Anonim

YVNGXKAM! -NX BRAWL BREAK $

Itachi, Sasuke, Madaras Sharingan och Danzos "Sharingan" -ögon har de "standard" Mangekyou-förmågorna Amaterasu, Tsukuyomi, Susanoo, Izanagi och Izanami. (Beviljas att inte alla har använt alla förmågorna.)

Emellertid har Shisui och Obito's Sharingan unika Mangekyou-förmågor (Komoamatsukami respektive Kamui). Varför kommer några Sharingan-ögon med unika förmågor? Får de dessa förmågor istället för standardförmågorna eller utöver dem?

Obito har alltid använt Kamui och har aldrig visats med standardförmågorna med hans Sharingan (han använde en gång Izanagi med en transplanterad Sharingan), vilket får mig att undra om de speciella förmågorna ligger i stället för de vanliga.

3
  • Spoiler-markeringen verkar inte fungera för flera stycken. Om någon vet hur man gör det, redigera det. Det skulle också hjälpa mig att lära mig.
  • Jag är inte säker på om det var vad du ville ha. Men det fungerade inte eftersom du hade dina meningar uppdelade i flera rader. Om du vill göra det med den formateringen du hade tidigare, måste du lägga till dubbelt mellanslag i slutet av varje rad och ett>! i början av varje ny rad. På det sättet tror jag att det kommer att fungera. Hoppas det hjälpte! : D
  • @JNat Tack, det här är verkligen vad jag ville ha. Jag glömde bort markdownens två mellanslag. :)

Varje Mangekyo ges olika ögonmönster och olika förmåga. Mangekyo översätts bokstavligen till kalejdoskopdär varje gång du tittar ser du en annan, symmetrisk form.

  • Itachi hade tillgång till Amaterasu och Tsukuyomi
  • Sasuke använde Amaterasu och Kagutsuchi, vilket gjorde det möjligt för honom att forma och kontrollera sin Amaterasu
  • Obito har Kamui. Obito använder också "throw-away" Sharingan-ögon för Izanagi.
  • Shisui har en annan, Kotoamatsukami.
  • Madaras, Izunas och Indras ögontekniker avslöjades inte.
  • Kakashi har Kamui också, eftersom det är tekniskt Obitos öga.
  • Danzo kan använda Shisuis Kotoamatsukami, eftersom han har blicken. Det är okänt om han också kan ha andra Mangekyo Sharingan-förmågor med det (som Amaterasu eller Tsukuyomi).

Också

  • Susano'o uppnås när du kontrollerar båda teknikerna i dina ögon, oavsett vad de är. Det är anledningen till att Kakashi (och Obito) till exempel aldrig kan uppnå en Susano'o individuellt, men kunde när

Obitos ande besatt Kakashi och gav honom båda Mangekyo Sharingan

Vilken teknik du får är inte "förutbestämd". Du kan inte urskilja det innan du får Mangekyo och det verkar vara slumpmässigt, men det kan vara kopplat till en individs personlighet och skicklighet - Itachi var oerhört skicklig med Genjutsu och fick Tsukuyomi. Sasuke visade sig vara mycket skicklig med Fire Release jutsu och för mycket av anime hade ett brinnande hat inuti sig, vilket kan vara anledningen till att han fick otrolig kontroll över sin Amaterasu. Detta är dock ren spekulation.

Många har spekulerat i att Madara var tvungen att ha Tsukuyomi på grund av hans användning av Genjutsu på Oonoki, men alla Sharingan-användare, oavsett om de har Mangekyo eller inte, kan kasta Genjutsu helt enkelt via ögonkontakt. Styrkan i detta varierar med användarens styrka, men med hur kraftfull Madara är, skulle hans Genjutsu: Sharingan närmar sig Tsukuyomi-styrkor inte vara orimligt.

Dessutom är Izanagi och Izanami båda jutsu som kan användas av enkla Sharingan-användare utan behov av ett Mangekyo- eller Senju-DNA.

Ref: http://naruto.wikia.com/wiki/Sharingan, http://naruto.wikia.com/wiki/Mangeky%C5%8D_Sharingan

8
  • Tack för svaret. Jag hade ett felaktigt antagande att Izanagi och Izanami är tekniker bortom Susanoo, men jag läste mangan igen, och som ni sa, Mangekyou är verkligen inte nödvändig. Sasuke nämnde en gång att man måste ha kontroll över Amaterasu och Tsukuyomi för att använda Susanoo, men mot bakgrund av vad du nämnde hänvisade han sannolikt bara till sig själv. Det är dock intressant att notera att Obito och Shisui har samma teknik i båda ögonen. Om Obito inte hade gett sitt vänstra öga till Kakashi, skulle han ha kunnat använda Susanoo. Intressant.
  • Nu när ett år har gått kan svaret uppdateras: D Vi kan uppdatera Obitos, Kakashis och Madaras tekniker. På den noten är det något konstigt att vänster öga i allmänhet har en annan teknik än höger öga, men inte i Shisuis fall.
  • @krikara: Det kan vi faktiskt inte. Obito har en annan teknik än de andra. Madaras tekniker avslöjades fortfarande inte (förutom Susanoo, som antyds vara där för alla maximala Mangekyos).
  • @MadaraUchiha Inte säker på vad du menar. Obito har Kamui, samma sak med Kakashi. När det gäller Madaras tekniker, se min förklaringskommentar för user2042. Vi vet att han kan använda både Tsukuyomi och Amaterasu.
  • 1 Detta "svar" har mycket felinformation. Sasuke har inte Tsukuyomi. Att vara släkt har inte nödvändigtvis någon betydelse för Mangekyo-teknikerna - Sasuke hade Amaterasu och Kagutsuchi, vilket gjorde det möjligt för honom att kontrollera Amaterasu snarare än att bara skapa det. Izanagi kräver inte Senju-celler, eftersom Madara använde det för att "negera" sin död utan att ha Senju-celler ((han hade Hashis hud men den hade inte integrerats i hans kropp ännu)). Tobi hade sin Mangekyo när han använde Izanagi, men han aktiverade Izanagi med en reserv Sharingan som han hade.

För att utföra Izanagi och Izanami krävs endast en vanlig Sharingan (även om Izanagi är ytterligare perfekt när den används i kombination med Senjuu-celler eller gener).

Susano'o är "styrkan i den stormfulla kraften som bara ligger inom de som har behärskat"1:

  • Amaterasu, "representerar ljuset från den materiella världen"1.
  • Tsukuyomi, "mardrömens rike, som representerar sinnets och mörkrets värld"1.

Detta innebär att alla shinobi som man känner till har använt Susano'o måste ha bemästrat både Amaterasu (med höger öga) och Tsukuyomi (med vänster öga) i förväg. Med tanke på detta, till skillnad från vad Madaras svar tyder på, är de två senare teknikerna inte unika för Itachi och Sasuke, eftersom Uchiha Madara har sett sig använda Susano'o. Detta betyder att, även om det återstår att se, han måste ha behärskade Amaterasu och Tsukuyomi tidigare.

När det gäller ursprunget till de mer "specifika" Mangekyou-förmågorna verkar det inte finnas någon pålitlig källa som man kan dra slutsatser från. Man kan dock spekulera i:

  • De kan vara någon form av mutationer. Shisuis Kotoamatsukami verkar vara unik för honom, inte sällsynt, vilket kan betyda att han hade en viss specificitet som gjorde att han kunde utveckla denna teknik.
  • Obitos Kamui kan ha utvecklats på grund av att ögonen var "separerade" (den ena med honom och den andra med Kakashi). När serien utvecklas ser vi att jutsu är densamma, men har vissa särdrag beroende på vilket öga som använder den. Detta kan innebära att var och en av användarna (Obito och Kakashi) på något sätt kan ha anpassat tekniken, eller att Kakashis teknik är mycket svagare och har fler nackdelar på grund av att han inte är en Uchiha.
  • Fortfarande angående Kamui säger databoken att "med skicklighet blir det en skrämmande jutsu som kan suga en person hel till en annan värld." Min tolkning av detta (särskilt "med skicklighet" -delen) är att med tillräcklig skicklighet, Kakashi kan bemästra denna skrämmande teknik. Men Naruto Wiki-sidan på Kamui verkar tolka detta som: med tillräcklig skicklighet, alla Mangekyou Sharingan-användare kan bemästra denna skrämmande teknik.
  • När det gäller huruvida dessa "speciella" tekniker presenteras som ett plus eller som en ersättning för de "grundläggande Mangekyou-teknikerna" finns det heller ingen information. Men med tanke på att vi aldrig såg varken Kakashi eller Obito använda någon av de "grundläggande teknikerna", tror jag att det är relativt säkert att anta att de är närvarande i stället av dem.

1Naruto: The Official Character Databook

Ärligt talat skulle jag våga gissa att Tsukiyomi, Amaterasu och Susanoo är en uppsättning tekniker som sällan förekommer bland Uchiha. Madara var känd för användningen av teknikerna, antar jag. Efter detta har det sagts att Itachi och Sasuke är mycket mer än medel, vanligt, eller standard- Uchiha, de verkar vara exceptionella Shinobi, även med Uchiha "standarder". Detta kan delvis bero på deras unik Sharingan, att få tillgång till Trifecta Tsuki-Amate-Susa-kombinationen. Vi fans ser denna Trifecta som den norm för Sharingan, när de faktiskt sannolikt är en sällsynthet bland Uchiha-klanen.

1
  • Detta är sant. Obito uppgav att Susanoo är en sällsynt förekomst för Uchiha. Det betyder att Amaterasu och Tsukuyomi också är sällsynta.

Madara kan också använda Tsukuyomi eftersom hans mål är att använda oändlig tsukuyomi, vilket bara skulle vara möjligt om han besitter Tsukuyomi.

Kanske kunde han också använda Amaterasu? Det var därför han kunde dra av sin Susano'o. Så dessa tre förmågor (åtminstone två) verkar vara besatta av alla Mangeky användare som beviljat att de har väckt dem.

Kanske Shisui, Obito och Kakashi upptäcker sina unika förmågor före dessa tre. Därför kan man dra slutsatsen att antingen de flesta Mangeky har samma förmågor och på grund av okända skäl har vissa också en speciell.

Eller det kan vara så att Madaras, Sasukes och Itachis unika Mangeky -förmågor ännu inte har visats. Eller Kishi är bara arg. Eller kanske är jag det?

10
  • 1 Det är inte säkert att Madara kan använda Tsukuyomi, kom ihåg att Obito försöker använda den, och han kan inte använda Tsukuyomi. Det är dock en intressant teori.
  • Madara kan faktiskt använda Tsukuyomi. Eye of Moon-planen använder månen för att återspegla sin egen Sharingan och kastar Tsukuyomi på alla. Dessutom är Tsukuyomi (och Amaterasu) skyldig att väcka Susanoo enligt Sasuke. Medan Sasuke kanske bara har hänvisat till sig själv och inte MS-användare i allmänhet, visar japansk mytologi Amaterasu, Tsukuyomi och Susanoo som syskon. Således är det säkert att säga att Sasukes uttalande fungerar i allmänhet.
  • 1 @krikara: Behöver jag påminna er om att Obito försökte också dra av Månens öga (och han lyckades nästan)? Obito har inte Tsukuyomi, båda hans ögon har en något annorlunda version av Kamui.
  • 1 @MphLee Tsukuyomi kan inte brytas av en extern allierad ("Släpp!") Eftersom det snedvrider offrets känsla av tid. Således slutar inom några sekunder (några dagar i offrets sinne). Madara lade Raikage under genjutsu för att slå honom lättare och Onoki släppte det, vilket inte borde vara möjligt.
  • 1 @MphLee Kakashi säger att till Chyo när de kämpar (projiceras) Itachi när de rusar för att rädda Gaara. Chyo presenterar den gemensamma stridsplanen mot Dojutsu-användare. En allierad faller till Genjutsu, medan den andra attackerar användaren bakifrån och släpper sedan jutsu. Men Kakashi säger till henne att det inte kommer att fungera eftersom Tsukuyomi är för potent, eftersom en stirring skulle "insta-döda" någon allierad på 3 sekunder, utan möjlighet till frisläppande.

Efter mangan uppnås susanoo bara av dem som kan använda båda, tsukuyomi och amatarasu. Japansk folklore ger ytterligare insikt i detta eftersom de tre "teknikerna" är uppkallade efter tre "gudar" som är syskon. Vi kan dra slutsatsen att madara kan använda amatarasu eftersom han ses med både susanoo och tsukuyomi. På en sidoanteckning, antingen avsiktligt eller av misstag, visas itachi med susanoo utan att hans mangekyo-sharingan är aktiv, och madara visas med den medan han använder rennegan. Detta får mig att tro att susanoo kan användas när som helst utan att Sharingan är aktiv så länge amatarasu och tsukuyomi kan användas. Vidare antyder ett ovanstående svar att obito's kamui är den enda förmågan hos hans mangekyo sharingan. Men på grund av hans försök att använda månens öga utan madara tror jag att det också är säkert att anta att han också kan använda tsukuyomi. Det bör dock noteras att de tio svansarna BEHÖVS för att slutföra jutsu och ITS-ögat reflekteras på månen, inte användaren, vilket kan betyda oändlig tsukuyomi kan vara en separat jutsu som bara kan användas av de tio svansarna och det är jinchiriki. Det bör också noteras att obito använde en liten skalaversion av denna teknik i en av filmerna, som drog naruto och Sakura till en annan "drömvärld". En liten klot var närvarande under gjutningen, vilket kunde leda till att det var en helt separat teknik, även om den liknade namnet.

Tyvärr, med den information vi har, finns det för närvarande inget definitivt svar på antingen det finns en faktisk uppsättning tekniker möjliga för alla delningsanvändare att låsa upp, eller om förmågorna mellan delningsanvändarna själva är unika.

Vi har mangacitat som säger att madara itachi och sasuke är exceptionella bland deras släktingar, och vi vet att de alla kan använda amatarasu tsukuyomi och på grund av det susanoo. Vi har också mangacitat som säger att dessa tekniker är sällsynta i deras klan. Det är bristen på uchiha som får teknikerna att verka som "normen", eftersom 3 av de 5 uchiha-vems tekniker är kända för oss är den tidigare nämnda uppsättningen. Jag sparar mina problem med sannolikhet och chans lol.

Med att rensa upp ovanstående svar, blev Madara reanimerad (edo tensai) med båda ögonen och i sin "prime". Att betyda alla tekniker som han hade förvärvat under sin livstid skulle kunna användas, inklusive hans förvärvande hashiramasceller och rennegan trots att han förvärvade senare på hans dödsbädd. Det var på hans dödsbädd före mötet obito, som transplanterade BÅDA hans rennegans ögon till nagato, och började sätta sitt månöns plan i handling. Det var med hjälp av obito och svart zetsu (madaras vilja) som de skulle påverka nagato i hans handlingar under visman båge, och skulle förverkliga den till synes folierade planen. När jinchiriki fångades och deras respektive tailed djur drogs från sig dog de (undantag garaa som dog och återupplivades). De återanimerades (edo tensai) och infunderades på nytt med tailed vilddjurets chakra, medan djuren själva verkade vara förseglade i gedo-statyn, trots att den tidigare jinchiriki kunde använda fullständiga odjurstransformationer. Uppenbarligen från son goku befriad från chakrastavarna inbäddade i honom, men fortfarande förseglad i statyn, och bevisad vid avskedandet av edo tensai och jinchiriki utan någon effekt av djuren själva.

Slutligen, när madara tas tillbaka till sin verkliga kropp, har han INGEN ÖGON, tills zetsu återhämtar sig rennegan obito använde som ursprungligen var madara's.

Sharingan aktiveras av emotionell nöd som nyligen förklarats av edo tensei hokages. Chakra från hjärnhatten återspeglas i ögonen. Min gissning är intelligens och nivån på känslomässig nöd bidrar till en förmåga. Något att notera, Kishi älskar sina blodlinjeförmågor och klanrelaterade abilititer. Jag skulle inte bli förvånad om en blodlinje spelar en roll för att dela med sig av förmågor. Nyligen nämns att Sasuke liknar Madaras bror ...

Förmågan hos ögonen bestäms av användarnas skicklighet och egen träning. Amaterasu gavs till Sasuke av Itachi och i hans andra öga implanterade han eldkontroll så att han kunde införliva Amaterasu i chidori och som ett exempel kunde Sasuke använda en del av Susano'o innan han hade eldkontroll och Amaterasu.

Och för att rensa upp något behöver användaren inte ha Amaterasu eller Tsukuyomi, de behöver bara behärska de två förmågor som de valde att implantera i ögonen genom koncentration och träning som visas när Kakashi använder Susano'o

Från början ses Mangekyou som en mutation, mutationer kan få sällsynta mutationer till sig själva.

Itachi var alltid känd för att behärska Genjutsu så han var bättre med Tsukuyomi trots att han också kunde använda Amaterasu. Så hans ögon är anpassade till det. Sasuke å andra sidan var bättre med Fire Style jutsu och blev därmed mer bekant med Amaterasu. Så hans ögon är anpassade till eldkontroll.

Madara, som var den första Uchiha som väckte Mangekyou behärskade både på egen hand också. För att han är ... Madara. Det är dock rimligt att anta att hans bror var anpassad till Genjustsu medan han var inställd på att skjuta (eftersom han är känd för sin användning av Amaterasu) och när han fick sin brors ögon fick han bättre kontroll över båda.

Med tanke på de begränsade bevisen vi har kan vi bara anta att Tsukuyomi, Amaterasu och Susano'o är normen men sällsynta mutationer finns.

Obito och Shisui har sina egna speciella förmågor, de kan inte använda de andra förmågorna men de har sina egna unika, sina egna mutationer. Obito är det främmande fallet eftersom hans ögon har sin egen unika karaktär till Kamui. Kakashi's kan användas för att teleportera saker utanför sig själv medan Obito's kan användas på sig själv. Detta beror förmodligen på att de var tänkta att vara tillsammans. Om Obito hade båda hans ögon skulle han vara oövervinnlig ganska mycket. Hans förmågor skapades för att komplettera varandra.

De normala förmågorna hos Mangekyou Sharingan är Amaterasu och Tsukuyomi. Det finns dock inte många Mangekyou sharigan-användare. Om användaren är skicklig i genjutsu kommer användaren så småningom att kunna använda Tsukuyomi bättre. Till exempel Itachi var skicklig i Tsukuyomi och det är därför han kan använda den så bra. Shisui var bäst i genjutsu innan han uppnådde Mangekyou sharingan, så när han fick MS förstärkte han genjutsu och bildade Kotoamatsukami. Sasuke kan inte använda Tsukuyomi lika bra som Itachi, men Itachi implanterade sin redan skickliga användning av Amaterasu i Sasuke, så det var därför Sasuke kunde använda Amaterasu så bra.

När Obito fick sin Mangekyou sharingan fick han på något sätt sin egen speciella makt som heter Kamui. Hans vänstra öga är vad Kakashi har och det är en långsträckt kraft, medan Obitos vänstra öga är kort räckvidd.

När Mangekyou-delningsanvändaren kan använda de två ögonen kan de låsa upp Susanno. Shisuis Kotoamatsukami använde sina två ögon; det är därför han också kan använda Susanno.

Hoppades att detta hjälpte!

1
  • 1 Jag redigerade ditt inlägg för att göra det tydligare och lättare att läsa. Om jag skär något viktigt kan du ändra tillbaka det.

spoilers de har unika delningsförmågor eftersom människor är unika.

och till killen som sa att madara bara transplanterade sitt högra öga till nagato. Nej Han gjorde INTE han transplanterade båda ögonen till Nagato när Nagato var så ung att han inte kom ihåg det .. han använde sedan ersättningsögon som han fick från någon annan. det var därför nagato hade båda ögonen. han hade Sharingan och Rinnegan i Edo Tensei-läge eftersom Edo Tensei ger en person tillbaka i sin levande form. när han återupplivades med Rinne Tensei hade han inga ögon eftersom 1 öga var i nagato och det andra var i Obito och anledningen till att han kunde använda susanoo fortfarande var att susanoo är en andlig eterisk varelse gjord av rent chakra kallat av en Sharingan-användare som har har bemästrat en unik mangekyou sharingan förmåga i varje öga

och för killen som vandrade hur han kunde använda susanoo medan han hade sin Rinnegan aktiv är det lätt. han väckte Rinnegan naturligt (om än på ett otrogen sätt) så hans ögon utvecklades från ren EMS till en till Rinnegan den färdiga Rinnegan har den fulla kraften av både Sharingan och Rinnegan anledningen är att de vise sonen Indra ärvde hans ögon i formen av Sharingan (eftersom Sharingan faktiskt föregår Rinnegan och var en av 2 dojutsu som de vise mama hade (byakugan och Sharingan)

Betrakta detta som en spoiler om du inte har fått reda på det ännu.

Madara framförde Tsukuyomi på Raikage i avsnittet han avslöjade sin perfekta Susanoo. Manga nämnde också att Madara gav sitt vänstra öga till Nagato utan att han visste, vilket senare togs av Obito. Men han hade möjligen ett extra vänstra öga, och ändå inte en höger eftersom han sa att han kunde ta Obito om Obito dör. Även om Madara återanimeras med ett falskt högra öga är det fortfarande möjligt för honom att använda sin Susanoo. Ett liknande fall skulle vara där Jinchuriki återanimerades med sin Kyubi, även om Akatsuki extraherade Kyubi från dem före döden. När en Uchiha aktiverar sitt trumfkort Susanoo kan de till och med använda det medan de är blinda. Så så länge de väckte Susanoo före döden kan de återanvändas med det, men eftersom det är falskt kunde han förmodligen inte låsa upp Amaterasus sanna makt.

1
  • Och förresten förlorade madara sitt högra öga av någon som jag glömde att han nämnde när han diskuterade med förlamad obito