Anonim

Dragon & Elfs Gameplay Walkthrough # 1 (Android, IOS)

I avsnitt 11 bestämmer Rory Yaos ålder genom att bara titta på henne. Finns det en regel om hur man bestämmer en Dark Elfs ålder? Förutom hårfärgen verkar Yao vara någonstans i tjugoårsåldern.

En översättning av ljusromanen täcker denna del med:

På ett ögonblick verkade hon vara en Dark Elf-kvinna.

Hon såg ut att vara ungefär 300 år gammal, men på ytan liknade hon en människa i slutet av tjugoårsåldern.

Precis som i vår värld kan västerlänningar ha problem med att skilja isiaterna från varandra, samma kan sägas om människor och alver.

Människor lever och växer upp och tittar på andra människor. Så de lär sig att skilja på dem och kategorisera dem mycket lättare. Detta förutsätter att du kan berätta för alverna från deras utseende, det är bara att människor inte lär sig den färdigheten, eftersom de antingen inte har sett en älva eller inte har sett tillräckligt för att skapa tillräckligt stort prov för att lära sig skillnader på grund av till ålder.

Rory är över 900 år gammal och reser mycket. Så hon måste ha träffat en hel del älvor under sin livstid. Hon kunde också ha träffat samma alf flera gånger i sina liv och noterat deras förändringar i utseende.

Det andra som kommer att tänka på är precisionen i hennes gissning. Oss människor kan säga ålder med precision på + -5 år. Det är säkert att anta att utseendet på alvor förändras långsamt med åldern jämfört med människor, så precisionen kan vara så låg som + -50 år. Så om Rory uppskattar Yaos ålder till 300, kan hon mycket väl vara mellan 250 och 350 år gammal. Det är enormt tidsrymd. Det är som att säga en vuxen 40-årig man "är ungefär ålder barn'.

5
  • Rory är över 900 år gammal, sa hon sin exakta ålder i intervjun i Japan
  • @Ryan Tyvärr, jag blandade henne med en annan loli bba.
  • Någonstans jag såg nämnde att mörka alver åldras med 10% av människans andel. Jag undrar om det är sant.
  • Noggrannheten för en gissning på +/- 50 år vid 300 är närmare en 40 års ålder vid +/- 16 års noggrannhet.
  • @Quill Jag gjorde bara siffrorna för illustration. Dessutom var jämförelsen inte avsedd att "normaliseras" till livslängden. Tanken är att om någon uppskattar elvs ålder till 300 och de visar sig vara 275, skulle det betraktas som "tillräckligt nära". Men att vara borta med 25 år för människan skulle vara "helt avstängd".