Anonim

Kamui (Space Time Ninjutsu) - VERKLIGT LIV Naruto

Varför kan inte Tobi attackera medan han undviker en attack med sin Jik kan Ninjutsu?

vad Tobi faktiskt gör är att vrida bort den del av hans kropp som attackerades till den andra dimensionen.

Under hela anime avbildas det att Tobi inte kan attackera medan han använder Jik kan Ninjutsu eftersom hans attacker kommer att passera rakt igenom målet.


Men medan Kakashi var i Tobis rymdtidsdimension lyckades han slå honom, vilket tyder på att Tobi inte var immateriell.
Finns det någon förklaring eller någon teori i denna fråga?

5
  • Relaterat: Var är Tobis teleporteringsutrymme?
  • Han blir inte immateriell, han transporterar bara delar av sin kropp till Kmuis dimension. Så den del han transporterar till den dimensionen är sårbara för någon som redan finns i den dimensionen, som Kakashi. Således kan han inte bli immateriell i den alternativa dimensionen eftersom han använder den för att bli immateriell
  • ja, men resten av kroppen i den "riktiga" världen borde kunna slå och attackera, eftersom det inte är immateriellt och kan hålla ninjaverktyg i verkliga världen.
  • Jag tror att Tobis teknik gör det möjligt för honom att låta andra föremål passera genom sin kropp genom att transportera delar av hans kropp som överlappar varandra med delarna av objektet i denna dimension. Den här logiken skulle svara på din fråga tror jag. Eller saknar jag något?
  • @MeharoofNajeeb: Jag ville veta varför hans attacker (kropp + ninja-verktyg) också passerar genom målen om han bara transporterar sina egna kroppsdelar (under attack)?

Finns det någon förklaring eller någon teori i denna fråga? Ja.

Kakashi upptäcker Obitos svaghet, till vilken han förklarar hur Obitos rymdtid just fungerar i mangakapitlet 597 och använder det mot honom.

Även om Kakashi inte kan använda Kamui mot Obito direkt kan han använda sin egen tillgång till den andra dimensionen för att förneka fördelarna som Obito använder sig av: genom teleportering av attacker eller allierade till den andra dimensionen i samma ögonblick som Obitos kropp finns där för försvar, han kan attackeras framgångsrikt

Kakashi säger att attacker som "passerar" är Obito är felaktigt - Obito skickar sin kropp till en annan dimension; där han är helt konkret.

Kakashi börjar förstå hur denna justu fungerar när han skickar en kunai in i den andra dimensionen med sin egen Kumai-förmåga samtidigt som Obito teleporterar huvudet för att undvika en attack från Naruto.

En enkel förklaring skulle vara att han inte har kontroll över vilka delar av hans kropp som kan interagera med den verkliga världen och vilka delar som skulle teleportera till dimensionen. När jutsu aktiveras, teleporterar den helt enkelt någon del av hans kropp (och de saker som är i kontakt med hans kropp vid tidpunkten för aktivering) som kommer i kontakt med ett annat objekt. Annars skulle han behöva fokusera mycket på att använda denna jutsu för att vara exakt eller han skulle bara behöva teleportera bitar av hans kropp som han antar kommer att träffas.

Tobis immateriellhet fungerar genom att flytta någon del av hans kropp som är i kontakt med något annat in i Kamui-dimensionen. Oavsett väder är det manuellt eller automatiskt, när han har sin immateriella aktivitet är hans kropp uppdelad mellan de två dimensionerna, huvud- och Kamui-dimensionerna. Mellan dem är hans kropp 100% konkret, men nästan ingen kan gå in i Kamui-dimensionen och faktiskt se kroppsdelarna flyttas dit. Kakashi var dock i stånd att göra det vid tidpunkten för scenen i frågan. Som visat har hans torso flyttats till kamui-dimensionen för att bli immateriell för Narutos attack. Kakashi kunde lätt attackera det då, eftersom det inte kan vara immateriellt i båda dimensionerna samtidigt. Hans kropp är faktiskt aldrig immateriell, den flyttas bara till en plats där ingen i huvuddimensionen når den.

ja, vad de flesta av oss saknar är att kakashi och tobi har samma ögon, dvs båda ögonen är Obitos, så faktiskt är båda hans ögon kopplade till samma tid och utrymme. Därför även när tobi använder sin Space-time ninjutsu använder kakashi sin kamui (Same Space time justs) för att resa det alternativa tidsrummet och peka på tobi eller attackera tobi