Anonim

Varför Inquisitormaster och Zach bryter upp !!

I början av Mobildräkt Gundam SEEDOrb visar sig dölja utvecklingsprogrammet för Gundam. De har också visats senare utveckla massproduktionsmodellens operativsystem och utbilda de första piloterna för ramen.

Varför producerar en neutral nation federationens huvudvapen och enda trumfkort i kriget?

3
  • Jag tror att det var mer så Morgenroete än Orb Union som i hemlighet samarbetade med Earth Alliance's Atlantic Federation för att skapa Gundams.
  • Det är troligt; i så fall skulle scenen med massproduktionsenheter senare bara vara Orb som tränade sin egen militära styrka, och inte nödvändigtvis förberedde programvara för feddies.
  • du kan inte gömma dig som en struts mitt i kriget.

Jag skulle tro att det skulle likna alla "neutrala länder". I den meningen att neutralitet bara är en illusion. Ett land som Schweiz var neutralt på grund av deras omöjliga terräng och deras utbildade milis, de hade en tydlig fördel som gjorde deras erövring, 1) nästan omöjligt 2) som krävde enorma uppoffringar och smärta från angriparens sida och därmed 3) inte värt det ansträngning. Det enkla ärliga svaret är så att de kan fortsätta vara neutrala. Gundamer är supervapen, deras kärnbomber. Om Orb inte byggde dem och förblev "neutral" skulle det komma en punkt där en när en av de andra två supermakterna föll till den andra, att de skulle vara hjälplösa mot vinnaren - förutsatt att världen inte förstördes av konflikt som jag kommer att ta itu med på en sekund. Ömsesidigt säker förstörelse, om du attackerar mig kommer jag att svara på min fulla förmåga och orsaka dig enorma skador och lika smärta som mitt eget lidande. Om jag försvinner ska jag dödligt såra dig med mitt sista andetag. Vidare var den hotande möjligheten total förintelse av båda supermakterna av varandras händer och resten av världen tillsammans med det ett hot för alla inklusive Orb. Det skulle vara ett hot som skulle minskas av ytterligare en tredje part, med motsvarande vapen, som kunde komma in på vardera sidan och ge en tydlig fördel och tippa maktbalansen. Orb skulle alltså fungera som ett ankare och se till att ingen av sidorna gick ut ur den djupa änden. I slutändan handlar det om självbevarande.

1
  • 1 Ett neutralt land förblir neutralt bara så länge det kan försvara sin neutralitet.