Anonim

El pianista

Vem är Domo-kun? Är han en anime eller en mangakaraktär? Jag ser honom ofta i anime-butiker så jag undrar om Domo-kun är en anime-karaktär eller en mangakaraktär?

D mo-kun är den officiella karaktären eller maskoten för den japanska sändningskanalen Nippon H s Ky kai (NHK). Enligt Wikipedia skapades han 1998 och namngavs efter en ordlek på "Hej där!":

Domo-kun uppträdde först i korta stop-motion-skisser den 22 december 1998 för att markera 10-årsjubileet för NHK: s satellitsändning. Namnet "Domo" förvärvades under det andra avsnittet av hans show, där en TV-annonsör sa "d mo, konnichiwa" ( ?), Vilket är en hälsning som kan översättas som "Tja, hej där!", Men som också kan tolkas som "Hej, Domo", och därmed är en bekväm ordlek (dajare).

Hans koncept skapades av Tsuneo G da för att vara en maskot. Han uppträdde bara i stop-motion animation ursprungligen, så det är svårt att klassificera honom som antingen "anime" eller "manga". Det fanns dock en (enligt uppgift fruktansvärt) manga av karaktären endast på engelska, kallad Domo: Manga, publicerad i USA och Kanada.

Som en sista anmärkning, och som du kanske eller kanske inte vet, har det funnits en hel värld av memes skapade från D mo-kun (inklusive Grues on Uncyclopedia). Du kan läsa mer på Know Your Meme (Varning: NSFW).