jag tror att jag kanske inte håller lite här, eftersom ett av filmens huvudteman är evolution och huvudundertexten handlar om puberteten, (Tetsuo kan inte "kontrollera sin kropp" och hans oförmåga att "cykla Kanedas cykel") tror jag Tetsuo nådde helt enkelt nästa steg i vårt existensplan. Liksom Akira har Tetsuo accepterat sin roll som överordnad varelse; emellertid, eftersom han är medveten om den skada som han skapar (berättad genom drömsekvenser och Kanedas utforskning av hans psyke) är han också delvis mänsklig. Han är medveten om alla förändringar kring honom, inklusive förändringen inom sig själv. Han genomgår en total metamorfos och fullbordar sitt evolutionära öde. Genom att erkänna att han är en högsta varelse med dödliga egenskaper, kommer han att acceptera sig själv och därmed sitt uttalande, att han varken är experimentet känt som # 41, och inte heller är han den förbittrade pojken, han är och har alltid varit, Tetsuo.

"Jag är Tetsuo" är en fantastisk och minnesvärd linje, men om än en knepig att dechiffrera. Jag tror att avsikten är att tjäna två poäng till publiken, allt annat kan läsa för mycket i det.

Den första punkten tjänar till att informera användaren om att Tetsuo fortfarande är "vid liv" (som han fortfarande är ute), men inte nödvändigtvis i fysisk mening. Den andra punkten tjänar till att påpeka för publiken enskild enhet som "Tetsuo" fortfarande finns. Inte som en del av Akira eller som en ny sammanslagen enhet, utan som Tetsuo i en eller annan form.

Även om detta inte nödvändigtvis inte förklarar eller förskuggar någonting, är det en påminnelse till publiken att någonstans i den stora rymden i den världen ... Tetsuo är där ute.

Det beror på att han och Akira går vidare till ett annat verklighetsplan och skapar ett nytt universum. Detta korrelerar direkt med mangans slut när Kaneda fångas inuti energivågen när Akira sväljer Tetsuo för att hindra honom från att bli för kontrollerad. Dessa sidor talar om den ursprungliga genetiska testningen på människor som ledde testpersonerna mot ett nytt steg i evolutionen. Slutsatsen är möjligheten att skapa ett nytt universum via de krafter som ges genom genetisk manipulation och höga doser av experimentella läkemedel under efterföljande generationer av testpersoner. I slutändan är makten som talas om i både filmen och serietecknet "makten". Det är kraften som driver fysik, kemi och hela livet. Det är makten att både skapa och förstöra.

Jag förnekar eller bekräftar inte om han har skapat ett nytt universum eller bara kommit överens med sin pubescenta ångest ... Jag skulle säga att det är lika troligt att han bara kommit överens med död? Men vad är skillnaden? Det är historiens skönhet. Det kan vara alla tre ... Jag menar, att skapa ett nytt universum och nu bli dess gud, det är galet. För att inte säga omöjligt, men enligt vår åsikt skulle det vara detsamma som döden.

Jag är nyfiken på pubertets undertoner, jag kan se det men jag måste säga underton, inte mer. Jag känner att Akira är social kommentar på topp och puberteten kan vara ett tema, men inte det viktigaste. Jag gillar tanken på ett nytt universum men jag känner att den inte uppenbarligen anges. Ändå kan jag inte förneka att det är en bra analys av slutet. Så, efter att ha aldrig läst mangan, för jag är en billig ryck eller vad som helst, känner jag att Tetsuo dör. Han dör, bara i våra ögon. Det är ett perfekt slut. Vi vet inte vad som kommer efter döden, och jag håller med om att temat handlar om Stjärnbarnet, mänsklig utveckling, 2001 Space Odyssey, osv. Så alla dessa tolkningar är i huvudsak samma slut. FANTASTISK. jag vet inte. AKIRA! Varje gång jag tittar på det blir jag bortblåst. Tårar. Förvånad. Eller som Kei sa, "Fantastiskt."

1
  • Jag ändrade "Anime är social kommentar ..." till "Akira ..." - hoppas att det inte ändrar innebörden av ditt inlägg.

Jag tror att Tetsuo hade skapat en ny värld att bo som en högre makt och inte i en eldig passion utan i ett välvilligt samhälle. Kanske hade han just sagt att jag är Tetsuo att antyda att hans conciouaness trivs.