Anonim

Alice genom glaset - I teatrar fredag!

Som titeln säger, varför kan Pan inte gå till Super Saiyan Mode?

Vi ser i det sista avsnittet av Pans barnbarn som vänder Super Saiyan medan han bekämpar en ättling till Vegeta. Kan kvinnliga Saiyans inte vända Super Saiyan?

0

Enligt denna wiki pan behövde aldrig gå super saiyan-läge.

[...] i grund och botten är det för att skaparen av Dragonball, Akira Toriyama, hävdar att Pan aldrig hade någon anledning eller situation att bli super saiyan. Hennes debut är i slutet av dragonball z, som ett litet barn, och eftersom Dragonball GT inte bygger på faktisk manga såg Toriyama bara Pan som en liten flicka i en tid av fred, så det skulle inte finnas någon anledning för henne att bli Super saiyan. Toriyama har också sagt att han inte exakt vet hur han skulle rita en kvinnlig super-saiyan [...]

0

Tja, enligt denna Pan's trivia avsnitt, den i verkligheten verkar vara att Akira Toriyama inte kunde räkna ut hur man ritar en kvinnlig SSJ.

En av de möjliga orsakerna, i DB-universum, är att Pan aldrig riktigt tränat för att bli en mer kraftfull krigare. De andra barnen, genom generationerna, lyckades nå den nivån ganska snabbt ja, men de tränade också mycket. Pan kände helt enkelt inte det behovet så mycket.

Den kvinnliga SSJ visas endast i videospelen.

Bara för fullständigheten upptäckte jag att enligt en italiensk samling på DB-franchisen är ett av de grundläggande kraven för att bli SSJ att vara en man. Det skulle förklara varför Goku Jr och Vegeta Jr fortfarande kan bli SSJ oavsett blod som späds ut. Detta har sagts över internet, men det finns inget officiellt om detta.

Pan har aldrig gjort någon hård träning i Dragon Ball-serien. Pan kan ha sin fars (Gohan) saiyanblod i kroppen, men hon är inte en fullblods saiyan som sin farfar (Goku). I Dragon Ball MMO (Online) anges DB-onlinespelet (skapat av Akira Toriyama) att kvinnliga sajianer kan förvandlas till en supersaiyan.

I Dragon Ball GT Perfect Files, säger att Pan skulle ha en stor potential att bli en super saiyan. I den första kanoniska Dragon Ball-filmen, Battle of Gods (som kom ut tidigare i år i teatrar i Japan), sa Shenron, "det finns 6 rena sajianer som kunde låta Goku förvandlas till en Super Saiyan-gudform." Dessa 6 sajianer är: Goku, Gohan, Vegeta, Trunks, Goten och sist men inte minst Pan (vilket naturligtvis Pan inte ens föddes än, och hon fortfarande inne i sin mors (Videl) mage).

Med framgången för den helt nya Dragon Ball-filmen är det väldigt oklart att det finns ett rykte om den nya Dragon Ball-serien som sprids över internet i år. Jag vet inte om det är sant eller inte, men jag hoppas definitivt att Pan förvandlas till en super saiyan, en kvinnlig super saiyan för första gången någonsin i Dragon Ball-historien.

Som nämnts ovan är den främsta anledningen till att Toriyama inte vet hur man ska skildra en kvinnlig Super Saiyan, vilket också kan vara orsaken medan hela avkomman till både Goku och Vegeta fram till slutet av DBZ är uteslutande manliga - och visade sig kunna förvandlas till Super Saiyans. Eftersom potentialen verkar överföras till barnen, bör både BH och Pan kunna dra ut den. Återigen kommer designfrågan i vägen, och det faktum att fram till en viss tidpunkt i GT när saker började gå söderut snabbt, och började med att Baby använde Ultimate Dragonballs, levde de ganska fridfulla liv.

Tänk också på att alla Saiyanblodiga barn som visas är halvraser eller, i Pans fall, bara 1/4 Saiyan. Med tanke på Gohan som ett exempel dämpade det mänskliga blodet inuti honom avsevärt att kämpa och tränga att träna, varför han föredrog att utbilda till skillnad från sin far och Vegeta som förblir besatta av att förbättra sina fysiska förmågor även i fredstider som om det drivs av instinkt.

Sedan jorden från slutet av DBZ till slutet av den första tredjedelen av GT har varit fredliga, halvblodiga trunks, har Goten och Bra ingen anledning att träna och saknade drivkraften för att göra det eftersom omständigheterna gjorde det möjligt för dem att leva fredliga liv. Pan tränade bara på grund av Goku och Satans inflytande men tycktes ta det mer som en hobby.

Sammanfattningsvis, med tanke på de rätta omständigheterna, är kvinnliga Saiyans allt annat än omöjliga, förutom att arten nästan är utrotad.

Jag tror att det beror på att Pan, som kvinna, alltid kontrollerade sina känslor? Som de flesta kvinnor är deras känslor vad de kan kontrollera. Till skillnad från män som har en tendens att tappa kontrollen och bli arg som om det var en instinkt. Ta Goku, han förvandlades på grund av det faktum att hans bästa vän dödades och förlorade därför kontrollen över sin ilska. Vegeta förvandlades för att han var arg över att han inte kunde överträffa Goku och till slut bara brydde sig inte om han gjorde det. Goten förvandlades eftersom hans mor (Chichi) fortsatte att plocka på honom genom ständiga sparring sessioner. Stammar förvandlades på grund av hans pappa-problem, men vad som än hände med Pan, blev hon aldrig arg. Hon blev upprörd men förlorade aldrig kontrollen över vad hon gjorde. Jo det är min teori ändå.