Anonim

THE MINDSET OF A CHAMPION - Arnold Schwarzenegger (Motivational Video)

I anime ses Homura bara använda sin sköld för att återställa eller spola tillbaka tiden till första gången hon träffade Madoka.

Kan hon inte spola tillbaka tiden i en minut eller en timme? Om hon kunde göra det tror jag att det skulle vara lättare för henne att kämpa mot Walpurgisnacht.

Och hur långt är dess effektområde? När hon jagade en bil kunde hon inte stoppa tiden, men bara några delar stoppades och hon var fortfarande tvungen att springa för att komma ikapp den (om hon kunde stoppa tiden, skulle hon inte behöva skynda).

1
  • Det verkar som om det antingen fungerar på ett fåtal objekt under en kort period eller tid, eller på allt och under en lång tidsperiod. Sortera som ett "allt eller (nästan) ingenting" -verktyg.

Enligt general Urobuchi från hans intervju i Otona Anime Vol. 20:

Vapnet som ser ut som Homuras sköld är faktiskt en sandtimer. När sandflödet blockeras stoppas tiden. Och när det inte finns någon sand på den övre delen av sandtimern och sedan återställs timern, återställs en månads tid. Men innan det steget uppnås är det bara möjligt att stoppa tiden. Detta betyder att den speciella kraften hos Homura är förmågan att manipulera en månads tid av sand i sandtimern. När det gäller tiden som gått och sedan vände tillbaka, eftersom det inte var fokus i detta arbete tänkte jag inte igenom det noggrant. Jag tror att du kan säga att världen splittrades och blev parallella världar där.

För att summera:

  • Homura kan inte spola tillbaka tiden förrän en månad har gått efter den 16 mars, början på hennes tidsslinga.
  • Innan dess kan Homura bara stoppa tiden och sanden i sandtimern faller.
  • Homura kan inte spola tillbaka korta tidsperioder eller gå framåt i tiden alls.

Förutom tid tjänar hennes sköld syftet som en antagligen oändligt rymlig förvaring för hela hennes artilleri. Det bör också noteras att hennes sköld är ganska ömtålig och uppenbarligen inte ett defensivt verktyg. Det kan brytas som ses i Rebellion Story när Sayaka stänger kugghjulsmekanismen och gör den oanvändbar. (Då är det diskutabelt, eftersom universum som Homura skapade i sin häxvärld böjde många magiska lagar från det normala universum.)

För att förklara hennes ständiga tidsstopp när hon jagade lastbilen i Ep. 6 kan man spekulera i att hon försökte bevara sin magi genom att regelbundet stoppa och starta tiden. Kanske gick lastbilen för fort under den lilla (fasta) tidsperioden som Homura var tvungen att flytta efter stopptiden. Observera att den genomsnittliga körhastigheten för en människa är 8 km / h och att trucken förmodligen rörde sig cirka 60 km / h, precis vid hastighetsgränsen för lastbilar på motorvägar i Japan.

3
  • Jag tror att det med lastbilsdelen var mer att göra med att spara energi, hon har inga problem att skjuta och stoppa missiler efter varandra så att de alla skjuter av samtidigt, kom också ihåg att någonsin hennes krafter skulle fördunkla hennes själspärla, hon skulle fortfarande behöva sorgfrön för att rena det och skulle vilja ha sin själspärla så ren som det kan vara för hennes kamp
  • Jag håller helt med dig - ville bara inte utesluta teorin om en "fast" tidsperiod.
  • @homura Du har sagt att Homuras sköld är ömtålig och att den gjordes oanvändbar efter att Sayakas slog på den med hennes klä ... Det här är fel, eftersom det är ganska starkt och några sekunder senare Homura gör stopptid för att slåss mot Sayaka!

Jag älskar personligen den här frågan eftersom jag själv har funderat på det! Den gradvis utvecklande personligheten hos Homura genom historien (som blir mer stoisk och nedlåtande vid varje tidslinje) kompletterar den konstiga tiden som manipulerar "sköld".

TL; DR-version

Homura kan använda sin magiska sköld för att:

  • omvänd tid (eventuellt begränsad till vissa regler)
  • stopptid (under en begränsad tid)
  • lagra / hämta allt (eventuellt i n-dimensionellt utrymme)
  • manipulera föremål i rymden
  • skydda sig från förväntade attacker
  • skapa en chockvåg av luft runt henne
  • gör ett modeuttalande (jag menar, titta bara på det, så fantastiskt!)

Homuras sköld är utan tvekan det mest mystiska "vapnet" av alla magiska tjejer. Skölden gör det möjligt för Homura att resa genom tiden upprepade gånger för att återuppleva sitt första möte med Madoka. Arten av tidsmässig manipulation eller dess räckvidd har inte förklarats tydligt i anime / Rebellion-filmen. Det verkar dock som att det kan användas först efter en månads tid (som beskrivs i @homuras svar, härledt från Urobuchis intervju).


Homura använder sin "sköld" i flera situationer för att stoppa tiden. Detta antyder verkligen att hela universum står stilla (utan vilka många anomalier skulle dyka upp vid möjliga gränser för tidsmanipulation).

"Det är kraftfullt" skulle vara ett underskattning för en sådan anordning. Lägg märke till flygplanet i bakgrunden!


En detaljerad observation av förekomsten av Homuras användning av skölden skulle bevisa att den kan göra mycket mer än bara tidsmanipulation (antingen vända eller stoppa). Homura använder det som ett (oändligt stort?) Lagringsutrymme och tar ut beväpningar när det behövs.


Vidare, under sin kamp mot Walpurgisnacht, kontrollerar och använder Homura en stor lastbil i strid, som var omsluten av en lila glans. När tid och rum är kopplade tror jag att den här scenen antyder rymd-tid manipulation.

En annan liknande rymdmanipulationsscen inträffar när Homura blockerar Walpurgisnacht lågor med hennes sköld. Hon skyddar sig själv genom att avleda lågorna i ett defensivt drag.


Också i avsnitt 1 av Madoka Magica(vid 19 minuter och 8 sekunder) rensar Homura eldsläckarens rök med en luftström med hjälp av hennes sköld ... (kanske satte hon igång en explosiv laddning för att sprida ångorna, men det verkar osannolikt eftersom hon stannar på samma plats under hela scenen)


Jag älskar verkligen Madoka Magica serier. Jag hoppas att jag har täckt alla unika förekomster av Homura med hennes sköld!

Vapnet som ser ut som Homuras sköld är faktiskt en sandtimer. När sandflödet blockeras stoppas tiden. Och när det inte finns någon sand på den övre delen av sandtimern och sedan återställs timern, återställs en månads tid. Men innan det steget uppnås är det bara möjligt att stoppa tiden. Detta betyder att den speciella kraften hos Homura är förmågan att manipulera en månads tid av sand i sandtimern. Jag tror att du kan säga att världen delades upp och blev parallella världar där. "I avsnitt 11 ser vi Homuras sand rinna ut mitt i hennes kamp med Walpurgisnacht, vilket bekräftar denna begränsning av hennes tidsstoppkrafter.