Anonim

Robot Girlfriend Song

Jag undervisar engelska i Kina för grundskolebarn. Jag har en grupp studenter som redan har lärt sig engelska i 4-6 år. Nu när de har en bra grund, letar jag efter läsmaterial som tilltalar dem och engagerar. Jag hoppas att de ivriga läsarna här kan rekommendera en serie grafiska romaner som är:

  1. Intressant för barn mellan 10 och 14 år
  2. Inte för blodig
  3. Inte sexuellt, men kan vara romantiskt
  4. Åtminstone något populärt bland tjejer (eftersom den stora majoriteten av mina elever är tjejer)
  5. Översatt väl

Eftersom mina elever är mellanhögtalare är jag inte orolig för svårigheten med det språk som visas i berättelsen. Just nu lutar jag mig mot ett stycke.

På en sidoanteckning är jag ganska optimistisk om att använda manga i klassrummet - berättelserna är väldigt engagerande och överflödet av bilder kan användas i många användbara språkaktiviteter. Om berättelserna översätts bra skulle det också finnas mycket användbar talad engelska som skulle visas. Föräldrar (mina kunder) måste dock övertalas om deras genomförbarhet i klassrummet.

4
  • Du bör börja enkelt och arbeta dig uppåt. Försök ämnet klokt Doraemon eller Yotsuba serien är mycket lätt att känna igen och välkomnas.
  • Men jag tror att du förmodligen skulle ha det bättre med en engelskspråkig serier som Asterix (ursprungligen skriven på franska av René Goscinny och Albert Uderz) och Äventyr av Tintin-serier (översatt från de ursprungliga belgiska bitarna av George Remi) eftersom lokaliseringen i manga kan vara lite av när den översätts från japanska till engelska, särskilt på grund av kulturen. När du lär dig ett nytt språk är det bättre att förstå kulturen lite för att få använda sig av kontext det används.
  • Även om jag gillar tanken på att använda manga för att lära ut ett annat språk, tror jag inte att det här är rätt webbplats att fråga om det. De flesta av oss är inte professionella lärare, vilket innebär att du får ganska oinformerade åsikter. Vi försöker också att hantera främst frågor som kan besvaras objektivt. Den här frågan har vissa fördelar med en bra subjektiv fråga, men jag tycker att det ligger för långt utanför expertgruppen för detta samhälle att arbeta här.
  • Jag kommer dock att notera att engelska pedagogik verkar vara på ämnet för engelskspråkiga elever enligt denna diskussion. Jag är inte säker på engelska språket och användning men de kan också gå dit. Jag är inte säker på att den här specifika frågan skulle fungera på någon av sidorna, men en mer allmän fråga kanske. När det gäller just den här frågan kan vi också ge dig rekommendationer i chatt men inte på huvudsidan.