Anonim

Zedd - Clarity ft. Foxes (Official Music Video)

Det är tydligt att Todorokis vänstra sida är bränd men är det inte också hans flamsida. Om han tål den höga temperaturen som han själv genererar från sina egna flammor, skulle han inte heller ha kunnat motstå brännskador när hans mor kastar varmt vatten i ansiktet?

2
  • Kanske kanske inte. Vi vet bara att det är vad som hände av någon anledning. Jag tror att det är en av de saker där du kan teoretisera allt du vill, men författaren bestämde sig för att skriva dessa händelser av dramatiska skäl och som en mycket viktig del av karaktärens ursprungshistoria. Det är bara inte något du skulle dra nytta av att "undvika" berättelsemässigt. Tvärtom skapar sådana oväntade händelser intressanta stunder i berättelsen.
  • Kanske i den åldern hade hans konstigheter inte utvecklats mycket ännu. Bara en tanke.

Jag tror inte att Todoroki nödvändigtvis är ogenomtränglig för värme. Midoriya märker när de kämpar för att Todorokis användning av hans kalla kraft är begränsad till hur mycket kyla han själv tål, och att om han inte skulle vägra att använda sina värmekrafter skulle han kunna ta bort denna gräns. Så om han inte är immun mot förkylningen kanske han inte är immun mot värme. Men hans far har det flammande ansiktshåret som inte verkar stör honom. Jag tror att det är mest troligt att han är immun mot flammorna och isen som han skapar men när han använder den för mycket eller påverkas av något i miljön påverkas han normalt.

1
  • kan det vara så att "den enda" kraftanvändaren (även kallad hans föräldrar) ÄR immun mot sina egna krafter men det är han inte själv och måste alltså använda varandra för att hjälpa sig själv där? (alltså skulle han vara immun om vattnet kunde kylas tillräckligt av hans kalla sida, ...)?

Han kanske inte var utbildad för att aktivera sin förmåga ännu och han blir fortfarande kall och fryser trots att han är kall

Det kan ha att göra med det faktum att han fortfarande var ganska ung och förmodligen inte hade arbetat på sin egenart på länge och även om hans kropp kunde klara av värmen från hans egna lågor, skulle det kokande vattnet förmodligen varit extremt hett att lämna en brännskada i den grad på någons ansikte. Men jag tror inte att vi någonsin kommer att veta varför.

Efter att jag äntligen fått se mer av anime har jag tänkt på en intressant teori för detta. Eftersom Todoroki accepterar sin is sida mycket mer än sin eld sida, kanske han arbetade för att ge sin is mycket större än sin eld. Med träningen lutad mer mot sin is kanske hans eld- och värmebeständighet inte varit det det där stark då, växte starkare med åren ...

Todorokis ärr är en frostbrännskada eftersom hennes mamma hällde kokande vatten över honom och i panik använde sin karaktär på honom för att 'lindra' smärtan, men det gjorde det faktiskt värre.

Det är grundläggande kunskap att inte lägga is över såret, eftersom det kommer att göra det värre och skapa frostbrännärr. Om hans mamma inte använde sin egenart skulle Todoroki ha varit bra och inte hade ett ärr eftersom han lätt kan gå igenom extremt hög temperatur (till vänster) och låg temperatur (till höger).