Anonim

David Zowie - House Every Weekend (officiell video)

I avsnitt 4 av Shoukoku no Altair, Reser Mahmut till byn Tughril, hans hemstad. Efter att ha gått av från vagnen som han kom till, tömmer han en flaska vätska på jorden (på ett ganska pråligt sätt) och knäböjer sedan, till synes för att be eller att sörja.

Varför gjorde han det? Den här gesten verkar ha visats ha någon form av rituell betydelse, men jag vet inte vad jag ska göra av den.

Jag har inte sett serien, men det låter som en libationeller rituell hällande av vätska. Se https://en.wikipedia.org/wiki/Libation. Det är en gammal praxis av många kulturer, vanligtvis som ett offer till en gud eller till minne av dem som har gått vidare. Om serien deltar i Japan kan det specifikt vara en shinto- eller buddhistisk praxis, men om de befinner sig i en anonym fantasivärld generaliserade de förmodligen sedan. Det du beskriver passar verkligen med vad artikeln säger.

2
  • Denna show är specifikt inställd på en plats som mycket liknar det medeltida Turkiet ("Torqye", som de kallar det), och är enligt uppgift ganska historiskt korrekt, så jag får en känsla av att det finns något slags kulturspecifikt sammanhang här som jag saknas.
  • @senshin Jag kan inte hitta något specifikt heller, förutom en bild som visar att ceremoniell libation utövades i det ottomanska riket. // Du tror inte att han hedrade fallna kamrater, eller de som kämpade i hans frånvaro för att försvara sin familj eller sina vänner, eller kanske bara visa respekt för hemstaden? Något av dessa kan passa det allmänna begreppet libation. Om anime inte på något sätt visar dig, finns det många möjligheter.