Anonim

När frestelsen av AI är för mycket ...

Shisui's Mangekyou Sharingan kastar mind-control genjutsu, Kotoamatsukami, men den aktiveras bara en gång på ett decennium. Varför är människor så angelägna om att fånga hans ögon?

Flera stora spoilers framåt.

Tre personer har visat sig vara angelägna om att fånga Shisuis öga, nämligen Danzo, Tobi och Kabuto. Förutom det har de en annan sak gemensamt:

De har alla tillgång till Senju Hashiramas celler, vilket avsevärt minskar reaktiveringstiden för Shisuis öga. Därför kunde dessa människor använda den praktiskt utan den oönskade begränsningen.

DanzoFallet visar faktiskt denna minskning av reaktiveringstiden. Han hade stulit Shisuis högra öga strax före Uchiha-incidenten och lät Orochimaru implantera Hashiramas celler i hans kropp. Han kunde aktivera Shisuis öga två gånger på en dag, först under det fem Kage-mötet och senare mot slutet av sin strid med Sasuke.

Tobi avslöjas senare som Uchiha Obito. Den högra halvan av hans kropp, förstörd under Kannabi-brostriden, reparerades / ersattes av Madara med Hashiramas celler.

Kabuto hade tillgång till Hashiramas celler på grund av att båda arbetat under Orochimaru tidigare och genom Yamato som han hade fångat under det fjärde världskriget i Shinobi. Shisuis vänstra öga dyker upp under kriget från Narutos mun på grund av Itachis inställning. Kabuto hör också Itachi prata om användningen av Hashiramas celler för att minska Kotoamatsukamis reaktiveringstid. Han hoppades fånga den för eget bruk.

3
  • 7 Jag undrar hur använde Sishui själv det. Inte särskilt användbara ögon som bara aktiveras en gång i ett decennium, eller kanske för att de naturligtvis var hans tog de inte så lång tid? jag vet inte.
  • 2 Jag tror att det är det andra. Med tanke på att han dog vid en ålder av mindre än 20, om begränsningen gällde honom, skulle han ha använt varje öga en gång. Det räcker knappast för att ge hans ögon deras legendariska status.
  • 2 Wow trevlig detaljrikedom och bra förklaring. :)